Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pistanje prilikom kocenja

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
oristic
Poruka: 1041
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Pistanje prilikom kocenja

Poruka od oristic » utorak, 7. jun 2011. u 16:42h

Na Focusu se od kad sam ga kupio,desava da se cuje pistanje koje mo se cini da potice od zadnjih tockova (bar se tako cuje), ne desava se stalno, nema pravila kad pisti kad ne, potpuno stohasticki, nema pravila pti kojim brzinama i duzini kocenja ....., nije intenzivno (nije mnogo glasno) ali me ipak nervira. Majstor pregledao pakne, plocice i kaze da nista ne diram jer je sve ok, auto koci normalno, na tehnickom pokazuje savrsene rezultate na svim tockovima, ne zanosi ne greje tockove...Sa takvim paknama i plocicama je doso iz inostranstva tako da ovde mogu da stavim samo manje kvalitetne od tih sto su na njemu. Ima li neko neki savet ili da jednostavno ignorisem problem.

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Re: Pistanje prilikom kocenja

Poruka od Shelby » utorak, 7. jun 2011. u 18:51h

moze da bude lezaj :/

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 7. jun 2011. u 18:59h

Ma to je od paknova. Mozes da ih zamenis jer hoce nekad da izgledaju dobro,a da su spaljeni. Uzmi Delfi paknove u Euroauto i teraj. A hoce i od vlage da piste,ima da se kupi sprej protiv pistanja paknova
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

oristic
Poruka: 1041
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » utorak, 7. jun 2011. u 19:37h

Desavalo mi se na predhodnom Fordu da se usijaju paknovi, ali takvi i ne koce, neamju trenje nikakvo. Na valjcima trhnickog zadnji tockovi odlicno koce! Takodje od vlage hoce da piste, kad pada kisa pa se krene negde dok se ne osuse, ali ovi piste i posle duzeg puta i kocenja ucetsalog, pa prekinu, piste kad krenem pa prestanu, nema nikakvog pravila .....

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“