Peckanje struje
Moderator: ace1
- BojanKG
- Poruka: 55
- Član foruma od: utorak, 15. feb. 2011. u 18:19h
Peckanje struje
Desava mi se neki put kad izlazim iz auta da me pecne struja na vratima
do cega je to?

- djole3113
- Poruka: 142
- Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
- Kontakt:
Re: Peckanje struje
Od statičkog elektriciteta,nije nikakav kvar na 

- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- BojanKG
znaci nije nikakav kvar sa strujom?
- djole3113
- Kontakt:
Nije kvar,statički elektricitet.Ima ga na raznim predmetima,odevnim npr. koji sadrže sintetiku,ekranu televizora i mnogim drugim mestima.Nikola Tesla je kao dečak primetio da se mačoru kostreši dlaka(statičko naelektrisanje) i to je bio početak njegovog istraživanja struje.E ne znam da li ovo ima veze sa
ali ne može da šteti

- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- BojanKG
Hvala drugari
ja sam pomislio da nije nesto sa strujom 

- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
ako presvuces sedista u prirodnu kozu,nestace problem
mada je ovaj problem vrlo nezgodan,kad treba da se sipa gorivo na pumpi

Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Vremenom ces nauciti da ne dodirujes vrata,nego stakli gurnes ili kvaku..zna dobro da udari.. 

- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
...i tada ces primetiti kako te okolina cudno posmatra 

- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
i tako nervozan po 100 - ti put izlazim iz auta i na sred parkinga ispred trznog centra psujem boga i sve oko njega a onaj zacudjeni narod gleda "ja budale", a ne znaju da to samo 

-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
E to peckanje se i meni redovno desava,i to pecne bas lepo,vec mi ide na djoku,maltene svako izlazenje iz auta.
- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Nije samo Ford u pitanju, i moj kolegu sa posla takođe pecne povremeno, a vozi Lanciu Lybru sa sedištima od eko-kože.
Nisam još stigao da sprovedem opit, ali pošto me zimus nije peckalo iako sam imao sintetike na sebi, mislim da to u poslednjih par dana ima veze sa ovim jakim vetrom što je duvao tj, do klime/vremenskih uslova, jer me letos nije peckalo iako sam često imao sintetičke šortseve na sebi. Možete i vi pokušati, obucite se tako da budete 100% sigurni da nemate na sebi sintetike koja vam dodiruje kožu, znači patike tu ne spadaju. Ako vas i dalje pecka, onda može biti samo do kupovnih presvlaka na sedištima ako ih imate ili do jonskih naboja u vazduhu stvorenih trenjem vetra. Ako nije, nemam drugu teoriju, baš iz razloga što me ne pecka uvek a nemam kupovne presvlake. Druga opcija - ako vam je baš stalo da uklonite to peckanje - je da kupite parče bakarne pletenice ili kabla za masu, pa jedan kraj prikačite za šasiju auta i ostavite dovoljno da drugi kraj dodirne zemlju kad stanete. To će uzemljiti auto u dovoljnoj meri da ne dođe do pražnjenja preko vašeg tela.
Nisam još stigao da sprovedem opit, ali pošto me zimus nije peckalo iako sam imao sintetike na sebi, mislim da to u poslednjih par dana ima veze sa ovim jakim vetrom što je duvao tj, do klime/vremenskih uslova, jer me letos nije peckalo iako sam često imao sintetičke šortseve na sebi. Možete i vi pokušati, obucite se tako da budete 100% sigurni da nemate na sebi sintetike koja vam dodiruje kožu, znači patike tu ne spadaju. Ako vas i dalje pecka, onda može biti samo do kupovnih presvlaka na sedištima ako ih imate ili do jonskih naboja u vazduhu stvorenih trenjem vetra. Ako nije, nemam drugu teoriju, baš iz razloga što me ne pecka uvek a nemam kupovne presvlake. Druga opcija - ako vam je baš stalo da uklonite to peckanje - je da kupite parče bakarne pletenice ili kabla za masu, pa jedan kraj prikačite za šasiju auta i ostavite dovoljno da drugi kraj dodirne zemlju kad stanete. To će uzemljiti auto u dovoljnoj meri da ne dođe do pražnjenja preko vašeg tela.

Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- djole3113
- Kontakt:
A mogla bi nekako da se iz tog uzemljenja sprovede struja do transformatora i rešimo se računa koje plaćamo EPS-u. Sve nek ide pod parolom "od elektriciteta do prosperiteta" 

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Ima jedan izuzetakace1 piše:ako presvuces sedista u prirodnu kozu,nestace problem![]()

- Dusan64
Ma ajde prezivim to peckanje..ali kako peckaju kolica u supermarketima.. Jooojj... Peckanje je pocelo sa ovim lepim vremenom. Inace pecka i sluzbeni i20 tako da nije do

- Estariol
Kao što rekoh, sintetička odeća na ljudskoj koži i vremenski uslovi. Hvatanje za kvaku rešava problem ako je uhvatiš oprezno i daleko od metala, ali u tom slučaju, pecnuće te prvom prilikom jer auto ostaje pod nabojem(ako ne pecne nekog drugog dok se ne vratiš...
).

- Dusan64
- djole3113
- Kontakt:
Moja žena malopre izvlačila pramenove i taman kad je završila tročasovnu akciju kod fizera,onako umorna ne uhvati za kvaku nego do metala...drmne je elektricitet i ode nova frizura.Šta da vam kažem,da se 

- Estariol
- lasto
- Poruka: 336
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h
vucki piše:E to peckanje se i meni redovno desava,i to pecne bas lepo,vec mi ide na djoku,maltene svako izlazenje iz auta.

- Estariol
Ajd što odskoči toliko, nego što tad i ja odskočim 1m...!

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Ovako?

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Bas tako
, prvo se nasloni da primi elektricitet, a onda i ostalo...
Salu na stranu, ako dodirnes npr celom sakom karoseriju, peckanja nece biti, ili ce ga biti zanemarljivo...

Salu na stranu, ako dodirnes npr celom sakom karoseriju, peckanja nece biti, ili ce ga biti zanemarljivo...