Ford Taunus '71 GXL v6 2300
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Re: Ford Taunus GXL v6 2300
hm,ovo da neko napravi od drveta kostalo bi ko sv.Petra kajgana...jok,nista necu da mu radim,plave je boje,tepih je plav,tabla plava,nema puno mudrolije...samo vratiti,eventualno malo popraviti plasstikom,mjesta na kojima je iskrzano i nista vise...
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
ok, sve je stvar ukusa.....
nego ovo je po mom misljenju, neka crna koza, i ovo ofarbati bukvu u mahagoni
ali da dam predlog mozda ti se svidi
.... pa ne znam sve zavisi od tvojh mogucnosti, ali recimo drvo i obrada 100jura i farbanje jedno 30-40jura i to je to ....
a sve vracas u fabricko stanje, tj. neces nista modifikovati ili nesto slicno....
nego ovo je po mom misljenju, neka crna koza, i ovo ofarbati bukvu u mahagoni

ali da dam predlog mozda ti se svidi

a sve vracas u fabricko stanje, tj. neces nista modifikovati ili nesto slicno....
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- goja
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:

P.S. Sta bi sa maticama za sediste?
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- goja

Uploaded with ImageShack.us
druga prednja je na uvu a zadnje nisam ni dirao...
- Necke
- Poruka: 224
- Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h
e sad lepo probusis jedn rupu i izvoskiras gredu iznutra 

-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
A pa moras tu gredu odozdo da zavaris na malo vise mesta kolega ne preskaci i ne skrtari na elektrodama ... 
Tu izolaciju oko menjaca i po tunelu ostruzi dobro i sto vise prema instrument tabli pa kupi azmafon 1.5-2 cm u Termodomu i lepo polepi i ukroj pa preko tepih iznenadices se razlikom. Prekjuce me vozio kolega u Mondeu 2004 god karavan TDD-nesto bio je bucniji nego moj Taunus pre razbijanja ...

Tu izolaciju oko menjaca i po tunelu ostruzi dobro i sto vise prema instrument tabli pa kupi azmafon 1.5-2 cm u Termodomu i lepo polepi i ukroj pa preko tepih iznenadices se razlikom. Prekjuce me vozio kolega u Mondeu 2004 god karavan TDD-nesto bio je bucniji nego moj Taunus pre razbijanja ...
- goja
gdje je tu car brundanja i zveckanja sestaka ako sve izolujes...
bas sam mislio da opalim po jos jednu tacku izmedju ovih na podu sa sasijom,mada je i ovo sasvim dovoljno...drugu stranu cu iz komada pa da mogu povariti sve sa sasijom...ovako je malo zeznuto,nategnu varovi pa se odigne lim od saije,nema boga da ga vratis,ja sam koristio hidraulicnu dizalicu,odupro od kocnicu dok sam je povatao sa sasijom,a lezala na njoj prije varenja...mislio sam da cu odvaliti pedalu kocnice koliko sam morao oduorijeti...

bas sam mislio da opalim po jos jednu tacku izmedju ovih na podu sa sasijom,mada je i ovo sasvim dovoljno...drugu stranu cu iz komada pa da mogu povariti sve sa sasijom...ovako je malo zeznuto,nategnu varovi pa se odigne lim od saije,nema boga da ga vratis,ja sam koristio hidraulicnu dizalicu,odupro od kocnicu dok sam je povatao sa sasijom,a lezala na njoj prije varenja...mislio sam da cu odvaliti pedalu kocnice koliko sam morao oduorijeti...
-
- VR
Da ti kazem iskreno: najvise mi smeta sum vazduha kad vozis malo brze ali sam otkrio da najvecu buku prave losi kederi oko prozora i na vratima: gde su iscepani ili ubijeni tu siba vazduh i susti fest. A sa ovim utisavanjem ponekad ne cujem motor na semaforu ali se cuje kad dodas gas ali ne onako bucno kao sa fabrickom izolacijom vec nekako potmulo i nije lose.
Jel bilo kakvih radova za vikend a ne znam da li si video da te ace1 pozvao od utorka kod njega pa sam se i ja prijavio jer treba nesto da vidim tamo u Bolecu na peskarenju... Kontam da ono davno spominjano pivo moze najzad da okonca svoj vek na neutralnom terenu
Jel bilo kakvih radova za vikend a ne znam da li si video da te ace1 pozvao od utorka kod njega pa sam se i ja prijavio jer treba nesto da vidim tamo u Bolecu na peskarenju... Kontam da ono davno spominjano pivo moze najzad da okonca svoj vek na neutralnom terenu

- goja

- goja
Ali danas,suncaaan ali vjetrovit dan ali sam ja odrdao i suvozacki pod,skinuo desno krilo i ipak rijesio da ipaak iskivam nov i prednji vezni lim,kao i zadnji...

desna strana je istrulila vise,tj dio pod krilom ali sam kos je daleko bolje zasticen pa je on zdraviji...valjda zbog broja sasije,ili cega vec,nemam pojma ali je zastita debela po pola cm...

prednji vezni lim nije djelovao lose dok ga nisam sasvim skinuo,medjutim,ima bar kilo gita na njemu i satrulio je...valjda cu ga izmotati nekako...

pitanje za taunus76...sta ces za broj sasije ako mjenjas desni kos? pus?

desna strana je istrulila vise,tj dio pod krilom ali sam kos je daleko bolje zasticen pa je on zdraviji...valjda zbog broja sasije,ili cega vec,nemam pojma ali je zastita debela po pola cm...

prednji vezni lim nije djelovao lose dok ga nisam sasvim skinuo,medjutim,ima bar kilo gita na njemu i satrulio je...valjda cu ga izmotati nekako...

pitanje za taunus76...sta ces za broj sasije ako mjenjas desni kos? pus?
- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
svaka cast za radove,samo napred
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

-
- VR
Auuu...
Pa ovo je bas rad i to posten! Covece nema zurbe oko ovoga. E sad ovako: menjao sam levi kos ceo a desni mi je u redu, satrulila mi je samo gornja greda na spoju sa kosem tako da broj sasije ostaje gde je. Ja sam uzeo i desni kos od ace1, ne znam da li ti pasuje i da li bi ga celog menjao, ako si zainteresovan za isti pisi. Taj desni kos sam uzeo zlu ne trebalo ali bas da ne izazivam sudbinu ...

- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
bio bi red da napravimo i prednji i zadnji vezni lim od poliestera
It is 1971
It is 1971

- goja
da,djeluje prosto ali nije bas naivno sklepati vezne limove,pogotovo prednji...poliester je ok ali izlazi previse,jedino da neko radi samo to pa da ima na kolicinu...
taunus,hvala,druze...necu ni ja da se zezam sa brojem sasije pa desni kos obazrivo obilazim,da ga ne ocesem brusilicom...
taunus,hvala,druze...necu ni ja da se zezam sa brojem sasije pa desni kos obazrivo obilazim,da ga ne ocesem brusilicom...
- goja
pod sa pragom...iskovan,sastavljen i zavaren...ali samo desna strana suvozacevog poda,do sasije...nisam iz jednog komada radio,povelik je i bas za'eban...

- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Svaka cast
- goja

nisam stigao veceras zavariti gredu...
-
- VR
Oces li cime pre zatvaranja grede da je predjes zbog korozije ... Ti ovo na veliko, nista sitnurija ... 

- goja
ma da,necu da se zezam sa flekama,ja odrdam sav pod pa sam miran jedno vrijeme...gredu sam tek iskovao,osmirglao sam je i prefarbao osnovnom...necu joj nista vise,mozda samo kupim kilo neke bezvezne farbe ppa sve preprscem,tek toliko da ima jos neki sloj i mislio sam izljepiti kondor traku po cjelom podu ali ne znam da li bi brener zeznuo farbu na podu...
ti sigurno mislis na gredu od sasije...da i nju cu ofarbati osnovnom i mozda jos nekom farbom...
ti sigurno mislis na gredu od sasije...da i nju cu ofarbati osnovnom i mozda jos nekom farbom...
-
- VR
Da mislio sam na nju vidi se na zadnjem snimku. A brener ce ti sigurno spaliti bilo koju boju ako lepis kondor mada ja to ne bi stavljao - bolje neka zastita koja se razlije pa jedno dva sloja da dobije debljinu. Sprecava da auto zvuci kao konzerva i da se cuje svaki sum odozdo.
Zali nekom masom za dihtovanje ili poliesterom sve spojeve jer koliko sam ja do sada video glavna korozija nastaje na mestima gde prodje voda pa se zadrzi. Sto vise spojeva (pa i onih fabrickih) zadihtujes manje ce korozije da bude i to one najgore - kad vidis klobuk znaj da je ispod nje rdja to napravila (sta ti pricam kad znas i sam) ...
Zali nekom masom za dihtovanje ili poliesterom sve spojeve jer koliko sam ja do sada video glavna korozija nastaje na mestima gde prodje voda pa se zadrzi. Sto vise spojeva (pa i onih fabrickih) zadihtujes manje ce korozije da bude i to one najgore - kad vidis klobuk znaj da je ispod nje rdja to napravila (sta ti pricam kad znas i sam) ...
-
- VR
Vidim da se javis ponekad al gde nestade, radis li nesto ili samo posao ...
- goja
nista zadnjih 20 dana,ne stizem...sad je malo navalio posao,sezona kratka pa ne zanovjetam puno...ali se nadam da cu ovih dana malo variti... 

-
- VR
Bar te zena voli, mene ce uskoro da ubije ako se ne manem kola ...
- goja
hehe,ma ja sam povadio sjedala,samo se uselim u taunusa,nema zime za mene...