Focus TDCI purnja
Moderator: Dragomir
- Milanokos
- Poruka: 31
- Član foruma od: subota, 28. nov. 2009. u 13:32h
Focus TDCI purnja
Focus 2003 Tdci purnja onako solidno crn dim , kad se prvi put pali takodje zapurnja svako sledece paljenje bez . . . crni dim se najcesce javlja prva , druga jaci gas 1.5 do 2.5 obrtaja , koliko sam izgubio zivaca snjim kidao sam ga i na 3 i 4 samo da bi izbacio.Komplet servis uradjen (ulje,filteri itd. . .) vozio sam ga 2 3 dana onako zustra voznja , i nakon toga proverio ulje ni kap nije potrosio . . . hteo bih da cujem misljenja o cemu se radi i sta mi se da ciniti ?
kroz glavu mi prodju dizne al sve je to napamet . . .

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Re: Focus TDCI purnja
ako ti je potrosnja dosta iznad fabricke propisane tipa 2-3-4litra onda je EGR ... tako meni bilo... al ipak sta ti kaze Dragomir to je 1000000% tacno 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Milanokos
Jeste potrosnja uvecana , ali kapirao sam kao lozim ga lepo pa zbog toga . . . jel mozete da mi pojasnite malo sta mu dodje taj EGR ventil i funkciju , msm prvi put cujem za njega 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
Vetnil preko kojejega se kontrolisano vracaju izduvni gasovi u usisnu granu na dodatno sagorevanje.Potrebno je zatvoriti dovodno crevo za izduvne gasove sa komadicem lima i mozda ces trebati i katalizator da izvadis
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
Dragomire, ja sam blokirao EGR ventil i izbio katalizator i pravo da ti kazem, cini mi se da dimi manje ali mi se takodje cini da je slabiji i da vise trosi. Ima li logike u tome?
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Nema logike.Pogledaj rad dizni i pumpe
- bkrmar
- Poruka: 110
- Član foruma od: petak, 24. sep. 2010. u 19:00h
Jel mozemo to da vidimo kad dodjem na servis?
I mene je pogodila finansijska kriza. Jedem budjave sireve, pijem stara vina i vozim auto bez krova.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Milanokos
Sutra idem kod majstora , da vidim sta ce on da kaze . . . a ne mogu da verujem sta mi se desilo veceras u voznji , bio do susednog mesta i u povratku nekih 200 metara od kuce u 2500 obrtaja cuo sam zvuk kao kad se guma ispusti ali ono bash pod jakim pritiskom . . . kolko sam stigo kuci na leru sam ga ostavio da radi i nikakav zvuk se nije cuo kolko mu nabijem gas neki cudan zvuk kao vazduh da duva iz predela interkulera (PRODUVAO) ako mogu tako da se izrazim i otvorim haubu uz dodavanje gasa i imao sam osecaj na one dve usisne grane kao da ce da explodiraju kolko se napnu i da vazduh je strujao prema meni nenormalno . . . na tome se i zavrsilo ima li neko ideju sta moze da bude ? :S:S:S
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Puko interkuler ili neko crevo i to moze biti uzrokcrnog dima
- Milanokos
Dragomire divim ti se covece , sinoc nisam mogo da zagledam jer sam bio previse besan . . . al zato jutros sprvom zorom izaso i srecom nije interkuler vec ona guma od dve isusne grane iz interkulera ka motoru je pukla . . . sledi narucivanje pa zamena a tebi Dragomire neizmerno hvala =)