Ford focus 1,8 TDDI 2001, razmisljam o prodaji, ludim...
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: petak, 8. okt. 2010. u 20:29h
Ford focus 1,8 TDDI 2001, razmisljam o prodaji, ludim...
Auto palilo sve u redu na pola ključa, vratim se sa posla ostavim par sati kad sam probao da upalim on samo vergla i ništa bijeli dim nazad iz auspuha pokušao ponovo opet vergla al nista da bi treći put opet verglao malo duže i upali, ide kao da se ništa nije desilo, stanem ugasim ga upali na pola ključa, malo radio ugasio ga nakon pola sata sat ponovo upalim na pola ključa Radio sam pumpu u Sabcu pregledali je sve u redu, zamjenili elektroniku bos pumpe jer se gasio u voznji, sada se ne gasi.
Jutros hladno upali od prve, odradi, odem zamjenim ulje (Repsol), uljni filter, filter goriva, nije mogao odma upaliti, auto vergla duze 4 do 5 puta verglo, bijeli dim izlazi iza, majstor kaže nemoj više ispraznit čes akumulator i može ti alnaser otići to pumpa neće da navuće gorivo, pošlepaju ga upali na 5 metara, vrate se, ugasim ga, ponovo nakon toga upali, vratim se kući nakon dva tri sata pođem u grad da upalim neće ista stvar vergla neće, nakon dužeg verglanja upali. Ne znam sta da radim više u mjesec dana sam se nadavao para, a volim forda. Pomozite ako možete.
Jutros hladno upali od prve, odradi, odem zamjenim ulje (Repsol), uljni filter, filter goriva, nije mogao odma upaliti, auto vergla duze 4 do 5 puta verglo, bijeli dim izlazi iza, majstor kaže nemoj više ispraznit čes akumulator i može ti alnaser otići to pumpa neće da navuće gorivo, pošlepaju ga upali na 5 metara, vrate se, ugasim ga, ponovo nakon toga upali, vratim se kući nakon dva tri sata pođem u grad da upalim neće ista stvar vergla neće, nakon dužeg verglanja upali. Ne znam sta da radim više u mjesec dana sam se nadavao para, a volim forda. Pomozite ako možete.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Ford focus 1,8 TDDI 2001, razmisljam o prodaji, ludim...
Deluje mi kao da vuce fals vazduh.Probaj na flasu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
pokusao sam da ugradim nepovratni ventil ali su mi crijeva plastična pa bi mozda napravio veći belaj, a da vuce negdje vazduh ili da vrati naftu nazad, uvjek bi morao duze da verglam dok pumpa ne baci gorivo a kod mene se to stalno na dešava, samo ponekad, vozam cijeli dan, palim, gasim, ostavim ga par sati i onda nece, nekad ga cijeli dan ne vozam ujutro upali od prve.rsdforddragomir piše:Deluje mi kao da vuce fals vazduh.Probaj na flasu
- tddi
- Poruka: 46
- Član foruma od: nedelja, 21. jun 2009. u 21:20h
Poslusaj ti Dragomira sta ti kaze, meni se to desavalo na istom motoru na Fiesti, isto tako samo ponekada ne uvek. Dok sam imao taj problem upalim auto ujutru bez problema i pomerim ga 5 metara da bih ga oprao, i znaci bukvalno posle 40 minuta nece da upali, pa onda bude sve ok neko vreme pa opet,znaci nije bilo nekog pravila. Kod mene su bila prelivna creva koje je Dragomir sredio i promenio za svaki slucaj filter goriva i posle toga na -20 bez verglanja upali.
-
Pošto mi se u posljednja dva dana ponovo desilo erglanje odem u Remex fordov servis i pokaže mi grešku P 0149 PCM, navodno selenoid ventil. Evo šta sam još dobio na papiru.rsdforddragomir piše:Deluje mi kao da vuce fals vazduh.Probaj na flasu
Descriptio-P0149
Fuel timing error reported by FIP. This DTC may caused by: Static pump timing incorrectly set after a pump replacment. If DTC P 1564 is present and the engine is knocking, renew the FIP timing solenoid. For additional information refer to: TSB Number 64/2004. For further diagnostic information refer to the appropirate section of eTIS. Air in the fuel system. Blocked kinked or crushed fuel lines. Outlet fuel connector pressure control valve seized or blocked. Blocked external filter. CPS circuit fault. FIP supply voltage. CPS.
Jel moram opet pumpu skidati ili ima neki drugi naćin, kažu možda je samo zaprljan. Hvala unaprijed.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ta greska ukazuje da problem moze biti u samom dovodu goriva(sto ja tipujem) ili neki motorni senzor ili senzor na bos pumpi koji se moze zamenuti bez skidanja pumpe
-
Pumpu sam radio jer se gasio u vožnji i tom prilikom zamjenjen je senzor položaja VTpumpe koji nije bio uzrok toga već elektronika pumpe (pumpa je teda pregledana i sve je bilo ok) a onda se ovo poćelo dešvati. dovodna creva goriva su mi plastićna sa gumom preko i orginalnim konektorima gdje da pogledam da ne vuće zrak ako je do toga.rsdforddragomir piše:Ta greska ukazuje da problem moze biti u samom dovodu goriva(sto ja tipujem) ili neki motorni senzor ili senzor na bos pumpi koji se moze zamenuti bez skidanja pumpe
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Na samom filteru goriva gde se kaci prelivno crevo i zameni prelivna creva od dizni(stavi neka kvalitetna)
-
hvala na savjetu probat cu i to pa javim.rsdforddragomir piše:Na samom filteru goriva gde se kaci prelivno crevo i zameni prelivna creva od dizni(stavi neka kvalitetna)
-
gledana prelivna creva na diznama nova su nigdje nisu vlazna od nafte jer bi zbog pritiska izbila nafta.JahaTuzla piše:hvala na savjetu probat cu i to pa javim.rsdforddragomir piše:Na samom filteru goriva gde se kaci prelivno crevo i zameni prelivna creva od dizni(stavi neka kvalitetna)
- dusanfordmk3
- Poruka: 48
- Član foruma od: sreda, 17. nov. 2010. u 21:07h
gledana prelivna creva na diznama nova su nigdje nisu vlazna od nafte jer bi zbog pritiska izbila nafta.[/quote]
solenoid senzor se nalazi na menjacu zakacen srafom na limenom nosacu. u njega ide vakum crevo i elektronika,a pogledaj vakum crevo od turbine tamo negde ide do tog solenoid senzora
solenoid senzor se nalazi na menjacu zakacen srafom na limenom nosacu. u njega ide vakum crevo i elektronika,a pogledaj vakum crevo od turbine tamo negde ide do tog solenoid senzora
ford se ne kvari, on samo zahteva pažnju!!!
-
kralju bio ponovo u Šabcu, ponov verglo u ponedeljak i odem danas spoje ga na kompijuter nema greške, probaju zamjeniti releje, ceko jedno dva sata, da upalim vergla nece, spoje na kompijter nema greske ne priavljuje, ispitaju struju na pumpi i sve ostalo, nista sve ok, probaju dok verglam da odvrnu one cijevcice na brizgaljkama prva pršce nafta ništa vergla, druga isto, na trecoj upali, opet spoje na kompijuter nista nema, kazu ne znaju sta bi moglo biti, na kraju kad su "viječali" kazu jedino bi moglo biti do dizni da neka ponekad ostane otvorena i da se napravi vazdusni jastuk te kad probam upaliti ona zatvori ali ne moze upaliti tj. vergla dok ne povuće naftu .rsdforddragomir piše:Na samom filteru goriva gde se kaci prelivno crevo i zameni prelivna creva od dizni(stavi neka kvalitetna)
zaboravi reci da ni tu nisu sigurni kazu probaj prvo sa polovnim diznama jer su nove kod njih 60 eura kom pa da ne dajem pare džaba ako to nije.I još nešto pored one greške P0149 koja je zaokružena, iznad nje ima jos B2159 i B1359
-
Jeste da nisam dugo bio, al da javim sta je bilo, pumpa nije bila dobro uzubljena.
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Ko je pogresno uzubio pumpu i napravio muku?
-
izgleda jedan od mladjih radnika u BURINU, jer su jedino oni radili oko nje, kad sam drugi put otišao ovaj drugi momak je napravio.
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: utorak, 29. mar. 2011. u 08:33h
Re: Ford focus 1,8 TDDI 2000
Pozdrav narode nov sam na forumu i treba mi pomoć.Naime juče u toku vožnje po auto putu mi se naprasno ugasio auto i više ni da čuje da upali.Ima kontakt vergla normalno rezervoar pun ali neće ni da se zakašlje.Zna li neko u čemu je problem ? HVALA
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
salefocus, pre svega pogledaj http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49
Predstavi se u odgovarajućoj temi, a ne bi bilo zgoreg da pomeneš i koji tačno auto imaš, tip/zapremina motora, pogonsko gorivo. Džabe bi bilo da ti neko savetuje "proveri svećice" a ti imaš dizel... na primer.
Predstavi se u odgovarajućoj temi, a ne bi bilo zgoreg da pomeneš i koji tačno auto imaš, tip/zapremina motora, pogonsko gorivo. Džabe bi bilo da ti neko savetuje "proveri svećice" a ti imaš dizel... na primer.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin