Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Chat (free talk)

Poruka od 911s [SK] » utorak, 5. maj 2009. u 16:41h

A GSi i Sierra Cosworth?
Navodno su kao neka Opelova... :S
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Stefan148

 
Poruka: 2447
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » utorak, 5. maj 2009. u 16:46h

ne znam, na pamet mi je pao mozda erst, ali koliko znam ford nije stavljao ova sedista sa ovim stepom, ova ''rebra''. a za opel nemam blage veze sta su ubacivali. moze da bude svasta. jedno je sigurno, iz nekog auta su kojem je neophodno da se preklapaju sedista xaxaxaxaxax
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 5. maj 2009. u 18:40h

Ima u RS2k ovakva varijanta sedista sa ova tri rebra ;)

Samo nije mi dizajn totalno isti... jbm li ga.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » utorak, 5. maj 2009. u 21:38h

RS ima drugaciji naslon za glavu i drugaciji mehanizam za preklapanje. Ja imam takva sedista u mom RS-u i nisu ista kao na ovim slikama
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » utorak, 5. maj 2009. u 22:09h

kakve su slike,kad sam ti reko da ga slikas ,nisam ocekivao kvalitet slike kao da si je slikao peglom,a ne aparatom :D
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 6. maj 2009. u 00:33h

je*iga sad i ti, garaža ti od 150 metara kvadratnih a nigde sijalice, a još mi blic ne radi. :D
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

chikavili
Poruka: 23
Član foruma od: utorak, 31. mar. 2009. u 15:04h

Poruka od chikavili » petak, 8. maj 2009. u 22:37h

Evo i sa vama da podelim sta mi se desilo danas...
Nocas mi je neko upucao Punta!!!
Da li slucajno, da li namerno (??) ne znam. Burazer kaze da je cuo neku pucnjavu u kraju nocas, ja nisam posto sam tek bio zaspao.
U svakom slucaju, na Puntu rupa i sigurno je od vatrenog oruzja.
Pretpostavljam da je 7.65 sudeci po velicini rupe i po cinjenici da je metak probio samo spoljni lim, i zadrzao se negde unutar karoserije.

Evo slike, da vidite o cemu pricam:
Slika

Slika

Metak je probio spoljni lim, ali se zaustavio na unutrasnjem limu (od B stuba) koji je na tom delu ojacan, zatim je pao dole i kroz jednu rupu upao u sajtnu... negde. Pokusavali smo da ga nadjemo, ali nema sanse, jedva prst prodje kroz rupu, a on se otkotrljao ko zna dokle.
Usao je pod blagim uglom odozgo, ali maltene pod pravim, po tome pretpostavljam da je iz neke daljine, a sa te strane auta ima dosta prostora, posto je bokom okrenut ka ulazu na Zmajev pomocni teren.
Nisam toliko popizdeo zbog same rupe na autu, koliko sam popizdeo sto se uopste ovakve stvari desavaju i sto vrlo lako moze neko da nastrada. Pomalo mi sve pocinje da lici na devedesete.
Prvo je dosla patrola koja je uzela od mene podatke i izjavu, pa su pozvali uvidjajnu ekipu i otisli. Posle pola sata je dosla uvidjajna ekipa i uzeli takodje podatke i izjavu, nesto merili, fotografisali, pokusali zajedno sa mnom (citaj: JA sam pokusao a oni gledali) da nadju metak, nismo uspeli. Na moje iznenadjenje nisu merili precnik rupe (valjda nisu imali cime), ali sam im ja rekao da je rupa nesto ispod 8mm, sto potvrdjuje moje sumnje da je u pitanju 7.65 pistoljski kalibar koji nije dovoljno jak da probije dva lima.
I tako, zavrsili oni uvidjaj i otisli, to je to.
Usput sam i njima i onoj prethodnoj patroli skrenuo paznju da se tu na igralistu nocu skupljaju narkomani i da se potrude da ucine nesto po tom pitanju (vec je vise puta to prijavljivano), na sta su mi oni odgovorili da tesko mogu ista da ucine, posto ih ima previse, a nemaju na osnovu cega da ih hapse i drze.
Ja bih se zadovoljio da svaku noc barem dodje patrola da ih malo isprepada.

To je otprilike to, sad prelazim na gengsta' fazon u stajlingu ;)
zelim posedovati Forda... Mustanga :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » petak, 8. maj 2009. u 22:48h

Strašne stvari!!!!

Ali reci koji šok kad vidiš ovako nešto!!!
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 8. maj 2009. u 23:20h

Majko Božija.
Ford weist den Weg.

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » petak, 8. maj 2009. u 23:31h

Au jbt...ma uzas zivi...

Sad se secam kad je jedan lik (od 17 godina), pre 9 godina, pod uticajem narkotika, kod mene u kraju pucao na sve zivo, ukljucujuci i par automobila koji su nakon toga bili u jako ne zavidnom stanju :-( ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Stefan148

 
Poruka: 2447
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » subota, 9. maj 2009. u 00:32h

vili, rekoh ti vec, bas bedak. glupost sugava!
Slika

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 9. maj 2009. u 04:22h

E u pm!

devedesete 100%
Slika

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » nedelja, 10. maj 2009. u 12:44h

Jutros sam cuo ovu pesmu,mnogo je dobra...
[youtube]tbbU3nbi7vc[/youtube]

chikavili

Poruka od chikavili » subota, 16. maj 2009. u 01:19h

chikavili piše: Nocas mi je neko upucao Punta!!!

Slika
Sredjeno, kao da se nista nije desilo ;)

Slika

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 16. maj 2009. u 04:26h

Slika
Slika

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » subota, 16. maj 2009. u 08:49h

Extra matori ;) ...

Nishta se ne primecuje ;) ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » subota, 16. maj 2009. u 10:56h

Ma to je on u PS-u zafarbo lol
Slika

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » subota, 16. maj 2009. u 12:18h

Ma jok to je stara slika
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 16. maj 2009. u 12:24h

lol
Slika

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » petak, 22. maj 2009. u 22:47h

Ne znam gde bih ovo poslao, pa mi ovaj topik pade na pamet.
Prenosim 2 teksta koja sam dobio od prijatelja sa Renaultovog foruma... tekstovi su o Golfu 2 ;)
Prvi je malo preoštar za moj ukus, drugi je zanimljiviji i zabavniji :D
Prvi deo…

Inace jedan poseban psiholoski fenomen. Ljudi koje voze "uberauto - Das Auto VW" pate od nekoliko kompleksa, a jedan od najznacajnijih je kompleks nize vrednosti. Celom (vozackom) svetu oko sebe dokazuju da su oni najbrzi, najbolji, da posle 50 km moras stati i istankati rezervoar, jer se on voznjom kod VW sam od sebe dopunjuje.. Generalna se nikada ne radi, ide i do 8.000.000 km bez iste, ali pod uslovom da se ne odrzava.. e ako pocnete da ga odrzavate, prebacuje i celih 10.000.000 km, pri cemu je dovoljno koristiti one najjeftinije turske delove koje ima komsija Pera na kiosku sa zvakama i novinama..

Nijedan proizvod koji je covek izumeo (ukljucujuci i tocak) nije bio tako revolucionaran kao njihov ljubljeni VW. Svetiliste svakog VW vozaca je njegovo velicanstvo Golf. Uspeo je da udje i u narodne pesme (svercujuci se pored Mercedesa, ali boze moj). Idealna kombinacija je beli VW golf A2 serije sa cuvenim 1.6D motorom, po mogucstvu TAS. Put ka savrsentvu je trojka, a cetvorka je nesto bozansko i nedodirljivo.. Petica, hmmm. Mozda bas i nisu svi culi da postoji, ali sigurno je najbolja..

Svi ostali vozaci su budale, neznalice i uopste ih ne razumeju kako u zivotu mogu da propuste takvo uzivanje svih cula u voznji.. Potajna zelja svakog VW fahrera je njegovo visocanstvo sa cetiri prstena ( ) i cuvena oznaka na repu sa nekim slovima T-d-I.. To sto njegov rad najvise podseca na rastelovan Zetor, nema veze, bitno je da je "premium" auto sa kojim nisu izneverili svoje VW korene...

VW auto mogu kupiti tri kategorije ljudi:

1. automobilske neznalice
2. nedovoljno obavesteni kupci
3. kompleksasi

Drugi deo…

Oni prolaze ulicama, ima ih na hiljade, tu su oko nas, proganjaju nas razum, a ipak ih nismo svesni… Dok ne uđu u naš život.

Mene Golf 2 nije tangirao u životu. Bilo me briga za takav auto, ali sam u skorije vreme bio primoran da se sretnem sa tim “stvorenjem”. A onda sve ono što volim u automobilima bilo poljuljano tom pojavom. Ja volim automobile, oni su moj hobi, volim tehniku, napredak, u svakom automobilu tražim nešto posebno… A onda sam se susreo sa Golfom 2.

Prvo da se ogradim: ne mislim da je Golf 2 loš auto, da to kažem bio bi budala jer taj auto inače ne bi bio toliko popularan na našim prostorima. Golf 2 je odličan auto, za ono vreme kada je bio napravljen! Ali ove 2007. godine, tom autu apsolutno nema mesta na našim putevima! Marš na otpad!

Ono što u vezi Golf 2 siluje naš zdrav razum je njegova nesrazmerno visoka cena. Ja nemam ništa protiv da taj auto košta 1200 evra za model iz 89. godine, ali one cene koje vladaju na tržištu nisu došle iz naučne fantastike već iz neke mentalne institucije. Alo bre ljudi! Da li ste normalni! Ne krivim one koji prodaju taj auto za 3000 evra, već krivim one koji ga kupuju. Da li ste bre normalni pa vadite iz slamarice ušteđenih 3000 evra i dajete na nešto što je staro 20 godina! Kada lepo odete na pijacu da kupite auto, pitate “dobar dan, pošto ovaj Golf 2 iz ‘88 godine, vidim da je farban, sigurno je udaran?”. Ako vam on kaže “2900 evra”, nemojte da kažete “e, super, povoljno, uzimam” već ga oterajte tamo gde ne sija sunce.

Golf 2 je doneo ono što naš narod danas zove “kad ga Nemac napravi!”. Dodao bih da to važi i za Mercedes W124 koji je praktično neuništiv. A ipak, cena im je slična. Iako mrzim Mercedese (verovatno me progoni trauma iz detinjstva kada ulice preplave Mercedesi gastarbajtera kada se vrate iz Nemačke) ipak kažem da je to milion puta bolja kupovina nego li “šibica na točkovima”.

Zašto ljudi vole Golf 2? Gotovo 100% odgovor je: NIJE SKUP ZA ODRŽAVANJE, IMA DELOVA NA SVAKOJ TRAFICI. Kvari se regularno jer ipak taj auto ima 20 godina, ali zato je jeftin za održavanje. Vlasnici Golfa verovatno imaju ritual tipa “dajte mi dva hleba, pola litre jogurta i … pumpu za gorivo”. Sledećeg dana hleb sa dodatkom “kinetičkog”.

Evo, dok pišem ovo pričam sa mojim drugom koji ima Golf2 1.3 iz ‘87. godine, pardon, iz ‘83. Zašto, čućete kasnije. Kad me pitao pre godinu dana da li da kupi Golf2 za 2000 evra od “poverljivog čoveka” - prijatelja, ja sam mu rekao da uzme bez razmišljanja jer je to povoljna kupovina. Tada nisam znao da ću ga uvući u “sektu” zvanu “vlasnici Golf 2″. Međutim, taj Golf 2 i nije “pravi” Golf 2. “Pravi” Golf 2 je model 1.6D, onaj model koji drži nenormalno cenu i koji je redak kao beli medved. Kad krenete u kupovinu, svi su čuli da je baš pre nedelju dana taj model prodat od strane dede koji ga je vozio 15 godina ili žene koja radi u banci. I uvek mu je cena bila ispod 2500 evra, znači povoljno. Ali kad ga treba kupiti, nema ga ni za lek.
Svi vozači sa ovog prostora se dele u tri grupe:

* Oni koji su imali Golf 2
* Oni koji imaju Golf 2
* Oni koji nemaju Golf 2

Ljudi koji su imali Golf 2 žele da im se izbriše pamćenje da su ga ikad imali. Jedan lik mi je rekao “‘bem ti auto, prešao sam 200.000km u njemu, sjeb’o sam si kičmu. Šinska kola su udobnija od njega”.

Ljudi koji imaju Golf 2: nemojte slučajno da im spomenete nešto protiv auta jer će Vas odrobijati.

Oni koji nemaju Golf 2 potajno žele da ga imaju jer su čuli tako dobre priče, o maloj potrošnji i jeftinom održavanju. Svaki put kad odu kod majstora oni psuju što ih održavanje košta kao Petra kajgana. Oni psuju što pumpa za gorivo kod Toyote košta 400 evra ili što crevo kod Forda košta 2000 din, a ne 400 din, što redovni servis za Peugeot 307 košta (lupam, 9000 din), a za Golfa (lupam, 3000 din). Svi oni koji se žalite, kupite si Golf2!

Vlasnici Golfa su po prirodi nemarni ljudi. Moj gorepomenuti prijatelj na pitanje o održavanju automobila je izjavio “nisam ga prao od letos”. Oni auto voze dok se ne raspadne, a kad se raspadne, onda ga prodaju za iste pare za koje su ga kupili i tako se krug zatvara. Kada kupujete Golf i ako vlasnik kaže da je prešao 140.000 kilometara, znajte da je u pravu. Prešao je 140.000 kilometara kod njega, a prethodne vlasnike nećemo ni pominjati. Ja verujem da na našim ulicama nema nijednog Golf 2 koji iza sebe nema bar 350.000 kilometara. Svako ko kaže da ima manje je naivan ili je preprodavac!

Da se vratimo Golfu mog prijatelja. Auto je kupio kao ‘87. godište za 2000 evra. Usput se sprijateljio sa lokalnim majstorom jerbo taj auto treba da se redovno održava… Majstori koji popravljaju Golf2 su ujedno i psiholozi. Kod njih idete redovno na seansu, možda postanete i kućni prijatelji. Čudan je taj auto. Elem, kad je krenuo u BiH, na granici se našao neki policajac koji se malo više razume u Golfove pa ga je istresao napolju sa prtljagom i krenuo da pretresa auto. Prva pomisao na to je bila “nisam bre diler, ne švercujem drogu”. Posle pola sata pretraživanja otkriveno mu je čemu inspekcija. Njegov Golf 2 je proizveden ‘87. godine, ali je u saobraćajnoj navedeno da je ‘83. Takođe, auto je imao samo jednu pločicu sa brojem šasije, a trebao je da ih ima 3. Ovim dolazimo do sledeće činjenice u vezi Golfa:

Oko trećina Golfova “dvojki” je “nelegalna” na neki način.

Sa ovim automobilom je dosta manipulisano na razne načine. Pošto je tražena roba kao suve vešalice u novembru uvek se nađe dobar način da se zaradi. Ja mogu da se kladim kada bi se sada pustio slobodan uvoz automobila, oko 90% automobila bili bi Golf2 iz Nemačke. Ljudi bi ih uvozili što da ih voze, što za delove i tako bi se agonija zvana Golf 2 produžila unedogled pa bi Srbija posle 30 godina izgledala kao Kuba danas sa automobilima sa kraja 60-ih.

Dobar deo automobila je registrovan na kubikažu koja je niža od one koja je stvarna zbog manje registracije. Jedan deo automobila su mutanti sastavljeni od dva ili više automobila. Ima dosta majstora koji uzimaju prednji deo od jednog auta, drugi od drugog to lepo sastave i prodaju. Jer ono pravilo da je auto neudaran na koji svi mi obraćamo pažnju prilikom kupovine ne važi za Golf.

Jedne subote zove me pomenuti prijatelj i kaže “E, našao sam ti auto. Vozio ga moj badža, ček, on će ti kaže o čemu se radi.”

Tu krene priča:

- E, ćao. Auto je Golf 2 1.6D iz ‘89. godine. Cenim ga 2900 evra, ali ću tebi da ga dam za 2700. Auto je farban pre 5 godina, ali ga je majstor odlično uradio, sve ga je rasturio tako da nema tragova. Malo mu je ulubljeno krilo, inače je super. Rađena mu je i generalka pre 3 godine. Ako ti nisi zainteresovan, sutra ga teram na Bubanj Potok.

Ja reko’ čoveku, neka hvala, ipak je to farban auto i rađena generalka. Šta se desilo? Sutradan otišao na pijacu i pre nego što je ušao dohvatio ga neki matrapaz i dao mu 2800 evra za auto. Pogađate šta se desilo sa tim autom? Najverovatnije je taj matrapaz ušao njime u pijacu i prodao ga istog dana za 3000evra.

Druga priča je da se lik hvalio mom prijatelju (dotični je predstavnik ruralne sredine) da je kupio Golf 2 1.6D, bele boje, ‘88 godište sa PUS brojem za 3100 evra. Alo bre!

Elem, pošto je Golf 2 toliko popularan, da kažem i nešto oko kupovine istog:

Osnovna oprema koju morate da kupite (ako auto već nema) jeste Lavlja kandža ili Zeder. Na moje pitanje što bi mi trebala Lavlja kandža za Golf 2, neće valjda neko da ga ukrade? odgovor je da ako neće da ga ukradu, onda će ga klinci iz naselja maznuti da se vozikaju preko noći ili da “zbare” neku “ribu”. Jel’ da, kul je imati svoj auto sa 15 godina. Golfovi se kradu zbog rezervnih delova, koliko se sećam, skoro je bila razbijena neka organizovana grupa koja je krala Golfove i Audije za rezervne delove.

Od motora na raspolaganju su:

* 1.3 benzin, mali potrošač, jeftin za registraciju, dobro se pokazao, još ako mu staviš plin, onda je toliko jeftina vožnja da ti još plaćaju da ga voziš.
* 1.6 karburator ili ajnšpric.. Držite se karburatora pošto ajnšpric majstori ne umeju da poprave ili nagađaju.
* 1.8 GTI ili 1.8 ajnšpric… E, tu ima nešto što se zove “K-glava” i može vam doći glave. K-glava se najčešće popravlja tako što se uzme ista takva sa “stranca”, namesti se i ako sve lepo radi, onda odlično. A majstora koji umeju da je našteluju ima kao u legendi. Otprilike priča ide: “čuo sam da tamo negde preko sedam mora, sedam dolina i sedam gora, kod Mrštana postoji majstor Mile koji ume da našteluje glavu.”
* 1.6D, dizel. To je motor zbog koga svi ljudi zamrze dizel motore kod automobila. Inače najpopularniji model kod pripadnika ruralne sredine. Ne znam da li je stvarno toliko dobar ili ih samo podseća na osnovno sredstvo za rad zvano IMT 539. Model za koji su ljudi spremni da plate i do 3200 evra za modele iz ‘90. godine.

Oko procena godišta ima samo jedan parametar (dobro, ima dva parametra, ako umete da čitate broj šasije). Expert za Golf 2 će te postati znajući samo jednu stvar: staklo na prednjim vratima je podeljeno malim “leptir” prozorom za modele ispod ‘87 godine, tj. ‘87 godina je prelazna.

Dupli farovi ne znače ništa, to je samo do paketa opreme. Kakvog, ko se još seća posle 20 godina.

Još jedna činjenica: na ulici viđate Golfove u odličnom stanju i mislite “ovakvog ću da kupim”. Relanost je drugačija jer DOBRI GOLFOVI NISU NA PRODAJU. Sve ono što je na prodaju je u katastrofalnom stanju. Jedini dobar Golf koji možete kupiti je onaj čiji je vlasnik dobio dobar posao i odlučio da kupi noviji auto. Jer inače ga ne bi prodavao.

Na kraju dolazimo do cene. Kao što sam na početku prvog dela članka napomenuo, problem sa Golfom je taj što je preskup, toliko je preskup da siluje zdrav razum. Skoknimo do mobile.de i pogledajmo pretragu za Golf 2 od 1991. godine, videćete da se cena kreće oko 500 evra. Slično je i u Sloveniji, dok je u Hrvatskoj oko 1700 evra.

Elem, “Nadreality Show” iz Sarajeva, nekadašnji “Nadrealisti” je u testu predstavio Golf 2 kao najbolji auto balkanskih prostora. "

Mislim, sta vise dodati
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 22. maj 2009. u 23:39h

Sve je to manje-vise tacno, a Golf je i dalje najprodavaniji automobil u Evropi :)
Uzasno precenjen, ali eto, opet ima ljudi koji ga kupuju... Kao sto je gore receno, nije problem u prodavcima vec u kupcima, kad se ti ljudi opamete (znaci nikad) tad ce i cene da padnu. Bas sam pricao Peci za moj slucaj, caletovog Golfa 2 1.6D '91 koji je zreo za generalnu i limarija je skroz u banani bih mogao da prodam za 1500e(iako je presao 800 000+ km), a za Fiestu koja je u dosta boljem stanju tesko da bih izvukao vise od 1000e.
Koliko puta mi se desilo kad vozim Golf nedeljom pored auto-pijace u Bubanj Potoku da mi ljudi iskacu pred auto sa ponudama da ga kupe...
Totalno nenormalna situacija sa tim autom kod nas.
Fiesta!!

rajkox
Poruka: 94
Član foruma od: četvrtak, 21. maj 2009. u 07:52h

Poruka od rajkox » petak, 22. maj 2009. u 23:58h

Imao ja golf2 2001-2003, 83 godiste, 1,6 benzinac, bio je tvrd kao da se vozis u zaprezi, karburatora polovnih sam promenio neznam ni ja koliko (verovatno jedan mesecno), ali nikad nije radio kako treba i nikad nije trosio manje od 10-11 u lokalu ili 8-9 na otvorenom. Udarao sam ga dvaput (tj udarali me) ispeglao cekicem, i prodao ga za iste pare za koje sam ga i kupio minus 5 polovnih karburatora, sofersajbna, prednji i zadnji amortizeri, dva polovna sedista, vakuum za ler gas (polovni), polovni alternator, novi akumulator, polovnu instrument tablu (originalna je bila sa satom, a ja hteo obrtaljku), vise komada migavaca u prednjem braniku (skidaju ih nocu klinci na parkingu ispred zgrade i prodaju za spric), .... spisak je duzi, al trenutno ne mogu da se setim....

I tako sam na svojoj kozi iskusio sta znaci biti ponosni vlasnik golf2 automobila, ali ko zna zasto je to dobro...

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 23. maj 2009. u 09:04h

dule0911 piše:caletovog Golfa 2 1.6D '91 ... bih mogao da prodam za 1500e(iako je presao 800 000+ km)
Jebote, pa ti imaš sveti gral :D među Golfovima i pitaš se zašto za to dobijaš 1,500€?? :-|
Pravo pitanje je zašto samo 1,500€!?! lol
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 23. maj 2009. u 21:07h

Hehe pa mozda bih mogao i vise da izvucem, kakvih sve ljudi ima ne bi me nista cudilo :D :D :D
Fiesta!!

chikavili

Poruka od chikavili » utorak, 26. maj 2009. u 22:05h

fancy piše:
dule0911 piše:caletovog Golfa 2 1.6D '91 ... bih mogao da prodam za 1500e(iako je presao 800 000+ km)
Jebote, pa ti imaš sveti gral :D među Golfovima i pitaš se zašto za to dobijaš 1,500€?? :-|
Pravo pitanje je zašto samo 1,500€!?! lol
Jel' to bese onaj sto mora u trecu da bi isterao uzbrdo od bubanj potoka?

Inace, dodatak na temu - ja sam godinama bio ubedjen da Golf 2 nema fabricki ugradjene migavce i jako sam se iznenadio kada sam saznao da ipak ima :D

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“