panelni il cilindricni oblik vazdusni filter !
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 204
- Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h
panelni il cilindricni oblik vazdusni filter !
Po vasem mislenju koji je bolji vazdusni filter za ford focus vazdusni filter sa panelnim oblikom ili vazdusni filter sa cilindricnem obliku il sve je to isto samo je razlika u cenu marketiski trik.Trebao bi da uradim godisnji servis pa u ponudi su dva vazdusna filtra panelni i cilindricni.
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Re: panelni il cilindricni oblik vazdusni filter !
Sâmi ti filteri (pretpostavljam da misliš na K&N i slične) ti ništa neće doneti, a priče o dodatnim konjima su uglavnom urbane legende. Bez ozbiljnih zahvata na motoru pa tek onda uz kombinaciju sa tim filterima, nema šanse za dodatnu snagu. Imao sam ja na mom Mondeu 2.0 Zetec K&N 57 "Pečurku" i apsolutno nikakvu razliku nisam prometio. Osim u novčaniku. Čak mi se čini da je išao i za nijansu slabije.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
-
Ne ne mislim na K&N filtri.Posto kod nas je nesigurno da odvezes auto u veliki servis resio sam sve da kupim sam i odvedem u neki servis i sve da bude promenjeno u moje prisustvo.Recimo prosli redovni servis naplatili su mi promenu filtera polena 25 eu a filter nisu promenili.Iako je rec o oficijalnom servisu u MKD mnogo ljude zale se da ces platiti a neces dobiti neke usluge ili ces dobiti delimican rad.Kupio sam ulje orginal fordovo f 5w30,filter za ulje,filter za polen (sa aktivnim jaglenom-karbonski) i kada sam hteo da kupim filter za vazduh prodavac u toj prodavnici ponudio mi je dva vida filtera za vazduh jedan cilindricni oblik koji kosta 13eu i drugi panelni (oblik) vazdusnog filtera koji kosta 7 eu.Pa pitam koji je bolji,znam da necu Bog zna sta dobiti u performanse (da ne kazem nista) al koji je bolji za auto.Trebam da kupim jos to pa da odvedem auto u jedan fordov servis koji ce sve to uraditi u moje prisustvo,da budem 100% siguran da ce se sve da bude promenjeno.Pozz
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Pa onda stavi ono što je fabrički predviđeno.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
-
I oba filtera su se prodaju kao orginalni za ford focus.Znaci nije modifikacija,zato pitam.Ako je neki vlasnik ford focus druge ili trece genercaije ima neka iskustva oko vazdusne filtre da spodeli to.Inace ukoliko ne bude mislenja tu verovatno cu da idem na cilindricni tj skupljeg filtera za vazduh jer kako kazu ako ne znas sto je bolje pitaj sto je skuplje.Videcemo cekam vasa razmislanja
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
meni tu nesto nije jasno,kako mozes staviti razlicite filtere,mozda imaju razlicita kucista pa tako i filteri ali kako da ti stavis cilindricni filter u kuciste za panelni... prosvjetlite me malo,moz biti da sam zastario tip...
-
Ovako ,vec sam napisao da treba da uradim godisni servis.Posto ne verujem (javna tajna je u MK) da ovlasteni servis nije dobar odnosno da recimo umesto da ti promene neki filter oni ti to naplate a ostave stari filter.Kod mene je bila zajebancija oko filtera za polen,naplatili su ga a nisu ga promenili,ne verujem da se to slucajno moze desiti jednom ovlastenom servisu resio sam da sam nabavim sve sto mi treba i odem kod nekog koji ce pred mene sve to promeniti.Otisao sam do radnje specilizovane za svkakvih vidova filtra i ulja i kupio filter za ulje,orginal fordovo ulje,filter za polen i kada sam hteo da uzmem filter za vazduh covek me je pitao ,za tvoji model imas dva vida jedan je cilindrican a drugi panelni.Jedan kosta 13 eu(cilindricni) drugi (panelni) ti je 7 eu.Rekao je da oba odgovaraju za ford focus model iz 2009 god. Da budem iskren nisam otvorio kutiju gde je filter jer je rec ipak o skoro novom autom a prvi servis je uradio ovlasteni servis.Zato i nisam znao sta da mu kazem rekao sam da cu da uzmem sve osim filter za vazduh.Sutra planiram da nazovem servisera i da snjima konsutiram koji filter da kupim.Pa ostavicu komentar koji sam kupio.Inace nisam video oba filtera mada sa sigurnoscu covek koji radi u tu radnju koja je specijalizovana za te stvari ponudio da ja odaberem koji filter hocem,onaj malo skupljeg ili jeftinijeg.Zato postavio sam ovu temu da vidim kakva iskustva imaju drugi vlasnici ford focusa.
- goja
Imam i ja fokusa,doduse prve generacije ali ne moze da se stavlja vise vrsta filtera.
skini taj svoj i nosi ga prodavcu i reci ''ovakav'' ili odvezi kola pred prodavnicu i reci da on pogleda kakav treba..ne moze to tako kako je on tebi rekao..ili je on rekao da iz te godine postoje modeli fokusa na koje ide razliciti filter ili ni on ne zna sta prodaje...
skini taj svoj i nosi ga prodavcu i reci ''ovakav'' ili odvezi kola pred prodavnicu i reci da on pogleda kakav treba..ne moze to tako kako je on tebi rekao..ili je on rekao da iz te godine postoje modeli fokusa na koje ide razliciti filter ili ni on ne zna sta prodaje...
-
Definitivno cilindricni filter.Svi one koje imaju focus zadnje generacija prozivodnje od 2008god pa nadalje (ako menjaju sami) treba cilidnricni filter.Zabuna je nastala jer focus II treba panelni vazdusni filter (ne znam za focus I) a ova nova generacija ili modifikacija fokusa koristi cilindricni vazdusni filter.Pozz
- goja
Jasno nam je ko dan,drug...bitno je da se ne prica da moze ''i ovaj i onaj''' jer to nije nikad moglo u istoriji autoindustrije...
-
Jbg tako mi je prvi put prodavac rekao i zbunio me je.Verovatno i sam se zbunio jer focus II i focus III i pored to sto neke ljudi smatraju da je rec o istom automobilu ipak ima razlike i to ne samo vizuelne vec i ispod haube.Eto recimo filter za vazduh je potpuno drugaciji.