Potrosnja Focus 1.8 tdci
Moderator: Dragomir
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Re: Potrosnja Focus 1.8 tdci
Pricam o ovim dimenzijama sto su kod tebe,koliko kontam obe su nestandardne..za fabricke imas u manualu a za te mi se cini da je to OK pritisak..
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ok,hvala. Svraticu sutra da proverim... 

- sasa_f1
Na poklopcu ima nekih oznaka ali mi se cin ida nijedna ne predstavlja zapreminu rez.dax92 piše:Kad otvoris rezervoar, na onom poklopcu mora stajati (bar je kod mene tu). Slikacu sutra, pa cu ti okaciti ako ne budes mogao da nadjes.
A ako nemas to, onda bih se ja zapitao da li je taj deo auta "nevin".

Kazem ja da sam ga korektno vozio,jes da sam ga skoro kupio,ali nisam mu vadio creva...
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Otisao sam do kola da slikam ovo!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- sasa_f1
Hvala...
Vidis kod mene na poklopcu ima svih tih urezanih oznaka al nema te nalepnice....
Izgleda da cu i zadnje morati da stavim na 2.2,isto kao i prednje,iako nisu istih dimenzija.

Izgleda da cu i zadnje morati da stavim na 2.2,isto kao i prednje,iako nisu istih dimenzija.
- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
Ni ja to nemam... Hvala za sliku, valja je sacuvati pa kad zatreba... 

I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- montoya
- Poruka: 2143
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Evo i mog proracuna hehe ne tako tacan ali... Rezervoar mi je bio ravno na cetvrtini sipao sam ED za 2000din ili 14.7l i posle 255km rezervoar mi je o5 bio na cetvrtini ravno...
Uhvati se da trosi nesto ispod 6l ed na 100 km...
Uhvati se da trosi nesto ispod 6l ed na 100 km...

Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
- sasa_f1
Testirao opet,opet 9L... 

- dax92
-
Da nisi ti racunao potrosnju na nacin koji sam i ja, pa dobijas tu cifru???
Meni je ispalo da je trosio na auto putu oko 11l, al' je u stvari bilo nesto ispod 7.
Jedva cekam da krenemo kuci, pa da licno ja testiram potrosnju.

Jedva cekam da krenemo kuci, pa da licno ja testiram potrosnju.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Sale Sk
- Poruka: 386
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h
meni troši od 6-8 po gradu... zadnje mjerenje je ravno 7 litara.
relacije su kratke, često zna biti do 3km recimo (ne uvijek u komadu).
što se dima tiče... ponekad dimi jače, ponekad manje, ponekad ne primjetim... dok je crne boje, dobro je.
nakupi se u tom režimu vožnje svega i svačega, a i vjerojatno gorivo nije bajno.
edit:
zadnje mjerenje (nakon puta od 190km) 6.0 l, od čega nekih 60-ak km grad, ostalo otvorena i autocesta (do 160km/h po brzinomjeru).
relacije su kratke, često zna biti do 3km recimo (ne uvijek u komadu).
što se dima tiče... ponekad dimi jače, ponekad manje, ponekad ne primjetim... dok je crne boje, dobro je.

nakupi se u tom režimu vožnje svega i svačega, a i vjerojatno gorivo nije bajno.
edit:
zadnje mjerenje (nakon puta od 190km) 6.0 l, od čega nekih 60-ak km grad, ostalo otvorena i autocesta (do 160km/h po brzinomjeru).
- dax92
-
Testirana potrosnja na 740 km (oko 300 auto put, ostatak putevi kao Ibarska). Prosek je bio 5.9 l na 100 km. Sve vreme radila klima, natovaren, brzina oko 130.
Prvih 200 km bih voleo da sam testirao koliko je bilo (dajem glavu da je oko 4, ako ne i nesto ispod), jer je kazaljka bila pomerena za samo 1 sirinu.
Prvih 200 km bih voleo da sam testirao koliko je bilo (dajem glavu da je oko 4, ako ne i nesto ispod), jer je kazaljka bila pomerena za samo 1 sirinu.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
Meni je posle remonta dizni potrosnja sa cca 12l pala na 7.4l u gradu (nije penzos voznja) 

I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Vidi se da retko sipas pun rezervoardax92 piše: Prvih 200 km bih voleo da sam testirao koliko je bilo (dajem glavu da je oko 4, ako ne i nesto ispod), jer je kazaljka bila pomerena za samo 1 sirinu.

- dax92
-
Ma, uglavnom se krece gorivo oko polovine, ili nesto iznad. Malo kad bude bas pun.
A ne kazem smao zbog pomeranja kazaljke za ovu potrosnju, vec zbog nacina voznje. Bilo je mnogo nizbrdica gde se vozilo na leru.

A ne kazem smao zbog pomeranja kazaljke za ovu potrosnju, vec zbog nacina voznje. Bilo je mnogo nizbrdica gde se vozilo na leru.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- bpdule
- Poruka: 25
- Član foruma od: četvrtak, 22. sep. 2011. u 22:07h
Ja imam Mondea 2.0 TDDI(116ks) i potrosnja mi se krece oko 7l prosek. I najvise je to gradska voznja(ali do duse, manji je grad i nije guzva kao u Bg), ali mi je opet cudno da Focus trosi oko 10l. Ja sam svoj terao do maximuma i potrosnja mi je na bordu pokazivala u tom trenutku 9l i nesto.
A sto je najcudnije od svega moj bord pokazuje da moj auto trosi vise nego sto stvarno trosi. Npr.stoji mi na bordu da je potrosnja 7,6l prosek, a merenjem od cepa do cepa ispadne da je ispod 7l (6,8-6,9)
Da li je jos neko ima slicnu situaciju? I neko je napisao da je moguce taj bord podesiti da meri +/- 10, 20, 30 %? Kako to uraditi?
A sto je najcudnije od svega moj bord pokazuje da moj auto trosi vise nego sto stvarno trosi. Npr.stoji mi na bordu da je potrosnja 7,6l prosek, a merenjem od cepa do cepa ispadne da je ispod 7l (6,8-6,9)
Da li je jos neko ima slicnu situaciju? I neko je napisao da je moguce taj bord podesiti da meri +/- 10, 20, 30 %? Kako to uraditi?
- sasa_f1
Dva puta sa punim rezervoarom istestirano (do rezerve), 8,5l. Ovo je podatak samo za grad(Beograd),svaki dan na posao na Nbg po spicu 11km... Ide na bolje. 

- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Ja sam jedino čuo za situacije da bord pokazuje manje od realne potrošnje, a da pokazuje više, to eto prvi put čujem sad, pošto komp pravi prosek potrošnje na osnovu podataka koje beleži u određenom vremenskom periodu. Burazer je na svom Reno Meganu merio i bord je pokazivao manje od realne potrošnje. A to je zato što na leru i pri promenama brzine njemu board pokazuje potrošnju 0 litara (što je nemoguće, jer iako broj obrtaja na leru padne na 1000, motor i tada troši gorivo). I naravno, kada komp izvuče prosek, ispadne manje.bpdule piše:Ja imam Mondea 2.0 TDDI(116ks) i potrosnja mi se krece oko 7l prosek. I najvise je to gradska voznja(ali do duse, manji je grad i nije guzva kao u Bg), ali mi je opet cudno da Focus trosi oko 10l. Ja sam svoj terao do maximuma i potrosnja mi je na bordu pokazivala u tom trenutku 9l i nesto.
- bpdule
heheh...za sve postoji prvi put.
I meni je bilo isto to cudno, ali je tako. Zato sam i pitao za to?! Sa jednim rezervoarom predjem 800+km a rezervoar je mislim 53-55l. Nikad vise nije stalo od 52l, znaci ostalo mi je malo od rezerve, a znao sam nekad da ga doteram i do poslednjih par km, kako mi je pisalo po bordu, a nije nikad stalo vise. Mada najvise sipam oko 1/4 ili pola rezervoara.
A naravno da je nemoguce da trosi 0, dok god je auto upaljen mora da trosi bar 0,02-0,03l.
Voleo bih da cujem jos nekog, ako je slucajno ikad imao ovakvu situaciju. I ako neko zna kako se steluje taj bord.

A naravno da je nemoguce da trosi 0, dok god je auto upaljen mora da trosi bar 0,02-0,03l.
Voleo bih da cujem jos nekog, ako je slucajno ikad imao ovakvu situaciju. I ako neko zna kako se steluje taj bord.
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
slazem se sa tobom, isti auto isti motor ista snaga, na otvorenom po mojoj gruboj proceni od 5-5,5l do 6darioculibrk piše:Moj Focus 1.8 TDCi iz 2002.god, 115 KS po gradu trosi oko 7.5 litara...to se odnosi na normalnu, umjerenu voznju...vise od toga sigurno moze...ali kad vidim da neko pise da mu taj automobil sa ovim motorom trosi 6-6.5 litara...e to je onda poretjerivanje pogotovo kad se ima u vidu da u katalogu pise da po gradu trosi 7.2 litra

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@bpdule
@nikola
I meni board hoce ponekad da pokaze prosek veci nego sto mi auto potrosi. Desavalo mi se npr da pri voznji na autoputu ispise 6.2-6.3, a auto potrosi okruglo 6L. Samo cu dodati da mi se to bas retko desavalo, mozda 3-4 puta od kako imam auto. Uglavnom za otvoreni put pogodi potrosnju, ili omane za 0.1L manje nego sto potrosi. Za grad nije merodavan, uvek pokaze manje nego sto auto potrosi.
Sve u svemu potrosnju ne merim po boardu vec sipanjem na pumpim do cepa svaki put
@nikola
I meni board hoce ponekad da pokaze prosek veci nego sto mi auto potrosi. Desavalo mi se npr da pri voznji na autoputu ispise 6.2-6.3, a auto potrosi okruglo 6L. Samo cu dodati da mi se to bas retko desavalo, mozda 3-4 puta od kako imam auto. Uglavnom za otvoreni put pogodi potrosnju, ili omane za 0.1L manje nego sto potrosi. Za grad nije merodavan, uvek pokaze manje nego sto auto potrosi.
Sve u svemu potrosnju ne merim po boardu vec sipanjem na pumpim do cepa svaki put

Fiesta!!
- bpdule
Meni ovo traje vec dosta vremena...a to je od prilike bar 2 god.
Meri mi trenutnu samo u pocetku kad ga resetujem i kad preracuna posle nekog vremena, onda on drzi prosecnu.
Ne znam sta bi tu moglo da bude u pitanju...
i dule0911 zanima me ciscenje famoznog EGR ventila, a i mozda izbijanje katalizatora, svi to spominju da su radili, a ja moj vozim vec 6 god i nisam nista od toga ni pipnuo.
Da li bi vredelo ocistiti taj ventil ili ga zavrnuti? Jel ima to ikakve veze sa potrosnjom?

Ne znam sta bi tu moglo da bude u pitanju...
i dule0911 zanima me ciscenje famoznog EGR ventila, a i mozda izbijanje katalizatora, svi to spominju da su radili, a ja moj vozim vec 6 god i nisam nista od toga ni pipnuo.
Da li bi vredelo ocistiti taj ventil ili ga zavrnuti? Jel ima to ikakve veze sa potrosnjom?
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Cini ti se da meri trenutnu kad ga resetujes, stvar je u tome sto prvih par kilometara svako davanje i oduzimanje gasa znacajno utice na potrosnju pa se i brojka na displeju borda rapidno menja sto daje utisak da meri trenutnu potrosnju, vec posle par minuta voznje izracunati prosek se stabilizuje..inace evo predjoh 400km po otvorenom za 3 dana, prosek 4.2l, da ponovim i da se slozim da jako malu gresku ima u ovim uslovima voznje..
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Ja sam izbio katalizator na mom Focusu. Za sada nisam primetio neke značajnije pomake u pogledu potrošnje, tako da verujem i da ne utiče na nju.bpdule piše:zanima me ciscenje famoznog EGR ventila, a i mozda izbijanje katalizatora, svi to spominju da su radili, a ja moj vozim vec 6 god i nisam nista od toga ni pipnuo.
- sasa_f1
Ja sam moj isto zapusio,potrosnja ista,s tim sto ide bolje. Katalizator je ostao...
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
0,02-0,03l. na sta ?bpdule piše:A naravno da je nemoguce da trosi 0, dok god je auto upaljen mora da trosi bar 0,02-0,03l. .

Ako cemo matematicki (a kako bi drugo racunar mogao da radi) auto kad stoji i radi trosi beskonacno mnogo na 100 Km.
Posto je potrosnja broj litara po predjenih 100 kilometara (L*100/Km), kad stojis on nesto trosi ali za 0 predenih kilometara. Svaki broj podeljen sa nulom daje beskonacno.
Ti mozes da upalis auto danas, ostavis ga na parkingu, i da mu nestane goriva prekosutra. Koliko si kilometara presao? Nula. Kolika ti je potrosnja na 100 Km? Beskonacno velika.
Sto rece jedan moj poznanik taksista: kakva bre potrosnja na 100km, mene zanima potrosnja na sat, posto se ja 10Km vozim sat vremena.
Djak pesak