Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Sierra - diskovi umesto dobosa

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
Bgivan
Poruka: 11
Član foruma od: sreda, 15. dec. 2010. u 11:21h

Sierra - diskovi umesto dobosa

Poruka od Bgivan » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 16:41h

Ljudi pitanje za vas, moze li se na sierru pozadi umesto fabrickih dobosa sa paknama staviti disk sa plocicama?

I naravno ako moze koliko je to komplikovano.....
Kad Čak Noris prelazi ulicu kola gledaju levo-desno.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21509
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Sierra - diskovi umesto dobosa

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 19:02h

Može... od Sierre sa diskovima na sva 4 točka.

Ja planiram da menjam kočnice na Sierri... doduše ja planiram da menjam sve kočnice a ne samo zadnje...

Ako ti je samo zarad estetike stavi pozadi diskove ako stavljaš zarad boljeg kočenja stavi i prednje kočnice od Sierre sa ABS-om i diskovima na sva 4 točka...

Obična Sierra napred nosi 240mm diskove a Sierra sa ABS-om 260mm... fina razlika.

Koliko je komplikovano... pa ako stavljaš bez ABS-a onda je lagano a ako želiš i ABS da ugradiš onda je malo teže :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 21:09h

Trebaju ti nosaci zadnjih lagera sa sve lagerima , diskovi , kljesta sa plocicama , sajla rucne , crevca fleksibilna i jos po koja sitnica ....Isplati se ako to sve mozes da nabavis za 20 e . Ako platis 200 e hm , pa i ne bas

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 21:15h

Da... ne treba platiti više od 20 eur zato što možeš da kupiš za 100 eur celu Sierru xr4i sa još jednim 2.8i motorom i menjačem za 4x4.

A za 1000 dinara kupiš ceo zadnji most od Sierre.
Slika

Reppa
Poruka: 979
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » ponedeljak, 7. mar. 2011. u 21:19h

hahahaha
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

van
VIP

Poruka od van » utorak, 8. mar. 2011. u 00:25h

E Mare sada si ti smorio . Ides zamnom i komentarises postove koji su upuceni drugim ljudima , koji su postavili pitanje . Ti si cuo pricu , i precuti . Ionako nije namenjena onima koji su culi nego onima koji nisu .
Kome treba zadnja osovina od siere jeftino on ce je kupiti za 1000 din ili za 20 e . Kome ne treba jeftino dace 200 e na otpadu .
Ja kupujem stvari kada nekom ne trebaju pa hoce da ih se resi , a ne kad hoce da zaradi na njima .
Vuckic prodaje prednja kljesta od mondea v6 2.5 za 5e komad . Jel sierina trebaju da kostaju vise ? Dvoja kljesta zanjih sa sve sajlom trebaju da kostaju 20-30 e . Novi diskovi su oko 30-40 e par , creva 800 din komada . Ako je nema sierinih kljesta , mogu i gomile drugi automobila . Od golfa , pasata , opela ... JEdino sto je defcitarno su nosaci lezajeva koji imaju uske na sebi za nosenje diskova .
Sebi sam hteo da ugradim diskove na sierin trap na s7 , taj od 1000 din , i skupio sam sve delove , sem nosaca lezajeva . Ima od skorpiona , ali su lezajevi drugaciji , i ne mogu sierine poluosovine u njih .
Disk konzerciju sam radio i na kapriju gde nikada nisu isli diskovi nazad i ponovo je cena delova ista , samo sto masinska obrada delova da pasu na kaprija kosta ...
Poslednja izmena: van, na dan utorak, 8. mar. 2011. u 00:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 8. mar. 2011. u 00:33h

Izvini Stevo,znam da nije lepo od mene da se tako šalim sa starijom osobom i realno dosta iskusnijom od mene... samo mi malo taj lo-cost stav smeta.
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 8. mar. 2011. u 00:41h

Sa druge strane evo moj slučaj - da bih uštedeo na gomili uzmem celu Sierru, al pri rasturanju se pokaže da su svi ležajevi loši, diskova i pločica nema, čeljusti zalepile i auto nije ni kočio, abs senzori se sami odlomili, ostale mi samo glavčine i to prednje, na kraju ću morati da kupim to sve odvojeno po višoj ceni al ću zato kupovati ispravno.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP

Poruka od van » utorak, 8. mar. 2011. u 00:47h

Pazi 20 i kusur godina kola su kante i krsevi , i ona spadaju u low budget varijantu . Tako i treba da bude sa delovima .
Nisam nista komentarisao po pitanju vozila koja su preko 2000. godista .

@911
Ako to nista ne valja , daj ti meni to sve sto hoces da bacis , kljesta , i te lezajeve sa nosacima ... Smislicu ja vec sta cu sa njima

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 8. mar. 2011. u 00:50h

Nažalost onaj koji mi je uslužno radio rasturanje (zima sneg a ja nisam imao gde) je pobacao sve što je bilo za baciti, iskreno ne znam ni ja šta je sve tačno ostalo, zadnje čeljusti sam poklonio kolegi Taunus 17M za njegovog Caprija, pogledaću za ostatak nije problem.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP

Poruka od van » utorak, 8. mar. 2011. u 00:53h

Nosaci lezajeva . Oni su kljuc problema . Kljesta su ista kao od skorpiona , a mogu da se nasrafe i gomila drugih kljesta .
Pogledaj da li su baceni ili su kod tebe

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » utorak, 8. mar. 2011. u 01:25h

Osecam se kao djubretar koji se vozi u hightech kontejneru
Nemojte vrednovanje vozila da merimo po vrednovanju na domacem trzistu
Prakticnost naravno,al ukusi i merila su za svakog drugacija,al kad se drzimo nekih svojih arsina ,onda gledamo da budemo pravicni
Nemoze sve moje da vredi ,a tudje je bezvredno djubre,budimo realni i korektni
[youtube][/youtube]
znam gomilu ljudi koji bi vrlo rado menjali svog plastikanca za neku stariju hrpu gvozdja,al su prinudjeni jer niko nece da popravlja starija vozila,osim par hobi entuzijasta
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Bgivan
Poruka: 11
Član foruma od: sreda, 15. dec. 2010. u 11:21h

Poruka od Bgivan » utorak, 8. mar. 2011. u 12:27h

Moja sierra je 2.0i i stavljao bi pozadi diskove zbog boljeg kocenja, e sad jos jedno pitanje, ima li veze koji je motor u sierri sa koje cu skinuti sve potrebno u smislu dizel ili manji benzinac pa da se nesto ne gadja ili vuce da moram da menjam jos nesto.

Naravno plocice cu uzeti nove a mozda i diskove u zavisnosti od cene polovnih, pa ako neko ima iskustva rado bih cuo koji su dobri...
Kad Čak Noris prelazi ulicu kola gledaju levo-desno.

van
VIP

Poruka od van » utorak, 8. mar. 2011. u 12:30h

Sve siere imaju nazad iste diskove sem cosworth-a . Jedino je taj nosac lezajeva problem , ostalo sve ima novo ili sa nekog drugog automobila . Kljesta su ista kao i na skorpionu

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » utorak, 8. mar. 2011. u 12:53h

ne pitah nisam obracao paznju posto ni poluosovine nisu iste,obicne se nabijaju,a ove druge srafe
ne obratih paznju na spoj kod glavcine i poluosovine,al mislim da nije isto
@bigivan : uzmi ceo zadnji trap,najjeftinije ti
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 8. mar. 2011. u 14:43h

Bgivan piše:Moja sierra je 2.0i i stavljao bi pozadi diskove zbog boljeg kocenja, e sad jos jedno pitanje, ima li veze koji je motor u sierri sa koje cu skinuti sve potrebno u smislu dizel ili manji benzinac pa da se nesto ne gadja ili vuce da moram da menjam jos nesto.

Naravno plocice cu uzeti nove a mozda i diskove u zavisnosti od cene polovnih, pa ako neko ima iskustva rado bih cuo koji su dobri...
Biće ti isto kočenje... nećeš dobiti boljitak u kočenju.

Promeni prednje kočnice ako hoćeš bolje kočenje.
Slika

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“