Sredjen za ovu sezonuMarkedjani - pre jedno godinu i kusur dana piše:Ide lepo vreme... bajs je keva.
(zanemariti ljubicasto crevo )
Ostaju mi neke sitnice, kao npr pedala koju sam zaboravio da je napukla, pa ih nisam zamenio, i prednje plocice cu videti kako ce se ponasati jos, ali vrv ih menjam...
Mozda to neko od vas koji ima vise iskustva od mene zna. Opisacu sta je radjeno sve oko njega pa recite sta moze da bude. Fabricki je bajs imao Logan kljesta (predpostavljam da je i disk Logan). Posto su ta kljesta krs i plocice u njima su se bukvalno dezintegrisale posle par stotina km, stavio sam Shimano kljesta, i cini mi se samo jednom zamenio plocice. Pred kraj prosle sezone (mada ga prosle godine maltene uopste nisam vozio) kada kocim sila nije ista, kao da plocica proklizava o disk, nece da ga stegne i da tocak blokira. Hocu reci, nije sila kocenja maximalna, sto je mozda i dobro ali me nervira.
Sad sam pred sezonu sve sredio na bajsu i skrenuo majstoru paznju na to misleci da su se plocice istrosil - on kaze da imaju jos dosta mesa, i ocistio je disk sa alkoholom (naravno nastelovao kocnicu). Kod njega probao i kocio je dobro 2-3 puta, medjutim posle kad sam probao opet isti scenario kao ranije, koci ali ne maximalno, nece da blokira. Ideje? Da li ima veze sto je Logan disk a Shimano plocice?
Takodje, dal neko ima iskustvo sa CST slikovima tj polu-slikovima? Stavio sam ih sad umesto fabrickih Kenda kramponki koje su dosle sa bajsem i sa kojima nisam 100% zadovoljan kako se ponasaju na asfaltu, sto se tice gripa, nadam se da ce ove biti bolje Mada kende su lepse imale su plavu straftu na boku hehe
Nije nista hitno ni bitno, cisto ako ste imali iskustvo neko iznesite ih jer nisam previse u toku sa biciklizmom i delovima, vise ovako iz hobija