Kopija zvuka turbine
Moderator: ace1
-
- Poruka: 60
- Član foruma od: subota, 7. maj 2011. u 11:21h
Kopija zvuka turbine
Ne znam dali sam potrefio mesto gde treba ovo da pise ali izvinjavam se . Jeste li ikad zeleli da vam auto zvuci kao da je ispod haube MONSTER . Jedan decko ima ford fiestu mk3 1.1 napravio lik od turbine nekako da ide na usis ispred filtera za vazduh i na 3000 obrtaja jeb... ti sve kao tajfun fijuce ja bi reko da ta fiesta ima najmanje 2000 kubika da nije otvorio da vidim da je to obican 1.1 motor nebih vjerovao . Kada je na malim obratajuma nista ali kad pocne da ubrzava ko da polece mlaznjak . Dali neko ima neko iskustvo dali ovo moze da se nabudzi ,a ocito da moze ja nisam ukapirao posto je taj lik iz albanije dolazio u Ulcinj pa sam to primjetio ali nista nije hteo da kaze . Zna li ko kako i jeli ko to isprobao????????????????
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Re: Kopija zvuka turbine
I zbog čega sve to?
Šta je sledeće, kupovaće se posebna audio oprema za ispod haube, pa će se iz kabine puštati sempl željeniog motora: V8, V10, W12, TSI, I6...
Danas sam na ulici imao susret sa nekim nadrkanim plavim Jugićem, crni prozori, spušten do ispod zemlje
koji se rasprdeo ko da su ga stigle teške probavne smetnje.
Kako sam bio iza njega, videh da nema auspuha, skapirao sam i da je to namerno. Normalna reakcija je da čovek žali budalu za volanom koja na taj način skreće pažnju svojim, inače patetičnim, vozilom.

Šta je sledeće, kupovaće se posebna audio oprema za ispod haube, pa će se iz kabine puštati sempl željeniog motora: V8, V10, W12, TSI, I6...

Danas sam na ulici imao susret sa nekim nadrkanim plavim Jugićem, crni prozori, spušten do ispod zemlje

Kako sam bio iza njega, videh da nema auspuha, skapirao sam i da je to namerno. Normalna reakcija je da čovek žali budalu za volanom koja na taj način skreće pažnju svojim, inače patetičnim, vozilom.

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Da budemo realni, postoji "hi-fi" za imitaciju zvuka motora po zelji. Kad krene masovna prodaja elektro automobila to ce biti hit. Zamisli vozis nesto poput smarta sa elektro pogonom od 25 KS i zvukom 5.0 V8. Verovatno dobar osecaj. 

- fancy
- Kontakt:
Neopisiv 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
To će da bude nešto kao one bebe igračke kada ih pipneš pa viču mama i plaču. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
popovicvl piše:Da budemo realni, postoji "hi-fi" za imitaciju zvuka motora po zelji. Kad krene masovna prodaja elektro automobila to ce biti hit. Zamisli vozis nesto poput smarta sa elektro pogonom od 25 KS i zvukom 5.0 V8. Verovatno dobar osecaj.
i prodje neko sa fiestom 1.1 i karburatorom od keca pored tebe i ti ne mozes da ga stignes a napalio si se da vozis 5.0 v8fancy piše:Neopisiv

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
Ljudi ja nisam pristalica kojekakvih buvljackih varijanti tipa zatamljena stakla da ne vidi ni on tebe ni ti njega niti kicenja auta ko da je na vasaru . Protivnik sam bilo kakve manijacke voznje sa bilo kojim autom bilo to seljacki nabudzen yugo ili kec ili fica ili golf ma bilo koji .Takve likove najvise mrzim a i plasim se za bezbjednost ko zna dali je to proslo tehnicki ,taj ce prvo kupiti neke felne nego provjeriti ispravnost kocnica. Ja sam samo spomenuo da lik ima sasvim obicnu fiestu fabricki sredjenu koji je promjenijo zvuk svog auta i doveo ga do realnosti kao da ima 2000 kubika to je inovacija fake zvuk nevidim sta je tu lose ,malo bolji zvuk auta samo komentarisem krativnost i nista vise ja da znam kako je to uradio uradio bi isto na svojoj fiesti .To niukom slucaju ne ugrozava saobracaj samo interesantan zvuk kao mlaznjak pitao sam dali je neko pokusavao sa tim ima li ko kakvih zanimljivih misljenja o tome i resenja ???????
- fancy
- Kontakt:
U realnosti ta Fiestica ima 2.0T motor?igor x piše:...
lik ima sasvim obicnu fiestu fabricki sredjenu koji je promjenijo zvuk svog auta i doveo ga do realnosti kao da ima 2000 kubika to je inovacija fake zvuk nevidim sta je tu lose
...

Ista stvar kao kad na plaži staviš bananu u kupaće gaće i šetaš okolo kao da si Ron Jeremy. Ništa loše nema u tome, samo je smešno.
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- popovicvl
OK, kapiram da hoces da poboljsas zvuk motora. Stavi neku pecurku na usis, sredi auspuh i to je to. Taj "fijuk" zvuk me asocira na neku vrstu pistaljke koja se montira negde pri usisu, ili u usisu. Kad motor povuce vazduh i ona zasvira. Mozda mozes da probas da zalepis na usisniku jednu pistaljku (sudijsku, bez kuglice) i vidi jel funkcionise.
Inace, moj moto je "GOVORIM TIHO I NOSIM PSA SA SOBOM". Ko zeli da me nasilno zaobidje, mogu i da zarezim.
Inace, moj moto je "GOVORIM TIHO I NOSIM PSA SA SOBOM". Ko zeli da me nasilno zaobidje, mogu i da zarezim.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
upravo to
ja sam za to da cu pre da vozim auto koji na gled izgleda kao sr**e a pod haubom azdaja nego da mu udaram cuning smajling a da nema nikakve koristi...
ljudi se mnogo tripuju, stave plave diode u poziciji i gas u patos kao auto ide brze...
nemoj da se ljutis nista tebi ne upucujem kritike samo ti skrecem paznju da se ne zanosis sa tim pistaljkama... bolje stavi kn filter i procackaj izduv ako vec hoces da imas zvuk od "nabudzenih kola"

ja sam za to da cu pre da vozim auto koji na gled izgleda kao sr**e a pod haubom azdaja nego da mu udaram cuning smajling a da nema nikakve koristi...
ok je to sto pricas al je opet smesno tripovati se sa 1.1 da dobijes zvuk od 2.0 ... to je nemoguce bez ozbiljnih prepravki...igor x piše:Ljudi ja nisam pristalica kojekakvih buvljackih varijanti tipa zatamljena stakla da ne vidi ni on tebe ni ti njega niti kicenja auta ko da je na vasaru . Protivnik sam bilo kakve manijacke voznje sa bilo kojim autom bilo to seljacki nabudzen yugo ili kec ili fica ili golf ma bilo koji .Takve likove najvise mrzim a i plasim se za bezbjednost ko zna dali je to proslo tehnicki ,taj ce prvo kupiti neke felne nego provjeriti ispravnost kocnica. Ja sam samo spomenuo da lik ima sasvim obicnu fiestu fabricki sredjenu koji je promjenijo zvuk svog auta i doveo ga do realnosti kao da ima 2000 kubika to je inovacija fake zvuk nevidim sta je tu lose ,malo bolji zvuk auta samo komentarisem krativnost i nista vise ja da znam kako je to uradio uradio bi isto na svojoj fiesti .To niukom slucaju ne ugrozava saobracaj samo interesantan zvuk kao mlaznjak pitao sam dali je neko pokusavao sa tim ima li ko kakvih zanimljivih misljenja o tome i resenja ???????
ljudi se mnogo tripuju, stave plave diode u poziciji i gas u patos kao auto ide brze...
nemoj da se ljutis nista tebi ne upucujem kritike samo ti skrecem paznju da se ne zanosis sa tim pistaljkama... bolje stavi kn filter i procackaj izduv ako vec hoces da imas zvuk od "nabudzenih kola"

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
Ok razumijo sam sve slazem se sa vama bolje staviti jaci motor nego neka imitacija , ali prosto ovo do sad ja nisam video nije to nikakva pistaljka cuje se ko turbina samo sam htijo reci cega se sve nece dosetiti neobicno je a da ne povjerujes da je to fiesta 1.1 . Dakle necu se baviti vise time meni je to privuklo paznju covjek je izbusio otvor na haubi izgleda opasno ali fake je fake tu nema dileme . Poslusacu za filter vec imam neke cijevi za to a auspuh imam neki plan za to da ide siri profil pozzz i izvinjavam se nekom ako sam htijo da ugrozim njegovo misljenje pozz
- popovicvl
opusti se. ovde mozes dobiti samo dobronamerni savet.
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
jednom prilikom mi je drugar alfista pokazivao kako kad turis obicnu pertlu u usis i zaglavis je ispod buvljackog kn filtera dobijas neki zvizdeci zvuk- ako ti je mnogo dosadno
a i videh na ebay-u ljudi prodaju neki vid pistaljke koji se montira na kraju auspuha,a sama pistaljka je u njemu i preko svega ide prohromski zavrsetak pa ispadne i lepo i zvucno
licno mislim da je seljoberija,al svako nesto voli,ipak takvima preporucujem da ugrade zadnju balans stanglu ili nesto slicno,da ih ovi s karavanima ne bi obilazili dok idu po jutarnji burek i jogurt

a i videh na ebay-u ljudi prodaju neki vid pistaljke koji se montira na kraju auspuha,a sama pistaljka je u njemu i preko svega ide prohromski zavrsetak pa ispadne i lepo i zvucno
licno mislim da je seljoberija,al svako nesto voli,ipak takvima preporucujem da ugrade zadnju balans stanglu ili nesto slicno,da ih ovi s karavanima ne bi obilazili dok idu po jutarnji burek i jogurt

Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Iosis
- VIP
Taj fazon na auspuh je rođak tražio da uzme za Toyotu Carinu. Bezveze...
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
Ma sve te buvljacke kojestarije su bacanje para pravo je pravo , ali nema se srestava bas toliko ali za dobar lonac tj. izduvni sistem ili KN filter i nije skupo a koristi i bar malo osvjezi ljubimca ali svaka dorada na pravi nacin i da je bezbjedno je po meni dopustivo 

- Iosis
- VIP
Moja parola je, ako nemaš pare za kvalitetno nemoj nikako, ostavi fabrički. Jer te budževine za male pare rjetko kada ispadnu da valja i više napravi ruglo od auto nego da liči na nešto.
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
fancy piše: Ista stvar kao kad na plaži staviš bananu u kupaće gaće i šetaš okolo kao da si Ron Jeremy. Ništa loše nema u tome, samo je smešno.

http://www.turbowhistler.net/ace1 piše: a i videh na ebay-u ljudi prodaju neki vid pistaljke koji se montira na kraju auspuha,a sama pistaljka je u njemu i preko svega ide prohromski zavrsetak pa ispadne i lepo i zvucno
licno mislim da je seljoberija,al svako nesto voli,ipak takvima preporucujem da ugrade zadnju balans stanglu ili nesto slicno,da ih ovi s karavanima ne bi obilazili dok idu po jutarnji burek i jogurt![]()
![]()
Daje +40 NFS poena.

'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
level 100 upgrade... nema dalje

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Мали мотори могу да имају прелеп звук , ако имају лепе компоненте на себи . фијат 850 купе је имао двогрили капбуратор и 4-1 издув , и када га завртиш , милина једна . Није гласан али је прелепо за уво .
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt: