Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

vozi golf 2 da te ceo svet razume :D

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Re: vozi golf 2 da te ceo svet razume :D

Poruka od Taunus 17m » subota, 19. mar. 2011. u 10:39h

hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 19. mar. 2011. u 11:10h

Posle sam menjao klinasti kaiš hahahaha :haha: :woohoo:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » subota, 19. mar. 2011. u 13:00h

Krsticu pojma ti nemas , umesto klinastog kajisa se stavljaju zenske najlon carape , sto podrazumeva da istu tu devojku treba da skines.
Zaprdio si 22 godine a pojma nemas hahahaha

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 19. mar. 2011. u 15:08h

To za čarape znam, al samo za bajatija vozila, a kod onih "novijih" (posle '76-te hahahaha ) ne pali hahahaha
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13535
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » subota, 19. mar. 2011. u 16:53h

Taunus 17m piše:Najbitniju stvar si izostavio , kazes u rukama prosecnog vozaca M3 bezi Mustang-u 3 sec , a realno na ulicama ce se i nalaziti tek prosecni vozaci.
Ne, nisi razumeo, obrnuto je. U rukama prosecnog vozaca Mustang je brzi od M3 za 3 sekunde. A posto vecina vozaca i jednog i drugog jesu prosecni vozaci (tj. nisu nikakvi profesionalci) Mustang bi izasao kao pobednik da se trkaju i na ulici.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 19. mar. 2011. u 17:46h

@fancy
Ionako je ovo offtopic deo, a da sad preimenujem topic ili ga splitujem nema previse smisla, posto ionako u njemu nema mnogo korisnih informacija, cak ni o domacem trzistu polovnjaka :D
Uostalom, za polovnjake imamo "Koji Ford da kupim", dovoljno :D

@Coki
Ova crna jeste lepsa, ali mi bela ima bolji zvuk i cini mi se da je brutalnija, mozda gresim. Plus je dobra pesma u klipu od bele :D
(mislim na Supre)
Fiesta!!

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Re: Golf, Mustang, M3, gumica & čarape

Poruka od fancy » subota, 19. mar. 2011. u 20:18h

Pazi, ja sam komentarisao još dok nije krenula ova prozivka sa paljenjem gumica ;)
U tom trenutku je bila neka priča o tome da li je Mustang brži na krugu od M3 i zašto, blabla... to je moglo da ide u posebnu temu, a da se VW priča zadrži kao glavna koju ovaj topik obrađuje. Neki običaj je da se otvori deo foruma (Deponija :D) gde će se slati splitovi kad diskusija topika potpuno skrene u smeru zezanja i internih fazona. :) Enivej, nema veze, sad i ja trolujem topik. lol
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 19. mar. 2011. u 20:32h

Postoji takav deo foruma, zove se Kontejner. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 19. mar. 2011. u 20:43h

sign0007 nisam ga video, tek sam ga sad zapazio kao podforum offa :D :vid budale:

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » subota, 19. mar. 2011. u 21:15h

@Dule

Bela , 900 ks

Crna izgleda onako kako treba , vrhunski.

@Tall
Mislim da smo nas dvojica vise puta obrnuli istu temu , i nazalost se ista vozila stalno vrte u toj istoj prici , mene je vec iskreno smorilo sve to.Nemam nista protiv tebe i toga sto ti volis americka vozila , ali i dalje cu voleti i drzati se Evropskih i Japanskih.
Poradi malo na savladavanju mehanike , onda cemo imati zdravije diskusije.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 20. mar. 2011. u 01:03h

Sta da ti kazem ... nije mehanika razlog zasto ne volim Japance, mada ja obozavam visok obrtni momenat na niskim RPM (jos kad V8 zagrmi ...) - nesto sto Japanci nemaju. Vozio sam Hondin "performance" auto, Civic Si sa 2.0L i 197 hp. Snagu razvija tek na 9,000 RPM i pri vecim obrtajima i nije los auto za voznju. Ali po gradu gde se RPM vrti na 2,000-3,000 .... auuuuuuu, vuce se kao Yugo, nikad ubrzati. No nebitno.

Ono sto me odusevljava su detalji kod Americkih auta. Evo recimo ovaj 1958 Buick Roadmaster. Ovo je za mene remek-delo. Obrati samo paznju na sav hrom na njemu i koliko truda i muke je otislo u dizajn sitnica koje se mozda nebi ni primetile da se ne gleda detalj po detalj. Recimo kako hromirana linija ide od prednjih farova sve do zadnjih tockova ... Odusevljava me to. Vidi se da je svaki detalj dizajniran pazljivo i posebno u dugom vremenskom periodu, za razliku od Japanaca koji su na svojim autima imali obican plasticni branik u jednom delu bez ikakvih detalja i stila (isto se moze reci i za enterijer).

Slika

Slika

Slika

Japanci cak i ono sta su kopirali nisu znali da kopiraju kako treba. Recimo ovaj Prince Skyline Sport iz istog perioda ... branik i gril su bez ikakvog stila (branik kao u Stojadina), profil je dosadan jer jednostavno ni najmanjeg detalja nema. Da su barem udarili nekoliko hromiranih linija po njemu rezultat bi bio daleko bolji.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 20. mar. 2011. u 07:47h

Dok vidis meni su takve stvari totalno nebitne , mene ne interesuju hrom lajsne , detalji u enterijeru itd...
Meni treba sparansko vozilo dobrih performansi .Volim ih zato sto nisu previse komplikovani , pouzdani su.
A i kao sto sam rekao japanci su poceli tako sto su kopirali sve redom, a sada su dosli na taj nivo da su izuzeno jaki.
A i slicno razmisljamo , nije toliko bitna oprema ili luksuz , bitno je da su upravljivi i sto snazniji i to ih je prodavalo.
Pogledaj sada kineze sta prave , em su ruzni , em ne idu nikako , znaci recepat gori od japanskog ali se prodaju jer su jefini.
Kao ovo na primer:

Slika

Slika

Slika

I onda novije generacije :

R35 Spec V
Slika

R34 Nur Spec II
Slika

Od bajatijih cenim jos i 280 ZX , Honda Prelude , Mali bajati Civic , itd itd...

Iosis
VIP
Poruka: 8419
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 20. mar. 2011. u 09:43h

Talladega_500 piše:Sta da ti kazem ... nije mehanika razlog zasto ne volim Japance, mada ja obozavam visok obrtni momenat na niskim RPM (jos kad V8 zagrmi ...) - nesto sto Japanci nemaju.
Upravo to, Japanske zujalice nikad neće imati taj dubok zvuk. Džaba mu snaga kad se čuje kao Fićo ili Yugo.
A dizajn Japanaca malo koji mi se sviđa, jer svi su uglavnom nekako kičasti kao da su se djeca igrala u školi.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

knez91

 
Poruka: 2312
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 20. mar. 2011. u 10:24h

moje misljenje je isto da su japanci jako pouzdani. Prvi auto u koji sam seo posle polozenog voackog bilo je u mazdu 323 koja je starija od mene, ali mog reci da sam se odusevio kakvo kvacio je imala, (mekano ) sedista su isto bila solidna (udobna) a auto je presao 360k km, bez ikakvih radova na motoru, kvacili .... malo je zimi teze palio ali je ipak upalio :P ali ne znam bas mnogo o njima ovo je moje neko malo skustvo (2-3meseca) a koliko sam vieo dosta su im skupi delovi :( i nije ih bas lako naci, ali kada nadjes i platis nema posle jebanja sa tim ponovo ;)
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 20. mar. 2011. u 12:39h

[youtube][/youtube] :wub:

Ako ovo zvuci kao fico , onda je meni izoblicen zvuk , i drago mi je zbog toga jer se meni zvuk ubitacno svidja.

[youtube][/youtube]

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 20. mar. 2011. u 13:43h

Fićo jebe kevu lol

[youtube][/youtube]

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 20. mar. 2011. u 15:24h

Da nije sipao Shell V-Power nista od toga ne bi bilo hahahaha

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 20. mar. 2011. u 15:27h

Šta bi tek bilo da ga je okovao hromiranim lajsnama ;)

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 20. mar. 2011. u 15:40h

Uber fico hahahaha
Hrom lajsne hahahaha hahahaha

knez91

 
Poruka: 2312
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 20. mar. 2011. u 16:48h

http://www.mojauto.rs/polovni-auto/685456
evo malo da se vratimo u naslov teme.
aj neka ga neko zovne da vidi da nije zaturio zlatnu poligu negde u njemu pa ga ovoliko ceni :suicide: , i sada vi recite da ovaj nas za fiestu trazi puno :P
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 20. mar. 2011. u 17:18h

Taunus 17m, koliko su Japanci zaista pouzdani? Ovih dana obaraju rekorde sa opozivima.
Mi u familiji imamo 1994 Toyotu Camry sa 270,000+ km na satu, kod nas je zadnjih 120,000 km (od 2002 godine). Samo regularno odrzavanje + klima + 2 auspuha. To je sve sto nas je kostala u 9 godina koliko je kod nas. Popravka klime je bila malo skuplja, oko $600 cini mi se, ali to je i za ocekivati od auta starog 17 godina. Odlican auto, motor i menjac kao da su juce iz fabrike izasli. Cak sve i jedno dugme u enterijeru jos uvek radi (prozori na dugme, otkljucavanje i zakljucavanje vrata na dugme, sat ... ma kompletna elektronika jos uvek radi bez problema). Steta sto ih vise ne prave tako dobro ... Danas cak i nove Camry znaju imati problema sa menjacima i ne prelaze ni priblizno mnogo kao modeli iz 1980ih i 1990ih.

Vidim postavio si Nissan GT-R. Super performance auto, ali kako sam citao imaju mnogo problema sa menjacima zbog launch control. Vlasnici se trenutno tuze sa Nissanom oko toga jer Nissan odbija da popravi problem jer ne preporucuje da se koristi launch control. Cak i za ovaj "novi" 2011 GT-R, kao resili su taj problem, ali ako ides na drag racing odvezi nekoliko trka (koje obicno traju 12-15 sekundi) i onda na nekoliko minuta moras da ostavis auto da se "ohladi" pre nego sto opet krenes da se trkas. :wtf: To da nije smesno bilo bi zalosno. Znas kad bi vlasnicima Corvette, Vipera, Mustanga, Camara i slicnih to bilo receno? Nikada, izivljavaj se na njima svaki dan i opet ce te sluziti vecno.

Sto se tice zvuka V8, ovo je za mene najlepsi zvuk na svetu:

[youtube][/youtube]
knezevic piše:http://www.mojauto.rs/polovni-auto/685456
evo malo da se vratimo u naslov teme.
aj neka ga neko zovne da vidi da nije zaturio zlatnu poligu negde u njemu pa ga ovoliko ceni :suicide: , i sada vi recite da ovaj nas za fiestu trazi puno :P
Moja tetka je svog platila 1,000 evra, bio je istih godina kada je kupljen, ali sa 350,000 km. Doduse nije bio Sarajevski.
knezevic piše:Prvi auto u koji sam seo posle polozenog voackog bilo je u mazdu 323 koja je starija od mene, ali mog reci da sam se odusevio kakvo kvacio je imala, (mekano ) sedista su isto bila solidna (udobna) a auto je presao 360k km, bez ikakvih radova na motoru, kvacili .... malo je zimi teze palio ali je ipak upalio :P ali ne znam bas mnogo o njima ovo je moje neko malo skustvo (2-3meseca) a koliko sam vieo dosta su im skupi delovi :( i nije ih bas lako naci, ali kada nadjes i platis nema posle jebanja sa tim ponovo ;)
Moj drug je imao 323 u srednjoj skoli. Bila automatik. Nije radio R na menjacu tako da svaki put kad bi morali ici u rikverc morali bi izlaziti napolje i gurati auto. lol
E to su bili dani ...

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 20. mar. 2011. u 18:48h

Eh Mazda 323F,to je auto koji me je prosto odusevio nekad ali nisam imao para da ga kupim. Za svoje vreme fantazija od auta... :wub:

@Taladega ...dolazim u tazbinu u okolinu Barajeva,mozda se sretnemo mrgreen
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 20. mar. 2011. u 19:50h

@Tall
Zvanicno iz nissan-a su rekli da se launch control ne koristi uvek , na modelima pre 2010 LC je bio podesen na oko 4000 rpm , tu je isporucivao skoro sav obrtni moment , i sad zamisli kad to odvali po menjacu a ima ga dosta , plus cinjenica je da su to mnogi zloupotrebljavali.Na novijim modelima su promenili i spustili LC na oko 3000 rpm.
Drugo nije ni ta Vette toliko dobra , vrti se na netu snimak eksplozije menjaca Z06 , nebitno , nisu ni ameri superiorni.
Iz tvojih tekstova ispada da svi evropski odnosno japanski automobili ne valjaju , a ameri valjaju.
A sto se tice hladjenja automobila , znas li ti na koliko stepeni se zagreju turbine, menjac ,diff itd... Zloupotrebljavaj bilo koji auto i videces sta ce se desiti.
Kod svakog ali svakog turbo vozila , pravilo je da se posle gazenja i forsiranja auto ostavi da radi u leru par minuta da se ohladi.
Licno sam na svom autu par puta turbinu doveo do tacke usijanja , sto bi bilo koliko stepeni ?
I kad ga ugasis sva ta toplota se prenosi na glavu motora itd itd itd.

Edit : Ja bih izvrsio :suicide: kad bi morao slusati ovo groktanje V8 motora , lupa i zvoni ... Bar meni , e sad svako ima svoj ukus.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 20. mar. 2011. u 20:03h

Daleko od toga da Evropski i Japanski auti ne valjaju, a Americki valjaju.

Samo smatram da kad je rec o ulicnim performancama da su Ameri uvek bili broj 1. U Evropi i Japanu ako hoces brz ulicni automobil kostace te poprilicno. Nesto kao recimo BMW M3, u Americi se dobivaju auti takvih performanci za upola cene (i pricam samo o performancama, nicemu drugom). Mislim, podatak da je najmocniji ulicni Evropski Ford, Focus RS500 (Boga pitaj samo koliko kosta), od "samo" 350 hp, a toliku snagu u Americi ima minivan kao sto je Flex.

Da trazim auto od koga ocekujem da ce me sluziti narednih 10 godina bez vecih problema (tj. kvalitet) kupio bi Japanca. Da mi treba luksuznost kupio bi Nemca. Za udobnost kupio bi Francuza. Da imam para na bacanje za popravke kupio bi Italijana (hehe sala).
Ali kad je rec o performancama izbor bez razmisljanja pada na Amerikanca.

Pazi recimo ovaj Boss 302, na Laguna Seca tuce M3, a ni GT-R mu ne bezi mnogo (a pri tom je duplo jeftiniji). I mozes se izivljavati na njemu non-stop jer nema nikakve elektronike u njemu, cistokrvna snaga.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan nedelja, 20. mar. 2011. u 20:08h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Taunus 17m

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 20. mar. 2011. u 20:08h

Slazem se , ali samo prepolovi te kubikaze u amerima i sta bi dobio ?
U evropi i japanu su performance vozila do 3.0 , ako ne govorimo o ekskluzivnim modelima a mislim da ne.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“