board computers
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 94
- Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 22:42h
board computers
imam focusa 1,8tdci 2004.nema onog kompjutera za mjerenje potrošnje goriva,da li se to može postaviti i koliko košta
unaprijed se izvinjavam ako nisam postavio temu na pravom mjestu
unaprijed se izvinjavam ako nisam postavio temu na pravom mjestu
- Scorpio 696
- Poruka: 1371
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Re: board computers
Trebalo bi da moze.(ako postoji model sa tim)
Na mom vozilu (1990g.)ima fabricka instalacija + dzek za tu spravicu
ali mi je prethodni vlasnik uskratio to zadovoljstvo.
Na mom vozilu (1990g.)ima fabricka instalacija + dzek za tu spravicu
ali mi je prethodni vlasnik uskratio to zadovoljstvo.
- zx3
- Poruka: 308
- Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h
Može, evo ti sajt imaš objašnjenja kako , šta i koliko. http://www.foka24.de/Focus/BC.html
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.
-
- Poruka: 200
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 21:24h
Super je ovo samo ne razumem nista
.

- zx3
- Poruka: 308
- Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h
Gledaj slike upotrebi online translator i uspećeš, ako imaš volje naravno.
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.
-
Da uspeo sam da se snadjem.Nego koliko je ova stvar isplativa i da li svaki Focus ima instalaciju za bord komp???
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Isplativost???
Sta se podrazumeva pod tim? Hoces da prodas auto pa da uzmes vise para zbog board compa? Iskustvo me je naucilo da je svaki dinar/evro/dolar ulozen u auto bespovratno potrosen. Svo ulaganje je zarad zadovoljstva i ispunjenje potreba a to nema cenu i nikad nije isplativo.
A ako pod isplativoscu podrazumevas pitanje (koje nisi postavio): dali da ugradim board comp u postojeci auto ili da ga prodam pa kupim drugi sa vec ugradjenim jer bez bord compa nemogu ili necu da zivim, tu vec mozes da dobijes dosta razlicitih odgovora
Sta se podrazumeva pod tim? Hoces da prodas auto pa da uzmes vise para zbog board compa? Iskustvo me je naucilo da je svaki dinar/evro/dolar ulozen u auto bespovratno potrosen. Svo ulaganje je zarad zadovoljstva i ispunjenje potreba a to nema cenu i nikad nije isplativo.
A ako pod isplativoscu podrazumevas pitanje (koje nisi postavio): dali da ugradim board comp u postojeci auto ili da ga prodam pa kupim drugi sa vec ugradjenim jer bez bord compa nemogu ili necu da zivim, tu vec mozes da dobijes dosta razlicitih odgovora
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
Ma meni on ne treba ako me pitas,kada sam vozio do sada bez njega mogu i nadalje.Nego mi je ta stvarcica super,korisna je a i kao IMAM BORD COMP.WOW
Nemam te planove ugradim pa prodam nego me cisto interesuje koliko bi to kostalo ako neko zna i da li to moze da se ugradi tj. da li svaki ima instalaciju za to?

Nemam te planove ugradim pa prodam nego me cisto interesuje koliko bi to kostalo ako neko zna i da li to moze da se ugradi tj. da li svaki ima instalaciju za to?
- Mickey038
- VIP
Dali ima postavljanu instalaciju za board zavisi od mnogo faktora, izmedju ostalog i to za koje se trziste auto pravio. Najlakse ces proveriti ako konsultujes TIS i proveris u svom autu dali postoje dzekovi i kablovi.
Za cene moras da odes na neki auto-otpad a ako neko vec zna koliko bi moglo da kosta, neka se javi. Ja bih rekao da to nije jeftina stvar.
Za cene moras da odes na neki auto-otpad a ako neko vec zna koliko bi moglo da kosta, neka se javi. Ja bih rekao da to nije jeftina stvar.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- shumar
- Poruka: 14
- Član foruma od: subota, 6. mar. 2010. u 14:42h
- Kontakt:
dobar dan
da ne otvaram novu temu ( a i ja sam nov ovde )
Imam Ford fokus zxw amerikanac, treba da retartujem rachunar u njemu,( sijaju mu lampe signalne od airbega i pojasa ) dali neko zna ko to radi,( zemun , BG) bio sam u par servisa ( ONAKO USPUT ) NISU IMALI PROGRAM.
da ne otvaram novu temu ( a i ja sam nov ovde )
Imam Ford fokus zxw amerikanac, treba da retartujem rachunar u njemu,( sijaju mu lampe signalne od airbega i pojasa ) dali neko zna ko to radi,( zemun , BG) bio sam u par servisa ( ONAKO USPUT ) NISU IMALI PROGRAM.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
dobra tema...hteo sam da otvorim istu ali da ne otvaram... da li moze neko da mi kaze za Fiestu 1.4tdci 2004 da li postoji BC...ja sam guglao i nista nisam nasao a zivo me interesuje dal moze da se ugradi. Hvala
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
-
- Poruka: 18
- Član foruma od: četvrtak, 7. jan. 2010. u 00:06h
E ja imam isto pitanje, imam fusion 1.4tdci, 2006god. Postoji li nacin da se board displej "nabudzi". Moj ima samo kilometrazu, sat i koliko je preostalo do pumpe. Video sam da fusion u jacim nivoima opreme sa digitalnom klimom na bordu ima svasta, trenutnu potrosnju, trenutni broj obrtaja,temperaturu, informacije sa cd plejera.... Da li te opcije mogu da se otkljucaju softverski? Ili mi je sudjena ova jeftinija varijanta?
moj je comfort+ oprema, i obicna klima
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: četvrtak, 24. feb. 2011. u 14:33h
Tema koja i mene jako zanima.Na prethodnom vozilu,Cliu,nisam imao putni računar.I žarko sam želio da ga ugradim.Odem na otpad,nađem onu ručicu sa tipkom za upravljanje bordom,promenim,i na kraju ništa nisam dobio.Trebao da se menja i displej,kompjuter,instalacija...Kad sam prodavao Clia,tražio sam auto koje ima bord.Uz klimu mi je to bila najvažnija opcija.Nađem Fiestu,i vidim na displeju ima informaciju koliko se može preći do pumpe.To mi je bilo dovoljno.Sutradan kad sam gledao koje opcije auto ima,nigdje nema tipke preko koje se menjaju podaci.Nema tog Info tastera.ilijapaun piše:E ja imam isto pitanje, imam fusion 1.4tdci, 2006god. Postoji li nacin da se board displej "nabudzi". Moj ima samo kilometrazu, sat i koliko je preostalo do pumpe. Video sam da fusion u jacim nivoima opreme sa digitalnom klimom na bordu ima svasta, trenutnu potrosnju, trenutni broj obrtaja,temperaturu, informacije sa cd plejera.... Da li te opcije mogu da se otkljucaju softverski? Ili mi je sudjena ova jeftinija varijanta?

- zeteks
- Poruka: 1293
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Evo resenja. Cak su ovi board kompijuteri bogatiji sa funkcijama od fabricki ugradjenog.

http://www.scangauge.net/products/sg2photos/index.shtml
druga varijanta

Prikljucuju se na konektor za dijagnosiku, i zaista lepo rade. Cak prikazuju kodove gresaka i mnogo toga jos. Cene su kod nas bezobrazno visoke. Na ebayu su dosta jeftiniji. Ako imas varijantu za ebay eto prilike.

http://www.scangauge.net/products/sg2photos/index.shtml
druga varijanta

Prikljucuju se na konektor za dijagnosiku, i zaista lepo rade. Cak prikazuju kodove gresaka i mnogo toga jos. Cene su kod nas bezobrazno visoke. Na ebayu su dosta jeftiniji. Ako imas varijantu za ebay eto prilike.
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Ovo mi izgleda kao jako zanimljivo resenje.Mada ne znam da li bi radilo npr potrosnja na svakom autu jer koliko znam treba da ima tu opciju predvidjenu u ECU.A ovo mu dodje kao citac tih parametara,ne znam mozda i gresim.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- Mickey038
- VIP
Citac parametara sa ECU-a koji se kaci na ODB port. Za starija vozila (koja nemaju OBD port) skoro pa neupotrebljivo, osim ako neko ne zeli da se igra sa instalacijom.