Kompresor klime, popravka
Moderator: Dragomir
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Kompresor klime, popravka
Postovani,
mehanicar je utvrdio, a i ja vidim sam da mi malo vlazi kompresor klime, dakle pusta ulje. Otiso kod jednog "cuvenog" majstora za klime u Nisu, a on mi reko da tu popravke nema i da je jedino resenje nov ili polovan kompresor. Cekam ga da mi javi cenu za polovan na koji daje garanciju 2-3 god., a kaze da je nov preskup i da kosta oko 800e. Takodje, tvrdi da zamenom semeringa koji navodno pusta ulje, mozda, necu dobiti nista jer je moguce da ce osovina u kompresoru da ga razbije ponovo i da ce vrlo kratko da traje. Da li je jos neko imao ovakvo iskustvo, u pitanju je Ford Focus 2002. god. zetec, 1.6. Iako mi nije jos uvek reko cenu (cekam ga da se javi) kapiram lika da ce ta popravka da me kosta kao pola auta....Savet???
Inace da napomenem da klima hladi odlicno, ali on kaze da kad dodje sezona da ce svo ulje i gas da se izgube iz sistema i td......
mehanicar je utvrdio, a i ja vidim sam da mi malo vlazi kompresor klime, dakle pusta ulje. Otiso kod jednog "cuvenog" majstora za klime u Nisu, a on mi reko da tu popravke nema i da je jedino resenje nov ili polovan kompresor. Cekam ga da mi javi cenu za polovan na koji daje garanciju 2-3 god., a kaze da je nov preskup i da kosta oko 800e. Takodje, tvrdi da zamenom semeringa koji navodno pusta ulje, mozda, necu dobiti nista jer je moguce da ce osovina u kompresoru da ga razbije ponovo i da ce vrlo kratko da traje. Da li je jos neko imao ovakvo iskustvo, u pitanju je Ford Focus 2002. god. zetec, 1.6. Iako mi nije jos uvek reko cenu (cekam ga da se javi) kapiram lika da ce ta popravka da me kosta kao pola auta....Savet???
Inace da napomenem da klima hladi odlicno, ali on kaze da kad dodje sezona da ce svo ulje i gas da se izgube iz sistema i td......
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: utorak, 5. apr. 2011. u 19:13h
Re: Kompresor klime, popravka
Bio sam pre neki dan kod jednog klimadzije u Nisu (ne tog najpopularnijeg kod mosta, detalji na pp), koji je odokativno procenio remont kompresora na 120eur.
Ja sam odlucio da ovu sezonu prodjem samo sa punjenjem, a ako bude kriticno, da odradim remont pred sledecu letnju sezonu.
Ja sam odlucio da ovu sezonu prodjem samo sa punjenjem, a ako bude kriticno, da odradim remont pred sledecu letnju sezonu.
- oristic
dajte neki predlog za majstora (klimadziju) u Nisu? Moze i na PP!
Jos jedno pitanjce, da li da klimu dopunjujem ako lepo hladi, a kompresor pusta ulje, ili da cekam da prestane da hladi pa se puni tada? Dajte neki savet jer do sada nisam imao uskustva sa klimama u kolima?
Hvala!
Jos jedno pitanjce, da li da klimu dopunjujem ako lepo hladi, a kompresor pusta ulje, ili da cekam da prestane da hladi pa se puni tada? Dajte neki savet jer do sada nisam imao uskustva sa klimama u kolima?
Hvala!
- oristic
Bio sma kod drugog klimadzije. Kompresor se kaze rasteko na sve strane, tj. bio je dosta umazan u ulje, uzeo je neki sprej ocistio ga, pretego srafove i reko mi je da teram tako neki dan da vidimo da li ce da curi ponovo. Ako ponovo curi potrebno je kaze izvrsiti dihtovanje kompresora zajedno sa punjenjem i za tu uslugu mi trazi 70e, sto je po meni OK cena, jer za punjenje uzima 5000 din. Predhodni klimadzija mi je objasnio da dihtovanje nece resiti problem curenja jer ce navodno osovina koja ima luft da rasturi svaki semering i daje menjanje istih bacanje para (da li je to prica da mi utrapi drugi polovni kompresor sa garancijom kako on kaze?). Sad ima dilemu sta da radim?
- Scorpio 696
- Poruka: 1380
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Ja sam za varijantu 2.
Rasklapao sam kompresor na svome autu (iz radoznalosti).
Neznam kakav je kompresor na tvome autu.
Rasklapao sam kompresor na svome autu (iz radoznalosti).
Neznam kakav je kompresor na tvome autu.
- oristic
ne znam ni ja koja je vrsta kompresora, radi se o focusu 2002. god.