Peskiranje i farbanje
Moderator: ace1
- Batashonn
- Poruka: 44
- Član foruma od: ponedeljak, 8. nov. 2010. u 20:11h
Peskiranje i farbanje
Zna li neko koliko kosta peskiranje i farbanje najobicnijih celicnih felni u crnu boju, po komadu?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Peskiranje i farbanje
U proseku je samo peskiranje oko 5 evra po felni.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Cemu peskarenje obicnih felni? Kupi suvu smirglu 180-240 u udri. Posle baci prajmer (Body 960 ili nesto slicno) i akrilnu crnu boju. Sve imas u spreju, ukupno ce ti trebati max dva prajmera i dva spreja boje (pa nek ostane), cena 1200 sve sa smirglom.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Pa ne može se svaka felna lako šmirglati i to sa obe strane.
U cenu od 5 evra dobiješ peskiranje sa obe strane i farbanje u epoksi koji je bolji od bilo kog prajmera.
U cenu od 5 evra dobiješ peskiranje sa obe strane i farbanje u epoksi koji je bolji od bilo kog prajmera.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Hm , ovo mi bas deluje malo . Farbanje je osnovnom 2k epoksidnom bojom je otprilike 1/2 cena peskiranje
Tj. 5 e je peskiranje i 2.5e je farbanje .
Dve noge od prednjih amortizera za kaprija i jedna donje viljuska od taunusa su 10 e peskiranje i jos 5 e farbanje .
Tj. 5 e je peskiranje i 2.5e je farbanje .
Dve noge od prednjih amortizera za kaprija i jedna donje viljuska od taunusa su 10 e peskiranje i jos 5 e farbanje .
- Batashonn
- Poruka: 44
- Član foruma od: ponedeljak, 8. nov. 2010. u 20:11h
Zbog rdje, da ne propadnu pre vremena i lepse izgledaju kada su osvezene..a i kao sto kazu, nisu mi svi uglovi i ivice lako dostupni (razvalim ruke za to vreme), a i u ostalom nemam gde sada kada je zima da se zezam s' tim, a i da je leto, opet bih razmislio o tom poduhvatu...popovicvl piše:Cemu peskarenje obicnih felni? Kupi suvu smirglu 180-240 u udri. Posle baci prajmer (Body 960 ili nesto slicno) i akrilnu crnu boju. Sve imas u spreju, ukupno ce ti trebati max dva prajmera i dva spreja boje (pa nek ostane), cena 1200 sve sa smirglom.
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Peskarenje je 5e po kvadratu a farbanje epoxi osnovnom oko 2.5e. Epoxy je mnogo bolja zastita nego nitro!
a postoji i mogucnost plastificiranja.
a postoji i mogucnost plastificiranja.
- Turbo Force
- Rostilj majstor
- Poruka: 386
- Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h
Da ne otvaram novu temu. VIdim da svi pominju peskiranje po 5-6eur ali ja ne mogu da nadjem ispod 10eur po komadu pa ako neko ima neki broj tel nek mi ostavi samo da ne bude da moram da idem u drugi grad.
I da li je bolje da se radi plastificiranje ili farbanje?
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Koliko sam ja cuo farbanje, posto niko kod nas navodno ne radi kvalitetnu plastifikaciju pa popuca plastika posle nekog vremena.
Fiesta!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pitaj kod ovog koliko je peskiranje... kažu mi fini ljudi da je kod njega 5 eur po felni.
goran karaburma - 064/2365888
A radi i farbanje,plastificiranje... takođe mi ljudi kažu da kvalitetno radi plastificiranje jedino što je malo aljkav sa rokovima tipa biće gotovo za 2-3 dana on ih završi za nedelju dana i tako.
goran karaburma - 064/2365888
A radi i farbanje,plastificiranje... takođe mi ljudi kažu da kvalitetno radi plastificiranje jedino što je malo aljkav sa rokovima tipa biće gotovo za 2-3 dana on ih završi za nedelju dana i tako.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- ANTA Knjazevac
- Poruka: 26
- Član foruma od: nedelja, 6. mar. 2011. u 11:35h
Evo,ja sam ih sam smirglao i farbao sprejom-dva spreja zavrsili posao... 

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
- Turbo Force
- Rostilj majstor
@Markedjani zvao sam ovog lika, rece oko 18-20 eura za 16-ice peskiranje plastificiranje i valjda se na kraju lakira sa poluuretanskim lakom, kaze da tako rade fabrike sa novim felnama. A samo peskiranje 9eura
@ANTA Knjazevac, i ja tako radim felne ali koje nisu oksidirale i koje ne moraju da se trljaju dok mi prsti ne otpadnu. Postavicu sutra slike da vidim da li bi ti ove felne trljao.
@ANTA Knjazevac, i ja tako radim felne ali koje nisu oksidirale i koje ne moraju da se trljaju dok mi prsti ne otpadnu. Postavicu sutra slike da vidim da li bi ti ove felne trljao.
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Peskiranje svih komponenti zadnje trapa za taunusa ( diferencijal , 4 opruzne noge , opruge , balans stangla ) , kardan , prednja traverzan i 4 viljuske = 1500 din . I jos 1000 din za 1kg epoksidne osnovne . Peskiranje je super za zardjale predmete ili nesto sto ima gomilu slojeva stare boje koji se ljuste .
Alu felne , ako nisu nagrizene solju ili se ljuskaju nema potrebe peskirati . Smifglu u ruke i da se lepo matira i posle ko sta voli . Jeftinija varijanta je sprej , a skuplja prajmer i lak
Alu felne , ako nisu nagrizene solju ili se ljuskaju nema potrebe peskirati . Smifglu u ruke i da se lepo matira i posle ko sta voli . Jeftinija varijanta je sprej , a skuplja prajmer i lak
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Ima neki lik u Resniku,burazer nosio 16" alufelne i kompletno peskiranje jedne felne je 5eur pitacu ujutro burazera za broj...Turbo Force piše:Da ne otvaram novu temu. VIdim da svi pominju peskiranje po 5-6eur ali ja ne mogu da nadjem ispod 10eur po komadu pa ako neko ima neki broj tel nek mi ostavi samo da ne bude da moram da idem u drugi grad.
- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Evo i ja da kazem, novosadjani ce znati gde da nereklamiram.
peskarenje - 600din (kom.)
ravnanje -1000din (kom.)
farbanje - 120e (4kom.)
peskarenje - 600din (kom.)
ravnanje -1000din (kom.)
farbanje - 120e (4kom.)
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 4. mar. 2011. u 21:56h
Prijatelju samo ti njih ispjeskari to ti je najjace,manis e smirglanja,nemozes nikako da ih ismirglas kako treba...
Prvo ispjeskaris pa ako imas nekog lakirera nabaci grunt to jest kompakt prajmer pa onda boju e sad zavisi oces 2K akrilnu ili metalik ja ti predlazem metalik ide boja pa lak to ti je dugovjecnije.
a ako hoces sam u kucnoj varijenti imas grunt u spreju nabacis pa finim smirglom oslajfas pa onda sprej silber za frelge za 16 trebace ti oko 2 spreja i to je to...
Prvo ispjeskaris pa ako imas nekog lakirera nabaci grunt to jest kompakt prajmer pa onda boju e sad zavisi oces 2K akrilnu ili metalik ja ti predlazem metalik ide boja pa lak to ti je dugovjecnije.
a ako hoces sam u kucnoj varijenti imas grunt u spreju nabacis pa finim smirglom oslajfas pa onda sprej silber za frelge za 16 trebace ti oko 2 spreja i to je to...
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Svaba?vucki piše:Ima neki lik u Resniku,burazer nosio 16" alufelne i kompletno peskiranje jedne felne je 5eur pitacu ujutro burazera za broj...Turbo Force piše:Da ne otvaram novu temu. VIdim da svi pominju peskiranje po 5-6eur ali ja ne mogu da nadjem ispod 10eur po komadu pa ako neko ima neki broj tel nek mi ostavi samo da ne bude da moram da idem u drugi grad.
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Komsija radi u Jeep-u i rece mi da rade usluzno peskiranje 4din kg, samo mi nije jasno, kilo gvozdja ili kilo peska.
Ispitacu...
Ispitacu...
- Turbo Force
- Rostilj majstor
- Markedjani
- Predsednik kluba
Mare care koliko para i kod koga si radio ?
I koja je ovo dimenzija ?
I koja je ovo dimenzija ?

- Turbo Force
- Rostilj majstor
Radio sam kod ovog lika sto si mi dao broj mobilnog.
Felne su 16 inca, 7,5 jota (mislim nose gume 235/70), cena od 16 do 18 eura zavisno od boje, iso sam na naj skuplju varijantu kao grafitna boja 18eura po felni sa zavrsnim lakiranjem lica.
Jedino ne znam sta da radim sa cepovima koji su plasticni a srebrne su boje.
Felne su 16 inca, 7,5 jota (mislim nose gume 235/70), cena od 16 do 18 eura zavisno od boje, iso sam na naj skuplju varijantu kao grafitna boja 18eura po felni sa zavrsnim lakiranjem lica.
Jedino ne znam sta da radim sa cepovima koji su plasticni a srebrne su boje.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- Turbo Force
- Rostilj majstor
Ne ovo su fene sa Rava 4, ako si mislio na one felne sa mecke i njih sam radio ali samo sam ih izvodenjacio, popravio ako ima sta da se popravi ospricao sprejom za felne pa lakirao sprejom, da ne bude da ne znam da farbam. Dok felne od Rava su bile u ocaj stanju i ne bi mogao da ih uradim a da ne probiju u skorije vreme.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Izgleda skroz kul na slikama... za koliko ti je završio felne ?

- Turbo Force
- Rostilj majstor