Pušta mi guma
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Pušta mi guma
Mislio sam da sma rešio problem ,ali nisam. Zadnja leva guma pušta. Slučajno sam dana sproverio,kada je pritisak bio na 1.5 u odnosu na 2.2 koliko su ostale.
Felna je ispravljena skoro, i vulkanizer pogledao ventil kaže da je ok.
Da li neko zna šta još može biti?
Felna je ispravljena skoro, i vulkanizer pogledao ventil kaže da je ok.
Da li neko zna šta još može biti?
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Pušta mi guma
Pa jel potopio felnu u kadu sa vodom? Mozda negde ima malu rupicu na gazecem sloju gde pusta. Jel si pogledao gumu celom duzinom da se nije mozda neki ekser ili tako nesto slicno zavuklo? Jer obicno oce u tim situacijama da pusta po malo, nabije se u gumu i ne primecujes ga, a gubis vazduh. 

Fiesta!!
- Reppa
- Poruka: 979
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Koristiš Tigar Winteru?
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
-
- Ljubitelj životinja
Oh..nije potopio naravno.Ajd oticicu kod nekog ozbilnijeg sledeće nedelje.
Guma je BF goodrich, G profiler
Guma je BF goodrich, G profiler
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ja bih ti predlozio nesto,ali ce me svi napljuvati,pa necu...
-
- Ljubitelj životinja
Pa što, reci? nek pljuju
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Pa mora da se potopi u kadu da se vidi odakle idu mehurići. Za 20 godina koliko vozim nikada nije bilo misterije, čak i kad se dešavalo minimalno puštanje i kad su se vulkanizeri kleli da felna nije kriva ili je ventil ispravan. Uvek je bilo jedno od sledeće tri stvari:
1. Kriva felna, neki mali udarac ili rupa je stvorila deformitet i guma ne naleže dobro na nju
2. Ventil ispušta (dušu)
3. Ekser (ili nešto slično) se zabilo u gumu i stoji tu tako da istovremeno i drži rupu začepljenom ali ipak pomalo pušta, dovoljno da sa 2.0 posle 2-3 meseca padne na misterioznih npr. 1.6
1. Kriva felna, neki mali udarac ili rupa je stvorila deformitet i guma ne naleže dobro na nju
2. Ventil ispušta (dušu)
3. Ekser (ili nešto slično) se zabilo u gumu i stoji tu tako da istovremeno i drži rupu začepljenom ali ipak pomalo pušta, dovoljno da sa 2.0 posle 2-3 meseca padne na misterioznih npr. 1.6
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Scorpio 696
- Poruka: 1374
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
4. jel moguce da je lepak na ivicama izmedju felne i gume? (posto i ja imam isti problem) felne su stigle sa farbanja i ravnanja.
- fancy
- Kontakt:
Da, da... hoće od starosti i kao posledica udarca felne, osuši se i ne dihtuje više. Ako je to u pitanju, vulkanizer ostruže stari lepak sa felne i gume i nanese novi sloj, posle bude super.
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ja sma se i navikao da jednom u mesecu proverim pritisak u gumama . Obicno padne sa 2.0 na 1.5 , i to bez ikakvog reda . Nekada opada u nekom tocku ,nekada ne .
To mu dodje deo folklora voznje auomobila , kao i sipanje goriva i provera ulja ...
To mu dodje deo folklora voznje auomobila , kao i sipanje goriva i provera ulja ...
-
- Ljubitelj životinja
Evo ovako,sad sam doao od vulkanizera. pregledao je prvo rucno,a onda na stavio u vodu,ali nista nemoze da nadje da negde ispusta. Uzasno je iritirajuce kada na svakih par dana treba pumpati gume.
Ima li neko razumno objasnjenje za ovo i gde da idem?
Evo,presao sam jedno 1000km od pumpanja prethidnih,i umesto 2.2 kolko sam stavio,guma je bila na 1.3
Ima li neko razumno objasnjenje za ovo i gde da idem?
Evo,presao sam jedno 1000km od pumpanja prethidnih,i umesto 2.2 kolko sam stavio,guma je bila na 1.3
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Ukoliko brzo gubi pritisak negde pusta, logicno
lepo parkiraj auto i polako vodom zalivaj kompletan tocak, mozda pod opterecenjem pokaze gde curi...

-
- Ljubitelj životinja
Mislim da je ne neprustupacno zbog dubokih branika. Vulkanizer je naduvao na preko 3 da simulira opterecenje,ali u vodi nista ne pokazuje. Mislim, ne znam sta da radim, sta da menjam? gume ko nove,felna ispravljana skoro
- mbole
- Poruka: 14922
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jel imas rezervni tocak?
Prepakuj tu gumu na felnu rezervnog tocka, i montiraj nazad na auto. Ako i dalje pusta, onda je guma, ako ne pusta onda je felna.
Prepakuj tu gumu na felnu rezervnog tocka, i montiraj nazad na auto. Ako i dalje pusta, onda je guma, ako ne pusta onda je felna.
Djak pesak 

- fancy
- Kontakt:
Ja bih otišao kod vulkanizera i zamolio ga da zameni ventil a zatim da skine gumu, ostruže ostatke sasušenog / starog lepka sa gume i felne tamo gde guma naleže, ponovo nanese svež lepak i namontira gumu.
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: sreda, 18. avg. 2010. u 20:30h
U mom slučaju jedan vulkanizer je stavio gumu u kadu , gledao i rekao da ne curi.
Kada sam otišao kod drugog on je istanovio naprsnuće na felni.Vulkanizeri nemaju vremena da gledaju .
On ubaci gumu u vodu i gleda 3 sekunde.Guma ako pušta onda mora da se vide mehurići.Nije potrebno opterećenje.
Kada sam otišao kod drugog on je istanovio naprsnuće na felni.Vulkanizeri nemaju vremena da gledaju .
On ubaci gumu u vodu i gleda 3 sekunde.Guma ako pušta onda mora da se vide mehurići.Nije potrebno opterećenje.
-
- Ljubitelj životinja
Ko je taj gde si išao koji ti je našao, gde se nalazi?
- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
Probaj ovo,uzmi sam,skini tocak,malo ga prepumpaj(ako si u mogucnosti,a i ne moras),onda uzmi flasu od 1.5 ili 2l.sipaj u nju vodu sa deterdzentom za sudove,i nalij na tocak!!Moras malo da sacekas,jer ako negde i malo popusta vazduh za nekih 5-10 min pokazace ti sapunica,tj.napravice se gomila pene,koja ne moze da ti promakne,ako negde izpusta!!!I ja sam imao takav problem sa prednjim gumama!!!Vulkanizer mi je nalijo obe gume sapunicom i jedna je odmah pokazala da pusta na ventilu,dok druga nije!!!Dok je on promenio ventil na prvoj,na drugom tocku je nakon 10 min bila gomila sapunice na ventilu,tako da sam i drugi tocak sredjivao!!!I evo,od tad mi je konst.2.2!!!!!Srecno,nadam se da nisam ugusio!! 

Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: sreda, 18. avg. 2010. u 20:30h
[quote="RS_cabrio"]Ko je taj gde si išao koji ti je našao, gde se nalazi?[/quote
Prvo sam bio u Lav-auto i on je reko guma je u redu ne pušta a posle odem u Beoauto i tamo majstor kaže :"Pa pukla ti je felna. "
Ovaj u LAV- auto je bukvalno mislio da je guma u redu a nije primetio da ispušta na felni.
Prvo sam bio u Lav-auto i on je reko guma je u redu ne pušta a posle odem u Beoauto i tamo majstor kaže :"Pa pukla ti je felna. "
Ovaj u LAV- auto je bukvalno mislio da je guma u redu a nije primetio da ispušta na felni.
-
- Ljubitelj životinja
ja u lav i mislio da odem jer sam tmao kupio gume