svaki auto koji se ostrije vozi je za nijansu brzi od istih auta koji se normalno voze...to smo zakljucili na okupljanjuDragomir piše:Ja vozim relacije Pinosava -Beograd i nimalo ga ne stedim i potrosnja je 6.8 l

Moderator: Dragomir
svaki auto koji se ostrije vozi je za nijansu brzi od istih auta koji se normalno voze...to smo zakljucili na okupljanjuDragomir piše:Ja vozim relacije Pinosava -Beograd i nimalo ga ne stedim i potrosnja je 6.8 l
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
Jednom prilikom sam ispitao kilometrazu na otvorenom putu,500+ km,bord je pokazo 0.25l manje nego sto je bilo po metodi od cepa do cepa,tako da mu verujem uslovno,gadja sa nekom prihvatljivom greskom,jedino sto nisam ispitao tacnost proseka za neku mesovitu voznju..evo meri mi potrosnju par hiljada km,nisam ga ponistavao a ni ispratio koliko je uslo goriva,sto je prakticno nemoguce a i ko bi se gnjavio sa tim,zato me je i zainteresovalo kako je to kod Fokusa..a ovo sto si naveo za voznju Megana,pa recimo da to ipak nije toliko smesnonikola piše:Pa jeste mu lepo verovati, dok se ne probudiš
Ako je suditi po bord compu koji burazer ima u Reno Meganu, njemu prosečnu potrošnju umanjuje od prilike za pola litra. Nije ni čudo, pošto prosečnu potrošnju vadi iz statisike koju prikuplja tokom vožnje. A ono što sam primetio kad sam se vozio u burazerovom Meganu je da npr pri oduzimanju gasa i kratkoj vožnji na leru, bord comp prijavljuje potrošnju od 0,0 litara
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
Moj TDCi je pokazivao apsolutno tačnu potrošnju pošto sam mu odradio korekciju +10%. Ima nekgde kako se to radi, postoji fora da se pritisne neka kombinacija tastera, koliko se sećam, pa se dobije meni u kome možeš da podešavaš korekciju potrošnje u koracima +/- 10, 20, 30 % (čini mi se). Sve u svemu, moguće je sasvim fino podešavanje da tačnost prikaza bude savršena. Pri tome, moj je bio prva generacija, pre svih restylinga, tako da i tvoj sigurno ima tu forucedo86 piše:Jednom prilikom sam ispitao kilometrazu na otvorenom putu,500+ km,bord je pokazo 0.25l manje nego sto je bilo po metodi od cepa do cepa,tako da mu verujem uslovno,gadja sa nekom prihvatljivom greskom,jedino sto nisam ispitao tacnost proseka za neku mesovitu voznju..evo meri mi potrosnju par hiljada km,nisam ga ponistavao a ni ispratio koliko je uslo goriva,sto je prakticno nemoguce a i ko bi se gnjavio sa tim,zato me je i zainteresovalo kako je to kod Fokusa..a ovo sto si naveo za voznju Megana,pa recimo da to ipak nije toliko smesno![]()
Odradi to i zaprljani filteri mogu da ti povećaju potrošnju.sasa_f1 piše:Servise jos nisam radio,planiram mozda mali servis sledeci mesec.
Jel to moze da se vidi na dijagnostici?Markedjani piše:Obrati pažnju da ti nije čipovan auto... uglavnom su ti nakinđureni Focusi iz inostranstva čipovani i čačkani.
Ispratio sam temu ovih dana, videh da imas bas siroke gume na autu, meni se licno dopada kako izgleda ali to dosta utice na potrosnju ... Tako da znash...sasa_f1 piše:Ali ja sam taj auto uzeo bas zbog njegovih performansa...dobro, i izgleda.Stvarno mislim da ga korektno vozim,ne gnjavim,ne zakucavam ga u crveno svaki put,a on meni tako sa 10-kom...
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()