Da li da brinem ili ne...
- Stefan_focus
- Poruka: 214
- Član foruma od: sreda, 6. okt. 2010. u 18:19h
Da li da brinem ili ne...
Imam jedno pitanje u vezi diskova i plocica,.. Stavio sam nove delphi diskove i mayle (nemacke plocice,receno mi je da su mekse i da su ok za te diskove.. ) i preso oko 270-300km. Leva strana vec je lepo nalegla , mislim plocica
dok desna strana nije kako treba. Pola diska je netaknuto tj. kao novo nema brazdi dok leva strana je ok, celom povrsinom plocica dodiruje disk (pala je kisa i naravno stvara se povrsinski sloj "rdje" i prilikom kocenja na levoj strani ta rdja se skloni dok druga strana pola novog diska kao zardjalo... ) .... E pitanje sada da li treba jos malo vremena i ta strana lepo da nalegne ili je nesto drugo u pitanju...

Poslednja izmena: Stefan_focus, na dan ponedeljak, 18. apr. 2011. u 16:19h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- ANTA Knjazevac
- Poruka: 26
- Član foruma od: nedelja, 6. mar. 2011. u 11:35h
Re: Da li da brinem ili ne.. :)
skini plocice,vidi da li su lepo namontirane-da ne bi za dzabe ostetio disk...
- Stefan_focus
Re: Da li da brinem ili ne..
Evo upravo sam bio kod nekog majstora u kraju cisto da proveri stanje i lik skinuo tocak, podmazao klip i vratio plocice, izbacio vazduh i kad ono isto disk netaknut (tacnije pola diska) probao tu par kilometara i nista, kaze da verovatno kandza nije dobra.... Sta da radim, da li nova kandza ili reparacija ( ko radi reparaciju da mi zameni te gumice i sta ide jos tu... ) .... ????? evo i slika kako izgleda....
http://img819.imageshack.us/i/150420111009.jpg/
http://img819.imageshack.us/i/150420111009.jpg/
- Stefan_focus
Re: Da li da brinem ili ne...
Jel moze neko da napise otprilike neka vasa iskustva i neki savet jer stvarno me nervira taj disk...
- Scorpio 696
- Poruka: 1374
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Ako bi mogao uslikati klesta (onako sa diskom) i klizace na cemu stoje (klesta od gore).
Mozda je klip zapekao sa sve gumicom (meni se desilo ali nije promenjena gumica za prasinu na vreme)
Ili mozda klizeci sistem klesta pravi problem.
Mozda je klip zapekao sa sve gumicom (meni se desilo ali nije promenjena gumica za prasinu na vreme)
Ili mozda klizeci sistem klesta pravi problem.
- Stefan_focus
Necu biti u mogucnosti da postavim slike jer necu imati pristup net-u,idem za nis sutra pa cu videti kod mog majstora da lepo skine te gumice tj, da ih zameni i da malo razradi klip, samo se nadam da nije nesto ozbiljno u pitanju...ako bude bilo mogucnosti postavicu postavicu slike...hvala na komentaru 

- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Problem kod kliznih kljesta je sto moze da se desi da zapekunu klizaci , ili jedan od njih , pa se kljesta uvijaju pri pokusaju da pririsnu plocicu . To je bio problem kod mene , i ostetio mi se disk . Toliko je zapekao klizac , da smo morali da ga razbusujemo .
Klizaci se pri servisu kocnica podmazuju da li bakarnom , da li grafitnom , jbmlg , nekom mascu ...
Klizaci se pri servisu kocnica podmazuju da li bakarnom , da li grafitnom , jbmlg , nekom mascu ...
- Stefan_focus
Evo da se javim, doso sa odmora pa da vas obavestim da sam problem resio... Van bio si u pravu, ti klizaci su bili problem,postoji luft ( mrdaju se malo levo-desno) majstor je skinuo i podmazao stavio neki bakarni sprej i to je to, sad sve koci kako treba... Hvala na savetima... Poz