Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zastoj pri ubrzavanju Mondeo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
bokaraw
Poruka: 28
Član foruma od: četvrtak, 2. jun 2011. u 18:40h

Zastoj pri ubrzavanju Mondeo

Poruka od bokaraw » nedelja, 5. jun 2011. u 09:10h

Pozdrav svim fordovcima.Ford Mondeo 2002.g.p. 2.0 disel 66kw.
Imam sljedeci problem pa ako neko ima takva iskustva ili zna o čemu se redi molio bih za pomoć.
Prilikom laganog ubrzavanja (normalnog) negdje oko 2000 auto kao da stucne tj. kao da ga nesto zagusi pa onda nastavi dalje da ubrzava normalno bez ikakvih prekida. U vožnji nema nikakvih sličnih problema , na leru takodje. Pali odlično. E sad kada jače stisnem gas kada moram izvesti brzo preticanje i sl. nama tog zastoja koji sam ranije opisao auto normalno ubrzava rekao bih odlično. Da li je moguće da se zastoj pojavljuje kada se pali turbina da li ona malo kasni ili neznam već šta .Molim Vas za pomoć.

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Re: Zastoj pri ubrzavanju Mondeo

Poruka od riddick » nedelja, 5. jun 2011. u 11:28h

da ne povuce zraka negdje?
Endura DE

lasto
Poruka: 336
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h

Poruka od lasto » nedelja, 5. jun 2011. u 18:26h

mislim da je to uglavnom tako kod fordovih dizelaša, imaju turbo lag, baš tu negde između 1500-2500rpm, naročito se lepo primeti kada se klima uključi, neće pa neće. mrgreen

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 5. jun 2011. u 18:32h

mislim da to nije tako kod svih modela, recimo ja na mom nemam tu rupu, a nece da vuce kada se klima upali jer je to strasno malo obrtaja da bi on povukao dosta teska kola+ radi klima.....
imam jedan slican problem, mozda on nema nikakve veze sa tim ali da ti kazem
kod mene je upitanju kvacilo, recimo kada idem 80km/h i to ti je negde oko 2000obrtaja, i u tom trenutku mi se desi da mi noga ne stiska gas skroz, e sada kada ponovo stisnem gas on malo cimne tj, kao da zatrza...
mada sacekaj ti da se neko javi ko zna sta je to, ja sam laik za te stvari ;)
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

bokaraw
Poruka: 28
Član foruma od: četvrtak, 2. jun 2011. u 18:40h

Poruka od bokaraw » nedelja, 5. jun 2011. u 19:27h

Hvala fordovci na iskustvima nadam se da cu i ja vama nekad biti od pomoći. Molio bih ako još neko nešto zna da to i napiše.
Ako je to normalno da to prihvatim i idemo dalje pošto sam auto kupio prije 20 dana a nemam nekog kolegu sa tim motorom da ga pitam je li kod njega isto tako.
Pozdrav bit će još pitanja ja sam novi fordovac.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 5. jun 2011. u 19:42h

U međuvremenu, klikni na ovaj link i otvori tamo novu temu u kojoj ćeš da se predstaviš: ime, odakle si, a navedi još jednom i koje vozilo imaš.

Takav je običaj ovde (da ne kažem "nulto pravilo" foruma :))
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“