Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Re: Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa

Poruka od Nozzlezator » sreda, 23. feb. 2011. u 20:03h

dule0911 piše:Mene zanima (nisam dublje ulazio u tematiku, ali) da li taj ArchiCad koristi grafiku za procesiranje neko? Tipa rendering i slicno. Graficka kartica ima mnogo manje memorije ali ce isti taj posao uraditi mnogo brze od CPUa, samim tim ima veci "throughput" tj propusnu moc, pa velika memorija i nije presudna.
Mislim da ne sto se samog renderinga tice - tu bi trebalo da bude prioritet CPU i Memorija (barem za Video obradu i taj rendering je to bitno) a grafa samo za prikaz ;) Inace nVidiine grafe koriste za krckanje rainbow tabela za crackovanje GSM enkripcije :D
Izasao je SP1 za Win7 :D

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 26. apr. 2011. u 19:36h

qooqlle!

Verujem da ima vas jos dosta sa ovim problemom,a za slucaj da nema,da kazem da se radi o virusu,malweru,nazovite ga kako god. Uglavnom poenta je da se automatski postavlja kao home page na svim browser-ima i vraca sva podesavanja na pocetna sto uzasno nervira,gube se sve sifre i sve sto je potrebno za svakodnevno koriscenje interneta.
Citajuci po stranim forumima (nista se jos ne pise kod nas,ne znam zasto) vidim da je to ozbiljan problem,tesko resiv. Od antivirusa jedino AVG 2011 moze da ga ukloni,a takodje postoji i Malwarebytes' Anti-Malware program koji ga pronalazi i unistava.
I tu sam ja pomislio,odlicno,to je 5min. Medjutim citajuci dalje vidim da ljudi pisu da je stvar otezana time sto qooqlle ne dozvoljava otvaranje bilo cega sto moze da ga unisti. I stvarno,skinem ja AVG da upalim instalaciju samo krene i nestane. Odem u safe mode (no networking) i saznam da bi instalirao AVG moram da imam pristup internetu sto iz tog moda nema.
Skinem Malwarebytes' Anti-Malware probam,nece ni njega da pokrene,odem opet u safe mode,pokrene ga,ali 127dana nije update-ovan,a ponavljam,nema interneta.
Ipak,nadje on njega i obrise ga.
Vratim se u normalni win naravno qooqlle i dalje stoji.
Ponovim isto sa Malwarebytes' Anti-Malware ali idem full scan i vise ga nema. Barem za sad.
Ali posto se plasim da ovo nije kraj ovog uzasno dosadnog virusa,pisem sve ovo da vidim da li je neko imao problem sa njim i da li ga je i kako resio..?

Ja cu javiti ako se opet pojavi,ako ne onda je ovo resenje.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 26. apr. 2011. u 21:35h

Ja nemam problema sa njim, ali imam sa wisco. Ne brlja ništa oko šifri i oko podešavanja na početak, samo je promjenio u firefoxu kao default search engine sa googla na wisco. Pokušao sam ga skinuti sa Malwearom i sa S&D ali ni jedan nisu našli. Užasno me nervira jer sam navikao u ff kada nešto tražim samo ukucam tamo gdje piše adresa i google nađe, a sada moram da tražim preko onog pretraživača koji je u ff desno od mjesta gdje se upisuje adresa. U principu ništa posebno, ali sam bio navikao da umjesto adrese upisujem ono što tražim preko googla, a u polje desno je bio podešen you tube kao pretraživač pa kad mi treba nešto sa you tuba ne moram mjenjati ništa.
Da mi je uhvatiti nekog ko pravi ovakva govna, načestitao bi mu se mile nove godine! :diablo:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » utorak, 26. apr. 2011. u 21:39h

Iosis piše: Da mi je uhvatiti nekog ko pravi ovakva govna, načestitao bi mu se mile nove godine! :diablo:
pa to ti je isto ko u stvarnom zivotu, viruse prave oni koji imaju antivirus ;) za taj virus, pa posle prodaju lek :P
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 26. apr. 2011. u 22:39h

Najradije bih mu dao kompjuter pun virusa koji ga zaebavaju maksimalno. Onda lijepo dao neki zadatak da mora nešto da odradi na tom kompu dok ga virusi opsjedaju. Iza tog pametnjakovića bi stajao sa zapetom puškom i pit bullom ako nešto pokuša da muva ili da odustane. Pa da vidi kako je to kad te virusi j***! :mad:
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » utorak, 26. apr. 2011. u 22:50h

@Iosis

Ti bi mu dao komp pun virusa, a on bi ih za 5 min pobrisao...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 26. apr. 2011. u 23:04h

A ne, posmatrao bih ja njega, ako pokuša da izbriše pustio bih pit bulla da mu glođe nogu. lol

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » utorak, 26. apr. 2011. u 23:08h

ma nije to nista, sa tim jos nekako mozes raditi, ja crtam rad na kompu (treblo mi jos 4-5h crtanja) kada ono ko zalu**c nesta struje :suicide:
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“