Taunus TC dvojcica
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Taunus TC dvojcica
На каприју има блокиран виско и дере се , али то је мањи проблем , већи проблем је то што кад дам гас , пометем сву прашину испод кола . А то сигурно није мала количина енергије да покрене сав тај ваздух .
- ivca
- Poruka: 120
- Član foruma od: petak, 29. jan. 2010. u 23:07h
van piše:На каприју има блокиран виско и дере се , али то је мањи проблем , већи проблем је то што кад дам гас , пометем сву прашину испод кола . А то сигурно није мала количина енергије да покрене сав тај ваздух .

- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
pumpa za v6 ima razlicitih ali ne zbog viska vec zbog kucista pumpe i drugacijeg sistema,tj drugacijeg bloka.Ne moze se reci generalno za v6 i motori se sami po sebi razlikuju,2.0,2.3,2.8... za 2.3 motor,recimo imaju 2 razlicite pumpe...remenica za visko se okrece i tako i tako,vrti se u semeringu i lezaju,bez obzira jeli ventilator odvoijo ili se vrti,tako da tom majstoru nije jaca strana poznavanje mehanike...ako te zeza,samo ti njega blokiraj i nema zime,samo je malo veci otpor..e sad ako si i ti ko zigon u majstorskoj radionici pa hoces da bude sve po PS-u,to je druga stvar..
- ivca
- Poruka: 120
- Član foruma od: petak, 29. jan. 2010. u 23:07h
Ma kakav PS nemam iskustva sa tim motorima pa me interesuje,uostalom tu sam i da nesto naucim od vas. U svakom slucaju hvala na informacijama. 

- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Мени је пумпа цркал зато што је мотор стајао у гаражи 10 година . Нашао сам код Ћурдића нову , али човек није знако за који је модел сем да је за шестаак и да није од 2.4 и 2.9 фамилије . Пумпа је иста сем што је осовина и кућиште 15 мм дуже ка споља , па ми не одговара ременицакоја покреће пумпу . Како на каприју има и серво волан , и ту има зврчки како да кајшеви не секу један другом путање . Када сам то видео , сморио сам се и оставио ауто у гаражи да чека да добијем вољу и то решим .
Што се тиче вентилатора , свакако ћу електрични да ставим.
Што се тиче вентилатора , свакако ћу електрични да ставим.