Ford Mondeo
Moderator: Dragomir
- Goran-SO
- Poruka: 3
- Član foruma od: ponedeljak, 21. mar. 2011. u 09:13h
Ford Mondeo
Pozdrav drustvu na forumu!
Imam u ponudi da kupim auto iz uvoza, mondeo je u pitanju sa 2.0 tdi motorom.
Mondeo je 2001. godiste, karavan, u totalnom fullu. Presao je 193000 km.
Auto je u voznom stanju, ali problem je sto dimi kad se vozi. Covek je menjao pred pumpu, i radio jos dosta stvari, injektore menjao... Uglavnom ulozio je u auto 1600 eura, a on i dalje dimi. Na kraju su mu rekli da su mu otisli ventili na cetvrtom cilindru i da je to jos 600 eura popravka. Naravno, covek je poludeo, kupio sebi drugi auto i ovaj prodaje.
Mene zanima ako mi neko moze reci koliko bi bila popravka, ustvari od najmanje do najvece cene i sta mislite dali je to samo do ventila?
Imam u ponudi da kupim auto iz uvoza, mondeo je u pitanju sa 2.0 tdi motorom.
Mondeo je 2001. godiste, karavan, u totalnom fullu. Presao je 193000 km.
Auto je u voznom stanju, ali problem je sto dimi kad se vozi. Covek je menjao pred pumpu, i radio jos dosta stvari, injektore menjao... Uglavnom ulozio je u auto 1600 eura, a on i dalje dimi. Na kraju su mu rekli da su mu otisli ventili na cetvrtom cilindru i da je to jos 600 eura popravka. Naravno, covek je poludeo, kupio sebi drugi auto i ovaj prodaje.
Mene zanima ako mi neko moze reci koliko bi bila popravka, ustvari od najmanje do najvece cene i sta mislite dali je to samo do ventila?
- Goran Mond
- Poruka: 287
- Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
- Kontakt:
Re: Ford Mondeo
Ne bi da komentarisem mehaniku ali sto bi kupovao auto za koji treba da das za popravku mozda i 1000 eu,kad lepo mozes da recimo u Nemackoj za 2000 eu biras Mondea karavana to godiste koji je manje presao i koji ne dimi i koji mozes odmah da vozis po putu a ne po servisima.Pogledaj mobile.de
- Goran-SO
Druze, nisam ga kupio, nego imam u ponudi, zato sam se i prikljucio vamana forumu da vidim sta mi se savetuje.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Preskoči... nađi ispravan primerak koji ne moraš da popravljaš.
I čim je sve te silne stvari izmenjao... teško da je prešao samo 193k km... pre će biti da je 593k km
I čim je sve te silne stvari izmenjao... teško da je prešao samo 193k km... pre će biti da je 593k km

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- Goran-SO
2.0 TDI
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Opet nisi odgovorio na pitanje.
Da pojasnim, ne postoji mondeo 2.0 TDI, to je naziv koji se uglavnom koristi samo u VW koncernu. A posto ti verovatno sa "tdi" mislis na turbo-dizel, i tu cu ti reci da ima razlike jer postoje dve vrste turbo dizela, TDDI i TDCI. Zato te dragomir to i pitao posto u zavisnosti od toga koji je model, cene delova (samim tim i isplativost kupovine) se razlikuje.
Da pojasnim, ne postoji mondeo 2.0 TDI, to je naziv koji se uglavnom koristi samo u VW koncernu. A posto ti verovatno sa "tdi" mislis na turbo-dizel, i tu cu ti reci da ima razlike jer postoje dve vrste turbo dizela, TDDI i TDCI. Zato te dragomir to i pitao posto u zavisnosti od toga koji je model, cene delova (samim tim i isplativost kupovine) se razlikuje.
Fiesta!!