Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Cudan zvuk ispod haube

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

IlijaBG
Poruka: 17
Član foruma od: nedelja, 1. maj 2011. u 00:57h

Re: Cudan zvuk ispod haube

Poruka od IlijaBG » četvrtak, 5. maj 2011. u 19:50h

bkrmar piše:Pa to je to, samo je razlika jer je drugi tip motora. Sve u svemu dobro je da je samo crevo. Znas kako je kod mene pistalo, mislio sam da ce da eksplodira turbina. :D
Juce mi Dule kaze da se mache zaglavilo u turbini. :P
Bukvalno se culo mjaukanje na dodavanje gasa. :)
Nadam se da je samo crevo.

Pozdrav!

IlijaBG

Poruka od IlijaBG » utorak, 17. maj 2011. u 11:45h

Velika gužva kod Joce, konačno sutra idem da ostavim auto. Na kraju ispade da je glavni problem dihtung na izduvnoj grani, a ne crevo. I dalje stoji da je ogroman posao da se sve povadi, da bi se zamenio taj dihtung. Ono što me brine je to da moraju da se skidaju i turbina i egr ventil. Može li doći do nekih komplikacija prilikom skidanja i eventualno nakon vraćanja istih?
:wtf:

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 17. maj 2011. u 12:19h

Nemoj da se sekiras u dobrim si rukama
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

IlijaBG

Poruka od IlijaBG » sreda, 18. maj 2011. u 10:22h

Dragomir piše:Nemoj da se sekiras u dobrim si rukama
Hvala Gagi na lepim rečima. thumbsuph
Eto nadam se da će sve biti u redu. Napravio sam malu permutaciju, tako da ću da se ispravim. reč je o dihtungu usisne grane. Pretpostavljam da je usisna grana motora povezana sa izduvnom granom turbine, pa sam iz tog razloga permutovao. Ako sam u krivu vi me ispravite. :)

Pozdrav!

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » sreda, 18. maj 2011. u 11:59h

bkrmar piše:Ovo je to crevo na TDCi-u...
I meni je bilo prosviralo bas to crevce :suicide: a kosta sitnih 55eur :suicide:

bkrmar
Poruka: 110
Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h

Poruka od bkrmar » sreda, 18. maj 2011. u 21:10h

Ja kod Gileta nasao, za cini mi se ne vise od 1000-2000, ne secam se, davno je bilo thumbsuph
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.

IlijaBG

Poruka od IlijaBG » petak, 20. maj 2011. u 23:41h

Evo danas sam isao po auto, i sve je ostalo isto. :(
Joca je sve skinuo sto je trebalo da se skine, pregledao i rece da je sve ispravno, dihtunzi, creva, selne.
Nije ono sto je mislio da jeste. Zapusio je EGR ventiil, a zatim isprobao auto. Presao je 8.8km i kaze da se tokom voznje nije culo zavijanje, pa je ostavio auto da me danas saceka za probu.
Provozao sam auto presavsi nekih 15km, motor je bolje vukao posto je EGR zapusen, zavijanje je pocelo sa predjenim 11km-om.
Vratio sam se u servis.
Milan mi je rekao da je onda verovatno turbina problem, te da je najbolje da odem u Mikron na Novi Beograd kod majstora Slobe da on prvo pogleda turbinu.
Pritom mi rece da mogu da ga vozim bez problema, da je imao slican slucaj sa nekim fokusom, i da je lik vozio fokusa naredne dve godine.
EGR mi je ostao zatvoren, pretpostavljam da to nema problema, medjutim buni me ako je turbina problem kako je moguce da tako dobro vuce? I zasto je potrebno da se auto ugreje da bi se taj zvuk cuo? :wtf:
Eto ako imate nekih predloga vi recite.
Gagi sta biste mi vi savetovali?

Pozdrav svima!

bkrmar

Poruka od bkrmar » nedelja, 22. maj 2011. u 23:03h

Pazi moguce da je turbina, mozda je lager turbine otisao pa kad se ugreje cuje se.. mozda su se lopatice izdeformisale, ko zna sta sve moze da bude... samo se nadam da nije turbina jer remont kostaaaa....
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.

IlijaBG

Poruka od IlijaBG » ponedeljak, 23. maj 2011. u 18:41h

bkrmar piše:Pazi moguce da je turbina, mozda je lager turbine otisao pa kad se ugreje cuje se.. mozda su se lopatice izdeformisale, ko zna sta sve moze da bude... samo se nadam da nije turbina jer remont kostaaaa....
Znam da je skup remont turbine, zato mi Milan rekao za majstora Slobu, kaze da covek nije derikoza ali da dobro radi, jos samo da ga nadjem.
Juce sam nasao na mestu gde parkiram ispod kola neki saraf sa podloskom i maticom, ne znam odakle je, potrazio sam ispod haube ali nisam nista uocio osim jedne otkopcane celicne selne na usisnoj grani turbine, pa sam je pritegao dok se nije culo klik. Od kako je Joca zapusio egr zvuk je nekako tuplji, i redje se cuje. Kakvo je stanje egr ne znam ali uskoro cu da saznam. ;)
Da li moze natalozena cadj i mast iz egr ventila da bude uzrok eventualnog ostecenja turbine?
Odlucio sam da skinem egr ventil i ocistim ga. Necu koristiti neke specijalne rastvore kao sto je neko pisao na forumu, mislio sam koristiti Univerzalni cistac Motip.
I da zna li neko gde mogu kupiti Famin?

bkrmar

Poruka od bkrmar » ponedeljak, 23. maj 2011. u 19:14h

Za ciscenje EGR-a uzmi neki carb cleaner ali zasto ako ti je blokiran? Sta te briga za polarnog medveda i globalno zagrevanje :rotfl: Da li imas shus pleh ispod motora? Ako imas onda nije sraf od tvog.... Moze da utice na vek turbine cadj, prljavstina itd... Takodje moze i backpressure kada posle punog gasa naglo pustis papucicu (osim ako nemas aftermarket blow-off ventil), naravno vremenom, godine su u pitanju...

IlijaBG

Poruka od IlijaBG » utorak, 24. maj 2011. u 00:30h

bkrmar piše:Za ciscenje EGR-a uzmi neki carb cleaner ali zasto ako ti je blokiran? Sta te briga za polarnog medveda i globalno zagrevanje :rotfl: Da li imas shus pleh ispod motora? Ako imas onda nije sraf od tvog.... Moze da utice na vek turbine cadj, prljavstina itd... Takodje moze i backpressure kada posle punog gasa naglo pustis papucicu (osim ako nemas aftermarket blow-off ventil), naravno vremenom, godine su u pitanju...
Od kada je EGR zatvoren, motor je nekako snazniji, auto ide kao mecava :rotfl:
ali primecujem da za istu kolicinu goriva pre, sada prelazi skoro upola manju kilomterazu.
Sus pleh nemam, a mogucnost da je sraf spao sa drugog vozila otpada jer je staza u dvoristu iskljucivo za fordaljku.

pozzdrav

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“