svecice fiesta 1.25 zetec????
Moderator: Dragomir
- bobco77
- Poruka: 44
- Član foruma od: nedelja, 17. jan. 2010. u 10:18h
svecice fiesta 1.25 zetec????
Zdravo forumasi!Imam jedno pitanje oko svecice za fiestu 1.25 zetec 1997god.Resio sam da promenim svecice jer mi je popucala keramika na 2.Originalne svecice koje vozim su Motorcraft sa oznakom AYFS22C.Hteo sam da promenim sa istim ovakvim svecicama i kontaktirao sam nekih ducana u Skoplju koji su mi rekli "da imamo bas takve" a i cena je bila primamljiva,skoro na pola od one sto sam ja nasao ovde kod nas u Stipu.Pratim jednog druga do Skoplja da mi uzme te svecice,kad na njih vidim i drugo ime i druge oznake:FoMoCo sa oznakom AYFS22CB.Odmah sam se javio u ducanu gde su kupljene da reagujem a prodavac mi kaze da FoMoCo su ustvari Motorcraft ,i da su FoMoCo originalne svecice za Ford....Posto ja nisam mnogo siguran u njegove tvrdnje,hteo bih vas da pitam sta kazete o svemu ovo,dali je prodavac u pravu ili me je "smotao"...Hvala unapred...Inace jedan drug imao je ove FoMoCo i nije zadovoljan,menjao ih je za 6 meseca....popucala keramika...
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
Re: svecice fiesta 1.25 zetec????
FoMoCo i Motorcraft su potpuno ista stvar a to sto ispuca keramika na svecicama nema veze sa kvalitetom.problem je druge prirode i nema veze sa svecicama.
- bobco77
Ok,hvala na odgovoru Dragane,sad bar znam da me nije lagao prodavac,ali onda ako znas molim te kazi od sta moze da puca keramika na svecicama i na sta da obratim paznju,gde da trazim problem,bio bih ti zahvalan ako das malo objasnenje....
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
ako je pukla keramika na 2 svecice sigurno nevaljaju dizne na ta dva cilindra.ako promenis svecice a neoperes dizne ni nove svecice nece potrajati dugo. so se raboti vo makedonia imali mastika?
- bobco77
Brate majstori dobri mozebi nema ,ama mastika,rakija i mezence ima kolku sakas,poveli,dobrodosaso
))))
I svakom slucaju hvala na odgovoru,a sada za sada promenicu samo svecice,nemam ni para ni zivce da idem po majstore,a kad i da idem,jedno opravu a drugo rasipe,tako da dok mogu sam cu biti majstor,s pomoci vama,hvala...

I svakom slucaju hvala na odgovoru,a sada za sada promenicu samo svecice,nemam ni para ni zivce da idem po majstore,a kad i da idem,jedno opravu a drugo rasipe,tako da dok mogu sam cu biti majstor,s pomoci vama,hvala...