Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Na kojim pumpama sipate gorivo?

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: Na kojim pumpama sipate gorivo?

Poruka od RS_cabrio » sreda, 1. jun 2011. u 21:32h

pa šta bi sa prosekom od prethodnog sipanja i 400 km?
Odavno se trpuju za lčupanje, meni nekada kazu,"ne sme gazda da vidi"

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 1. jun 2011. u 21:36h

Pa bi to da je nekad dao da ti lupa i sipao vise a sad nije. Ako prekine kad pocne da lupa to bi trebalo da bude nekih 32l a ako ne prekine i puni do kraja 39l i to mu dodje to. A mozda i ja lupam,jbg,kako ne gledas koliko ti je sipao.. Zato ja znam koliko sam platio pa preracunam.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 1. jun 2011. u 22:12h

otišo da kupim slatkiše i neki časopis i njemu reko do vrha. Nema veze,verovatno je to, nije hteo da lupa pa izvadio.Morao sam da vozim na benzn, šokantno iskustvo :) pada kazaljka non stop

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 1. jun 2011. u 23:32h

Na benzin si vozio? Bahatis se.. mrgreen Ja se vozim na to gorivo samo kada nestane plina,a nesto redovno sipam,pa nikako da nestane.. mrgreen

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 1. jun 2011. u 23:38h

mene šokira koliko brzo padne kazaljka za benzin, na oko gledaš. možda pokazivač nije dobar, pojma nemam,ali je bolesno. Jednom sma menjao pumpu za grivo,mislio sam da je rezervoar prazan,a bio pola pun. sve jedno, još ne mogu da se oporavim :) evo sedim i stavljam obloge neke

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 2. jun 2011. u 05:41h

Možda ti je bušan rezervoar. :rotfl:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » četvrtak, 2. jun 2011. u 08:38h

O tome ja i pričam. Sa njima nikad nisi načisto.
Kažu da je najsigurnije sipati na onim pumpama gde dozvoljavaju da sipaš gorivo u kanister, jer je tako najlakše proveriti da li kradu. Ako imaš kanister od 10l, onda je to 10l. Ukoliko to ne dozvoljavaju, odmah su sumnjivi, ali se pravdaju time da je takva politika firme, ovo, ono... Ne mogu da me ubede u to, jer ako na MOL-u u Beogradu ne daju da sipam u kanister, a na MOL-u na autoputu daju, kakva je to politika firme?
E sad, problem je što gas ne može da se sipa u kanister, pa da se proveri količina. Ostaje ti jedino varijanta da pratiš potrošnju od boce do boce, pa čim postane nešto sumnjivo, odmah menjaj pumpu. Po mom iskustvu EKO pumpa na Bežanijskoj kosi ima ok gas.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 2. jun 2011. u 15:05h

Ali je 5dinara skuplji od Lukoil-a. Ja ne znam kako vi to provalite da vam je potrosio vise.. Pa ne meri se to u deci,meni auto moze i 14l na 100km da potrosi ako sam raspolozen,pa ne krivim pumpu za to.
RS_cabrio piše:mene šokira koliko brzo padne kazaljka za benzin, na oko gledaš. možda pokazivač nije dobar, pojma nemam,ali je bolesno. Jednom sma menjao pumpu za grivo,mislio sam da je rezervoar prazan,a bio pola pun. sve jedno, još ne mogu da se oporavim :) evo sedim i stavljam obloge neke
Zato meni ta skala ne radi,se nerviram dzabe.. :rotfl:

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 2. jun 2011. u 15:56h

Dusan64 piše:Ali je 5dinara skuplji od Lukoil-a. Ja ne znam kako vi to provalite da vam je potrosio vise.. Pa ne meri se to u deci,meni auto moze i 14l na 100km da potrosi ako sam raspolozen,pa ne krivim
Pa vidiš ja baš vozim ujednačeno. Davno sam prošao fazu "gaženja" auta i vađenja duše. Ako nekad i dam jači gas, to je pri preticanju i u sličnim situacijama, ali to nije toliko često da bi potrošnja bila drastično različita između dva punjenja. A opet, uglavnom vozim po gradu (dakle isti tip vožnje).

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 2. jun 2011. u 17:34h

I smatras da auto uvek mora isto da potrosi goriva? Ne branim ja pumpu,veruj mi da znam da mnogi kradu,ali i mi mnogo gresimo i umislimo nesto sto nije. Evo danas sam bio ubedjen da nemam plina (nisam resetovao kilometrazu vec dva puta) kad ono stalo SAMO 1500din.. Najlakse je kada prekines toliko da vodis racuna koliko je potrosio.

nikola

Poruka od nikola » četvrtak, 2. jun 2011. u 19:06h

Znaš kako, naravno da auto ne troši uvek isto, ali da na jedan rezervoar potrošnja bude 13,5-14l, na posle toga 9,5-10l, to je baš velika razlika. Normalno je da auto troši različito jer nisu uvek uslovi vožnje identični, ali ta razlika može da bude litar, litar i po. Četiri litra ili više je mnogo velika razlika da bih progledao kroz prste jednom distributeru naftnih derivata.
Sada svaki put merim, od čepa do čepa. Dok sam imao auto na gas, uvek sam vozio dok ne potroši sve iz boce. Onda vozim 80-100 km na benzinu (valja se :P ), a za to vreme natankam gas do kraja i tako u krug.
Znaš kako, dok sam bio momak, nije me toliko zanima potrošnja... bitno mi je bilo da auto ima 105 konja, da dobro izgleda, da može uvek da upali i da može da ide 170 km/h. Sad kada imam porodicu i malo dete, bitan mi je svaki dinar ;)

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 3. jun 2011. u 16:32h

Ne kazem ja da meni nije bitna potrosnja,ali auto moram da vozim,a on ce da trosi koliko mora,dal ce da potrosi litar-dva manje ili vise ne predstavlja mi neku razliku. Nekako mi deluje komplikovano da ista pumpa danas ne krade,pa sutra krade,pa prekosutra opet ne. Morali bi da bazdare aparate svaki put.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 7. sep. 2011. u 10:42h

Evo malo da ocrnim i MOL.
Zadnja 2-3 rezervoara sam sipao tamo gorivo i vec krenuo da kalkulisem u glavi koja mi dizna ne valja i koliko ce me kostati popravka.... Iako je auto normalno isao, medjutim potrosnja se podigla za 2L odjednom. 9.2L jje bila predzadnji put, a pritom je 80% voznje bio auto put. Od tog sipanja je potrosnja magicno pala na 6.6L, a sada je prosek voznje prebacen na gradsku voznju. Sad sam sipao na EKO pumpi.
Znaci MOL je vrv imao neku seriju loseg goriva. Imao, jer mi ocigledno sa zadnjim rezervoarom trosi 2.5L manje, ali svejedno malo sam izgubio poverenje u njih, jer sam i jednom pre toga imao problem sa losim gorivom pa sam morao aditiv da dodajem.
Sad cu pratiti kakva je potrosnja sa gorivom na EKO pumpi pa javljam, mada mislim da imaju kvalitetan dizel. A ako se ispostavi dobrim, olaksace mi zivot u velikoj meri jer mi je najbliza EKO pumpa na 3km, a MOL na 15km :D
Fiesta!!

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » sreda, 7. sep. 2011. u 14:55h

drugova keva radi u NISU sektor za testiranje kvaliteta goriva ostalih pumpi, zena mi je rekla da najkvalitetniji dizel u srbiji ima EKO pumpa
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 7. sep. 2011. u 15:03h

Jel gospođa rekla nešto za plinčugu?

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » sreda, 7. sep. 2011. u 15:08h

nisam pitao, cisto smo pricali oko euro dizela jer je trebala da kupi C3 dizela :) a nije mi ni palo na pamet za plindzu :( ako je kojim slucajem ikad vidim ponovo pitacu :D
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 7. sep. 2011. u 15:36h

Ako se tako ispostavi, odlicno, najbliza mi je :)
Fiesta!!

alexm85
Poruka: 37
Član foruma od: petak, 17. jun 2011. u 22:07h

Poruka od alexm85 » utorak, 4. okt. 2011. u 23:17h

ED na MOL i EKO.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 7. nov. 2011. u 10:55h

dosla zima, polako da predjem na ED , posto je negde bilo price da kradu na Eko pumpi, jel to vazi i za ns ili ne da li neko ima inf, i jel i dalje tamo najbolje gorivo? i jel zna neko koliko je sada ED?
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » ponedeljak, 7. nov. 2011. u 11:14h

95% sipam na EKO, ED 136,90din, dal` kradu ne znam, valjda ne, kad sipam pun uvek se iznenadim jer stane manje nego sto sam mislio :) ..sto se tice kradje, prisustvovao sam situaciji kad su na MOL-u sipali vise gasa nego sto moze da stane u bocu, plus sto je u boci bila odredjena kolicina, radnici samo slegli ramenima....
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 7. nov. 2011. u 11:40h

ok, znaci da idem tamo... probacu pa cu videti.... ali ja ne mogu da ocenim da li kradu, jer nikad mi ne ostane skroz prazan rezervoar, dako da ne mogu videti da li sipa preko 55l.......
gde sipas u bulevaru vojvode stepe ?
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » ponedeljak, 7. nov. 2011. u 12:02h

Retko na toj, uglavnom na onoj kod raskrsnice Partizanske i Temerinske, put za ZR..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Poruka od djole3113 » ponedeljak, 7. nov. 2011. u 17:05h

Na NIS pumpama u pogranicnim mestima(granica sa BIH) cene goriva nize 5% zbog konkurencije.Litar evro dizela 126.90 ako se dobro secam.Mada,zbog kvaliteta goriva radije sipam u Bosni

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 7. nov. 2011. u 21:58h

Pre neki dan sam slucajno u prolazu video neku pumpu iznad Partizanovog stadiona (na vrhu one ulice koja je jos u kocki), i pise da je ED 127 din... Cisto sumnjam da cu svracati tu da sipam, ali ko ima manje osetljive motore, sto da ne... Cak i ako ukradu malo, nema veze, jeftinije je gorivo! :D
A inace, u 95% slucajeva sipam ED na EKO pumpi na ibarskoj.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Tatanga
Poruka: 67
Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 22:04h

Poruka od Tatanga » utorak, 8. nov. 2011. u 09:44h

U poslednje vreme sipam ED na MBG pumpi kod gradske bolnice na Zvezdari. Ili je kvalitetnije gorivo ili sipaju onoliko koliko se pokaze na aparatu, u svakom slucaju potrosnja se smanjila za cca. 20%.

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“