Moj Focus 1.8 tdci,cini mi se malo drugaciji od drugih
- underwood
- Poruka: 88
- Član foruma od: utorak, 7. sep. 2010. u 02:26h
Re: Moj Focus 1.8 tdci,cini mi se malo drugaciji od drugih
kao što dax reče, i ja mislim da je 53 litra ....
- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Moj Focus je TDCI 101ks, i rezervoar mu je 52.6 litara. Tako bar pise u knjizici kod mene. A da li je 52 ili 55 (kao kod benzinaca) litara, nije bitno bas mnogo. Svejedno ga ne treba drzati na 10-ak litara u rezervoaru.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
Druze super ti je autic, i ja imam kao tvoj samo restyle. U zdravlje da ga vozis, inace i meni je to prvi auto i dobio sam ga i ja sa 19 godina. 

I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Hvalaa..
Eto nisam jedini koji ima priliku da poseduje Focusa sa 19 godina. 

- dax92
-
I ja imam 19 godina!!
Mozemo da osnujemo klub 19-ogodisnjaka vlasnika Focusa! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- sasa_f1
Pa mislim,nismo mi naivni,znamo sta valja...

- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
I ja imam 19 godina i imam Focus-a 

- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
ajde,djeco,nije jos zvonilo,ne galamite...
nego,taj talijan je tvog fokusa sigurno samo premicao po dvoristu sa sunca u hladovinu,posto je to taman ta kilometraza...bilo bi extra ako ima 100 ooo km vise od toga koliko ti je ciko na placu rekao... opstepoznato je da zabari ne odrzavaju vozila a nasi likovi koji dovlce kola iz italije sigurno ne ulazu u njih prije prodaje pa bih ti ja dao savjet da ta kola sto prije vozis na VELIKI servis a ne da se zamaras sa tim koliko staje u rezervoar goriva... eto,pa sa srecom i da te dugo sluzi!!!!
nego,taj talijan je tvog fokusa sigurno samo premicao po dvoristu sa sunca u hladovinu,posto je to taman ta kilometraza...bilo bi extra ako ima 100 ooo km vise od toga koliko ti je ciko na placu rekao... opstepoznato je da zabari ne odrzavaju vozila a nasi likovi koji dovlce kola iz italije sigurno ne ulazu u njih prije prodaje pa bih ti ja dao savjet da ta kola sto prije vozis na VELIKI servis a ne da se zamaras sa tim koliko staje u rezervoar goriva... eto,pa sa srecom i da te dugo sluzi!!!!
- dax92
-
Ja preporucujem da ti majstor pregleda u kakvom su stanju kaisevi prvo. Jer ja sam skoro radio veliki servis (mozda 2 nedelje posle kupovine Focusa iz Italije), ispostavilo se da nije trebalo jos da ga radim. Kod Gagija sam radio, i rekli su da je "skoro" odradjen pre oko 30 000 ili vise nesto.
Eto, mogao sam ja da sacekam jos godinu dana, pa onda da radim, ali neka...
Eto, mogao sam ja da sacekam jos godinu dana, pa onda da radim, ali neka...
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- sasa_f1
Opusteno,komsija mi je automehanicar,ide za koj idan na dijagnostiku pa na dizalicu na detaljan pregled pa da vidim da li je uopste potrebno to raditi odma,jer bas pri parama i nisam,previse sam se rastegao za njega....goja piše:ajde,djeco,nije jos zvonilo,ne galamite...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
To se ne "gleda" da li treba da se radi... to se podrazumeva da se uradi veliki servis kad se kupi auto iz inostranstva pošto pravu kilometražu realno ne znaš i teško možeš da saznaš.
A za kilometražu... mlad si i zelen ali bih rekao da si naseo na klasičnu foru nakinđurenog auta... svi su oni prešli prema rečima prodavaca od 80-130k km
Pokazaće već vreme koliko je taj auto stvarno prešao ali cenim da je prosečno prelazio barem 30k km godišnje... toliko se u italiji prosečno voze dizeli. (što bi platio 3-4k eur više za dizela pri kupovini novog auta ako će da prelazi do 10ak k km godišnje
)
Još ako si pre ovoga vozio neki krš od auta... ovaj Focus ti maltene dođe nov auta iako je daleko od toga
Da ne bude sve hejt... đa mi se što je sa troje vrata i ima zanimljive branike... felne su onako a gume su za moj ukus debele da ne kažem ko krofne... trebalo bi vratiti fabričku dimenziju da bi to bilo vizuelno puno lepše a na funkcionalnosti neće ništa izgubiti ali opet kapiram da je ovo za tebe i dalje avion i da ti tu nećeš ništa dirati.
A za kilometražu... mlad si i zelen ali bih rekao da si naseo na klasičnu foru nakinđurenog auta... svi su oni prešli prema rečima prodavaca od 80-130k km

Pokazaće već vreme koliko je taj auto stvarno prešao ali cenim da je prosečno prelazio barem 30k km godišnje... toliko se u italiji prosečno voze dizeli. (što bi platio 3-4k eur više za dizela pri kupovini novog auta ako će da prelazi do 10ak k km godišnje

Još ako si pre ovoga vozio neki krš od auta... ovaj Focus ti maltene dođe nov auta iako je daleko od toga

Da ne bude sve hejt... đa mi se što je sa troje vrata i ima zanimljive branike... felne su onako a gume su za moj ukus debele da ne kažem ko krofne... trebalo bi vratiti fabričku dimenziju da bi to bilo vizuelno puno lepše a na funkcionalnosti neće ništa izgubiti ali opet kapiram da je ovo za tebe i dalje avion i da ti tu nećeš ništa dirati.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5052
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Bratov Focus je isto iz Italije ali je nov,nov,nov i cak nije morao ni veliki servis da radi jer su stari kaisevi bili originalni i skoro novi
Eto iz Italije ,a od prvog vlasnika,cak je i akumulator jos fabricki tako da nema pravila.
Eno covek u Novom pazaru prodaje Focusa tdci iz Italije 2004.g sa pravih 90000km sa uradjenim velikim servisom,nove kocnice,nove gume,neverovatno ali istinito.
Neznam zasto se po internetu koristi pravilo pri savetovanju za kupovinu polovnjaka da na zapadu dizeli prelaze godisnje 20,30 i vise hiljada km?
Mogu se kupiti vozila od prvog vlasnika ali takvi su retki na mobile.de i slicnim sajtovima

Eno covek u Novom pazaru prodaje Focusa tdci iz Italije 2004.g sa pravih 90000km sa uradjenim velikim servisom,nove kocnice,nove gume,neverovatno ali istinito.
Neznam zasto se po internetu koristi pravilo pri savetovanju za kupovinu polovnjaka da na zapadu dizeli prelaze godisnje 20,30 i vise hiljada km?
Mogu se kupiti vozila od prvog vlasnika ali takvi su retki na mobile.de i slicnim sajtovima
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Odeš na mobile.de,autoscout24.de i proveriš koliko koštaju primerci sa oko 100k km i videćete da se nešto tu ne slažu cene.
Nebitno... totalni je off... neka dečka dobro služi auto ali samo da se ne zaluđuje da je kupio auto u koji neće morati dinar da uloži naredno vreme
Nebitno... totalni je off... neka dečka dobro služi auto ali samo da se ne zaluđuje da je kupio auto u koji neće morati dinar da uloži naredno vreme

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5052
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ima li neki italijanski sajt za polovna vozila?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
pa dizel je skuplji u starrtu 2-3k jura pa im se ne isplati kupovati ako nece da prelaze dosta (ovo je neko moje misljenje).....Nesa piše: Neznam zasto se po internetu koristi pravilo pri savetovanju za kupovinu polovnjaka da na zapadu dizeli prelaze godisnje 20,30 i vise hiljada km?
a jos da dodam da gledanje enterijera nije neka prednost, jer onaj ko valja automobile moze na otpadu za male pare da nadje enterijer i da ga zameni....
a sto se tice auta , pa lep je kao i vecina

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Ima: Autoscout.it
Ali pravila nema, auto se kupuje po dogovoru. Ako hoces da kupis auto, jednostavno dodjes i dogovoris se sa prodavcem, a preko interneta su ti cena barem 20% vece.
Ali pravila nema, auto se kupuje po dogovoru. Ako hoces da kupis auto, jednostavno dodjes i dogovoris se sa prodavcem, a preko interneta su ti cena barem 20% vece.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- sasa_f1
OK ,prihvatam i to da je MOZDA presao vise,i da treba da se uradi servirs. OK stoji.... Samo ne znam sto se zaludjujete da je svaki vlasnik preko grane bio neki indijanac? Mislite da bas niko ne odrzava auto kako treba? Pre mene je auto vozila neka zena tako da me ne cudi sto je auto malo presao. A kapiram da se i neki vlasnik pre nje trudio da auto izgleda lepo a samim tim i da mehanicki bude ok. Al dobro vreme ce pokazati ko je ovde u pravu.... 

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Jeste, sve automobile koji su uvezeni u Srbiju su vozle zene, usput ih veoma dobro odrzavale i na kraju prodale za jeftine pare, jer 'onima preko grane' pare ne trebaju.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- sasa_f1
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ja nemam snage da bilo sta napisem na ovu temu,nek te sluzi autic i uradi veliki servis da te glava nebi bolela kasnije 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- sasa_f1
Evo da vas obavestim da je danas uradjen VELIKI servis. Mesec dana je vozen takav kakv je kupljen,bez problema. Ali je realno bilo vreme za servis. Sredjen i nosac menjaca, (ako se tako zove) posto je trzao malo zbog toga. Ociscen EGR ventil,izbacio dima boga oca.
Posle servisa,prestala skripa pri paljenju,za koju su me par ljudi na skupu izbaronisali da se cuje plivajuci...
Kais se cuo... Cena: priblizno 19,000 ,sa napomenom da mi je komsija automehanicar,pa mi je sredio sve za male pare. 

- dax92
-
Zbog EGR ventila ti je i bio onako crn pozadi!
Ceka i mene ciscenje EGR ventila, a nikako da nadjem vremena za to. Jel treba nesto specijalno od alata, posto nisam gledao jos?

Ceka i mene ciscenje EGR ventila, a nikako da nadjem vremena za to. Jel treba nesto specijalno od alata, posto nisam gledao jos?
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- sasa_f1
Iskreno,i dalje dimi. Rece mi ovaj mehanicar da sipam aditiv neki u rezervoar da pokusa da ocisti sve iz sistema sagorevanja. Kaze da ume bas dosta to da pomogne,tako da cu probati. A za EGR,samo skines kljucem onu cevku sto ide od interkulera do EGR-a,ne znam kako je zovu. Evo ti ovaj klip,pomocice ti dosta...
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Lep focus, imamo iste masine pod haubom, samo je moj '02. restajling, ali tvoj ima mnogo bolje felnice
a sto se tice potenciometra sa desne strane prekidaca za svetla, sluzi da smanjis osvetljenje instrument table i svega sto svetli unutra, kad se upale svetla. 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- dax92
-
A pitaj ga sta sad kaze za dimenziju guma kod njega!!
Malo je promenio misljenje kad je video fabricku dimenziju kako izgleda!

Malo je promenio misljenje kad je video fabricku dimenziju kako izgleda!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT