fancy piše:Jaka si mi ti mustra

Od egzaltacije i punjenja foruma milionima slika iz svih boja i uglova do odricanja od Forda nije ti trebalo ni 2 godine
Da ne bude sad da ti nisam na vreme govorio gde se nalazi pravi kvalitet Forda zadnjih 15ak godina...
hint: ne u Americi
A što se plave knjige tiče možeš ti da pričaš šta god želiš ali je činjenica da to ne finansira niti Ford niti Toyota niti VW, podaci su nepristrasni, služe kao neke osnove za poređenje i nisu za džabe tu, niti su bezvredni samo zato što se tebi ne sviđaju ili ih ne priznaju eminentni dileri na Bubanj potoku

Ja nisam rekao da ne volim Ford vise - samo sam rekao da ga necu nikad vise kupiti. Dobro, mozda je rec "nikad" preostra, ali ga necu kupiti sigurno u novije vreme.
O kom to kvalitetu Forda u Evropi pricas? Prosle godine su imali pad prodaje u vreme kada je sve i jedna kompanija imala rast prodaje. Volkswagen sa svojom smesnom linijom koja izgleda kao da je zasnovana na jednom modelu im bezi svetlosne godine po prodaji.
A drugo, postoji razlog zasto je reputacija VW onakva kakva jeste i zasto je reputacija Forda onakva kakva jeste. To niko nije izmislio nego se radilo godinama. Zato VW danas moze samo minimalno menjati Golfa i opet ostati #1 po prodaji i pored premium cena. A Focusu je poprilicno pao po prodaji, prosle godine je bio tek 8. najprodavaniji auto u Evropi sa skoro duplo manjom prodajom od Golfa (420,000 vs 220,000 do kraja Oktobra).
Tako da nije samo Srbija ta koja je naklonjena VW u poredjenju sa Fordom vec cela Evropa.
Kazem ti, uveri se licno koliko je plava knjiga realna u cenama auta. Sledeci put kad budes kupovao/prodavao auto probaj je koristiti, videces kako ces proci. To ti pricam jer zivim u drzavi u kojoj je plava knjiga biblija kad je rec o kupovanju/prodavanju vozila i cak i tu gotovo ne vazi, a posebno nece vaziti u istocnoj Evropi gde se sve zasniva na "rekao, kazao, cuo" ...
p.s. ono sto si tvrdio zadnjih godinu dana, kako ce Ameri poluditi za Evropskim Fordovima, kako ce Fiesta postati hit ... samo da ti napomenem, Fiesta je i dalje najgore prodavan Fordov automobil u Americi cak i sada kada cene goriva ponovo prelaze $4.00/gallon.
Markedjani piše:A do skoro je "amerikanski" auto bio najbolji na svetu
Spade slovo na radioaktivne honde i toyote

Da nebi ulazio previse u detalje, docaracu ti ovako: moja Toyota Camry je vise Americki automobil nego moj Ford Fusion.
Nagradno pitanje: koji je najveci (i ne po dimenzijama vec po delovima koji dolaze iz Amerike) Americki automobil?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.