Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta bregasta ili ne

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
igor x
Poruka: 60
Član foruma od: subota, 7. maj 2011. u 11:21h

Fiesta bregasta ili ne

Poruka od igor x » utorak, 17. maj 2011. u 13:29h

Imam jednu dilemu sumljam na bregastu u pitanju je 1.1 motor fieste mk3 benzinac ne znam dali one imaju takav zvuk ili je to lupanje problem . Zvuk je takav kao da je dizel a ne benzinac to cukaranje mi smeta nenormalno pitao sam majstore ali neki kaze bregasta neki klackalica a neki da ona tako radi da je to njen fabricki zvuk . Otisao sam da mi nasteluju ventile ali posle toga nista promenio sam i ulje ali nista lanac i lancanici i opet nista . Dali neko ima slican problem molio bih da mi odgovori ili neko misljenje hvala unapred .

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Re: Fiesta bregasta ili ne

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 17. maj 2011. u 13:41h

fabricka je takva , svake su takve... bar ja mislim :D
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 17. maj 2011. u 13:47h

Loša bregasta... najverovatnije.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

MaxBunker
Poruka: 238
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h

Poruka od MaxBunker » utorak, 17. maj 2011. u 14:58h

'Oće da bude i kad je pomjereno paljenje.

igor x

Poruka od igor x » utorak, 17. maj 2011. u 18:44h

hvala na odgovorima , otjero sam fiestu u preporucen servis jer cesto putujem sa njom do CG pa nesmijem rizikovati a ide fenomenalno i ne trosi ulje pa da sumljam da je motor zaribao .Drugar ce da je otvori da bi vidio sta CUKARA , javljam kad sve zavrsim kad sve sredim i javljam kakve sve popravke je prosao motor i cenu svega uradjenog pozzzz i hvala jos jednom :ford:

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 17. maj 2011. u 19:09h

Ланац и клацкалице лупају . То је зврндави Кент . Иста конструкција мотора као и југо 45 .
Poslednja izmena: van, na dan ponedeljak, 23. maj 2011. u 10:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.

igor x

Poruka od igor x » utorak, 17. maj 2011. u 21:56h

Da sve isto kao i kod mog yuga 45 EX 903 kubika samo 180 proizvedeno na svetu samo sto je fiestin jaci troduplo . Fiesta je u servisu ali lance sam mjenjao i nista vidjecemo mozda su i klackalice hvala pozz

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » sreda, 18. maj 2011. u 22:37h

klackalice, podizaci, bregasta..... sve je moguce.ali uglavnom je takav zvuk kod svih, pogotovu kod lanca i lancanika. nisi naveo koliki zazor ventila je majstor stavio prilikom stelovanja istih? imam maltene isti motor jedino je 1300 kubika, kod njih prilikom svakog menjanja ulja treba prestelovati ventile, jer se skoro uvek na 7-8000km razlabave(valjda je zbog konstrukcije) tj poveca se zazor, a samim tim i lupanje pa se cuje kao dizel. ali za pocetak ... proveri koliki je zazor ventila pa tek onda ostalo

igor x

Poruka od igor x » petak, 20. maj 2011. u 14:31h

Zdravo ljudi hvala svima na odgovorima : :ford: Danas sam dotjero fiesticu kuci kvarovi su bili sledeci : Lanac i lancanici posto su oni koje sam kupio bili fals ono sto je KLEPETALO u motoru to je solja u motoru ali kad su mi prestelovali ventile skidajuci klackalice a ne samo onako auto radi ko doksa klepetanja nema .Pod hitno su morale svecice i kablovi original naravno .Zadovoljan sam sa motorom ubija kako radi mirniji rad ima sad se cuje ko pravi benzinac .Sve ukupno me je izaslo 60 jevreja ali zadovoljan hvala svima jos jednom pozz. :ford:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“