moj autic 4x4
-
- Poruka: 46
- Član foruma od: nedelja, 17. maj 2009. u 19:45h
Re: moj autic 4x4
Hteo sam ja da menjam,bio je jedan u halo oglasima cosworth od 240ks ali lik nije hteo da menja,hteo je kes a nije puno ni trazio 2400e,ali nazalost nisam imao.Nesto ih po oglasima nema ili ih ja trazim na pogresna mesta.Hteo sam ja da ubacim 2.9 v6,ali gubim 4x4 i moram dosta prepravki da uradim,to su reci majstora.Da li se isplati chip tunning?Cuo sam da se chip tunning bolje pokazuje na tdi motore nego na benzince.Da li je to tacno?
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ako cipujes (izmenis mape u memoriji) ECC IV , da znas da ces da se u...res od para .
Posto sto ti tehnicko znanje nije jaca strana , zaboravi na razne prepravke izvesno vreme , dok malo ne proucis tematiku inace ce majstori da ti prosipaju price obradis ventil na glodalici i smanjis mu udar sa 60 na 50 kg . A i mnogo kosta ....
Daleko je isplatljivije da kupis auto sam dobrim odnosom ks/kg .
Posto sto ti tehnicko znanje nije jaca strana , zaboravi na razne prepravke izvesno vreme , dok malo ne proucis tematiku inace ce majstori da ti prosipaju price obradis ventil na glodalici i smanjis mu udar sa 60 na 50 kg . A i mnogo kosta ....
Daleko je isplatljivije da kupis auto sam dobrim odnosom ks/kg .
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ne cimaj se nešto previše da ubrzaš Sierru... ona jednostavno nije sprinter i trkalica (osim Sierre Cosworth)... i to je to...darkony piše:Hteo sam ja da menjam,bio je jedan u halo oglasima cosworth od 240ks ali lik nije hteo da menja,hteo je kes a nije puno ni trazio 2400e,ali nazalost nisam imao.Nesto ih po oglasima nema ili ih ja trazim na pogresna mesta.Hteo sam ja da ubacim 2.9 v6,ali gubim 4x4 i moram dosta prepravki da uradim,to su reci majstora.Da li se isplati chip tunning?Cuo sam da se chip tunning bolje pokazuje na tdi motore nego na benzince.Da li je to tacno?
a ta Sierra cosworth u oglasima što traži lik 2400 je grob živi.
Ima sad na prodaju jedna lepa fina iz Pirota 4x4 Sierra Cossie za 3.5k eur... ali unapred vidim komentar na cenu.
Ako si baš zapeo za brzu Sierru... najpametnije je da prodaš tvoju Sierru i da doplatiš za nekog Cossia...
Ali pošto ti je što bi reko kolega Van tehničko znanje slabija strana... nije baš najpametnije da uzimaš auto za koji moraš da budeš sam svoj majstor... ako se budeš držao majstora (kojih ima vrlo malo u Srbiji za Cossia)... ubrzo ćeš bankrotirati.
Sve u svemu... moj savet je da se ne obazireš na nečije komentare i prozivke nego samo jednostavno da voziš tu Sierru i da uživaš u njoj... to je odličan auto za relativno male pare u odnosu na konkurenciju.
Ja imam Sierru sa istim motorom još je moja RWD... ja sam prezadovoljan sa njom i ne verujem da ću išta čačkati na njoj... eventualno čipovanje ili Superchips... ništa više.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Da li mozes da mi nabavis broj od tog lika iz Pirota?Koliko kosta superchips i koliko dobijes ks?
- Markedjani
- Predsednik kluba
Evo ti link ka oglasu...
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/320811..........
Superchips nov da se poruči iz UK košta 400 funti plus poštarina...
Polovan košta oko 100-150 eur i juri se na Ebayu...
Koliko KS... pa jbm li ga... ne više od 10ks.
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/320811..........
Superchips nov da se poruči iz UK košta 400 funti plus poštarina...
Polovan košta oko 100-150 eur i juri se na Ebayu...
Koliko KS... pa jbm li ga... ne više od 10ks.

-
Iskreno,mnogo je to para,a tako malo dobijes.Ne znam,mozda nisam u pravu...Hvala za informaciju za cosworth 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Pa tako ti je to sa atmosfercom... šta god da uradiš puno košta a ne dobijaš puno.
To se isplati kod turbo motora... tamo su dobici od 20ks pa nadalje...
Mada stvarno se ne treba obazirati na brojke... na crti sa istim kolima se vidi očigledna razlika
To se isplati kod turbo motora... tamo su dobici od 20ks pa nadalje...
Mada stvarno se ne treba obazirati na brojke... na crti sa istim kolima se vidi očigledna razlika

- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Probaj sa nizim profilom guma posto ti je ionako Sierra malo podignuta ,nece nista da joj fali sto ce da je spustis malo. Valjda ce bolje da cupa sa manjim tockovima... I olaksaj je sto vise mozes,za pocetak skines onaj spojler 

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
To jesi u pravu.Ide sierra super i sa tih 120ks,vozim je pet godina,i prezadovoljan sam,ali od kad sam na you tube gledao cosworthe i sta ljudi rade sa njima,e tu sam odlepio :DDa ne poverujes,sisaju ferari,bmw,supre,ma bruka.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ma lako je kupiti Cossia... treba ga održavati,točiti i poznavati materiju... svaka greška skupo košta na tom autu.

-
Spojler cu verovatno skinuti,ali bih stavio njen fabricki,u svakom slucaju je laksi od ovog :DJa sam hteo da je spustim,znaci da promenim opruge i amortizere ali imam mali problem.Prednji tockovi su mi izbaceni za 4mm,nisam uspeo da nadjem original diskove,pa sam stavio od druge sierre i zbog toga sam morao da stavim distancere.Zvao sam skoro sve fordove radnje,i kad im napomenem da je 4x4,ondah dobijem odgovor da nemaju naravno.Svaki put kad naletim na malo vecu uvalu na putu ivice guma mi ocesaju blatobran.
- Markedjani
- Predsednik kluba
A kakve to diskove ima Sierra 4x4 ???

-
Na mojoj sierri su neki delovi od coswortha.Nedavno sam menjao ramena,znaci bila su na njoj fabricka,kada sam ih porucivao po s.broju rekli su mi da je to za cossia,ali pase kod mene.
-
precnik diska se poklapa ali dubina nikako.ma navracao sam se diskova.neodgovara mi dubina diska.meni cini mi se treba 25,5 a svi su mi davali 25 i kad ga namontiram,disk mi udara u sponu.
Poslednja izmena: darkony, na dan utorak, 19. maj 2009. u 22:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- van
- VIP
To sto si gledao na youtube-u sta rade siere cosworth pa si se nalozio nema bas mnogo veze sa realnim zivotom. Jer ako nabavis cossi cuvaces ga kao oci u glavi , i nece ti padati napamet da divljas sa njim , posto je svaki problem na njemu papreno skup .
Ako hoces da ti ford bude brz , nadji fiestu i ubazi zetec 2.0 u nju . Auto ima da leti a pri tome nece da trosi vise od 10 l po gradu normalne voznje ...
A da je skidanje mase najefikasniji tuning mogu da ti kazem iz licnog iskustva jer posedujem auto sa 2.0 ohc motorom ( onaj drugi iz siere ) , sa svojih 101 ks u stanju je da se nosi sa sandarnim cossi-jem do nekih 120-130 km/h , jer auto ima 620 kg . Duplo manje od siere ! A i necu stati na 101 ks ... A i necu stati na tom motoru :-)
Ako hoces da ti ford bude brz , nadji fiestu i ubazi zetec 2.0 u nju . Auto ima da leti a pri tome nece da trosi vise od 10 l po gradu normalne voznje ...
A da je skidanje mase najefikasniji tuning mogu da ti kazem iz licnog iskustva jer posedujem auto sa 2.0 ohc motorom ( onaj drugi iz siere ) , sa svojih 101 ks u stanju je da se nosi sa sandarnim cossi-jem do nekih 120-130 km/h , jer auto ima 620 kg . Duplo manje od siere ! A i necu stati na 101 ks ... A i necu stati na tom motoru :-)
-
Samo napred :-)Kako da resim problem sa diskovima?
- van
- VIP
[img=http://img376.imageshack.us/img376/3656/forddiskbrakesmodel.jpg]
Sta te muci oko diskova ?
Mada ovo nije tema za to ...
Sta te muci oko diskova ?
Mada ovo nije tema za to ...
-
Znam da nije tema,ali koliko vidim imas kefala za te svari,pa rekoh da te pitam.Upravo to sto si mi pokazao.Meni treba 25,5 a gde god da sam se obratio ponudili su mi samo 25,i na kraju sam morao da uzmem ono sto mi je ponudjeno,i zato su mi prednji tockovi izbaceniji od zadnjih.Kao sto rekoh morao sam da stavim distancere ali sa unutrasnje strane diska,znaci tih 5mm sto na tim diskovima fali.Nasao sam ja kod jednog lika dobre diskove,25,5 ali su bili veci pa nisam mogao klesta da namontiram.Majstor mi je rekao da ih dam strugaru pa da skine do odgovarajuce dimenzije,sad koliko je to pametno?
-
Sta bi druze za resenje diskova? 

- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
siera je što kažu jako skupa za održavanje
Ja moju prodajem za 7k eura na auto ima dosta skupih stvari koje su stvarno vredne ...ako nekog zanima neka pošalje na pm
Ja moju prodajem za 7k eura na auto ima dosta skupih stvari koje su stvarno vredne ...ako nekog zanima neka pošalje na pm
-
E,to je prava masina. ;)Kad bi nekom spomenuo 7h eura za auto koji je star 15-tak godina,rekli bi mi da nisam normalan,ali fora je u tome sto ljudi nerazumeju neke stvari,taj auto vredi svaku paru,pogotovo jos ako je zestoko nasviran.Zvao sam lika u Pirotu,prodaje cosworth 4x4 220ks,trazio je 2500,i odustao je kad je cuo da je taj auto jos uvek aktuelan.Taman sam mislio da ga obrlatim da menjamo,a on odustao. :-(
- Dr cosworth
teško da taj auto vredi te pare verovatno je u leš stanju , moja je odlična limariski , motor perfektan , autronik struja turbo, intrercooler,velike dizne, nitro ,još dosta stvari moram da uzmem jedan dan da sve napišem..
u moju sieru je uloženo mnogo više, ali po meni ovo je neka realna cena
u moju sieru je uloženo mnogo više, ali po meni ovo je neka realna cena
- Stefan148
-
- Poruka: 2433
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
- Dr cosworth
Kako za koga, prawi ljubitelj neće prawiti problem oko cene, kao i oko bmw m5 koji prodajem auto je 5000 u odličnom stanju, ali sad je registracija za njega ko da je bentley za tri godine platiš ceo auto samo od registracije. Takve automobile samo veliki ljubitelj može kupiti, za sieru nije velika reg. ali košta održavanje kao djavo
-
Prijatelju nemoj ti to da prodajes,cuti i vozi :DOdrzavanje jeste skupo,ali baki znas sta vozis.Najlepsa stvar je kad ti se pojavi neki saban sa dobrim kolima,a ti ga oduvas sa cosworthom,nema niceg lepseg od toga