Gume
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Re: Gume
Ja i nisam nesto zadovoljan Kleber-om.Sve je to lepo sto se tice cene ali gume naprosto ne leze i jako me iritiraju,treba sam da uzmem Hitris i da zavrsim pricu ali zeznuo sam se.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Ja sam vozio hitris i to je hucalo ko voz,posle toga sam stavio napred kleber i hucanje je nestalo,mekse su mi i auto se bolje ponasa na putu nego sa hitrisom,dok sam sa vinterom zadovoljan,stavio sam je pred zimu (185/60 r14)i po ovom snegu se ponasa sjajno.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Meni su isto Kleber malo mekse od guma koje sam imao do sad, mislim mekse po pitanju drzanja i trosenja, ali sto se tice rupa jedne su od retkih koje u tom cenovnom rangu (pricam za 17) imaju ojacan zid. Sta znam, ne mislim da su vrhunske sto se i vidi po ceni, ali nisu ni lose 

Fiesta!!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Mana te srednje klase guma je sto se vec posle 20-ak hiljada km uplastice i otvrdnu,zato je bolje ako se auto ostavlja za sebe da se prikupi za premijum marku (michelin,goodyear,continental,danlop) otplate svaki dinar,iako u pocetku ne vidis neku razliku,kasnije dolazi do izrazaja...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- crow
- Poruka: 103
- Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h
Par postova iznad pisao sam o Hankook V12. Uzeo sam ih "za dz" bukvalno u odnosu na naduvane cene top 5-6 brendova. I do njih sam dosao sasvim slucajno (jureci upravo sto jeftiniju ponudu neke od tih top brendova). Dva vulkanizera (prodavca takodje) su mi rekli da razmislim o njima, da su ih montirali na Mercedese i BMWe (zeleci da me impresionira valjda) te ne budem lenj odem na google i gume imaju poprilicno solidnih review-a. U SAD su posebno popularne (na nekom forumu zaludjenika friziranjem Z serije bmw-a na svakom drugom su ove montirane:) ). Jbg, za te pare ako si u nekom skripcu i ne mozes tentno da priustits Michelin klasu misim da od ovih nema boljeg izbora. Ja sam zadovoljan za sada. Presao nekih 500 km (nisam vozio po snegu i ledu jer bi bilo rizicno a srecom nisam imao ni potrebu) i cini i se da se ponasaju sasvim ok. Iako temperatura za ovih mesec i po nije videla dvocifren podeljak (uglavnom izmedju - 3 i + 3 sto nije optimalna temp za letnje gume i merenje performansi) cini mi se da je grip skroz zadovoljavajuci, buka ni u kom slucaju nije veca nego sto sam imao na Pilot Primacy. Otaje da se vidi koliko ce trajati plus test po nekoj vodurini ali o tom po tom. Sto se Nokian tice, cuo sam i ja da su OK ali su oni posebno poznati po razvoju zimske gume tako da kada budem uzimao zimske na jesen Nokian ce mi biti top izbor (procitah negde da Nokian zimske drze valjda oko 30% ruskog trzista sto je za respect).
Od premium brendova ono sto sam ja video da su ti najpovoljnije Goodyear Optigrip i Efficientgrip (s tim sto bih ja pre uzeo ove prve jer imaju ultra dobre performanse po mokrom dok druge kao stede gorive). Michelin najskuplji bez dileme ali verovatno i najvise pruza da budemo realni. Ipak, ja sam rezonovao da nema teorije da budu duplo bolje od ovih Hankook s obzirom da su duplo skuplje (ako ne i vise) pa radeci neku cost-benefit analizu skapirah da mi se ove potonje vise isplate. Treba dobro da se raspitas i sto vise prodavaca obidjes pre nego sto izvadis novcanik.
A da, posto vidim da se BF Goodrich pominju - na pomen istih sam dobio "fuj" pogled od oba prodavca (koji btw istu imaju u ponudi izmedju ostalih) tvrdeci da su u rangu Save ako ne i losije. Ne znam, samo prenosim da ne bude da agitujem za neku marku
Od premium brendova ono sto sam ja video da su ti najpovoljnije Goodyear Optigrip i Efficientgrip (s tim sto bih ja pre uzeo ove prve jer imaju ultra dobre performanse po mokrom dok druge kao stede gorive). Michelin najskuplji bez dileme ali verovatno i najvise pruza da budemo realni. Ipak, ja sam rezonovao da nema teorije da budu duplo bolje od ovih Hankook s obzirom da su duplo skuplje (ako ne i vise) pa radeci neku cost-benefit analizu skapirah da mi se ove potonje vise isplate. Treba dobro da se raspitas i sto vise prodavaca obidjes pre nego sto izvadis novcanik.
A da, posto vidim da se BF Goodrich pominju - na pomen istih sam dobio "fuj" pogled od oba prodavca (koji btw istu imaju u ponudi izmedju ostalih) tvrdeci da su u rangu Save ako ne i losije. Ne znam, samo prenosim da ne bude da agitujem za neku marku

- djole3113
- Poruka: 142
- Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
- Kontakt:
Pitao sam pre nekoliko postova u vezi nokian guma,ima li neko iskustvo sa letnjim varijantama.Ehh,priča ode daleko i na kraju opet dođemo do cene.Nokian su jeftinije od save,a npr. pireli su nepunih 1000 dinara skuplje od nokian.Bf goodrich su odlične gume(govorim o zimskim,isprobao na snegu ledu i sličnim budalaštinama)-verujem da su letnje sličnog kvaliteta.Pitanje je da li hoćemo da nam guma traje koliko i auto ili da budemo spokojni dok traje,koliko god to bilo.Nisam ništa pitao,samo razmišljam naglas 

- crow
Masala, pozdravih se sa 2 nova Hankooka
Overio krater velicine groba sinoc na Sabac-Ruma putu, sjebem dve gume istovremeno, jos pizdim, posle 24h. Uglavnom pozvao pandure, napravili zapisnik slikali i kao s tim da tuzim onog ko je zaduzen za taj put (Ruma put valjda).Ne znam ima li od toga ikakve vajde, steta mi je oko 250 evra (i to ako nije stradala felna, jos nisam stigao do vulkanizera)...

Overio krater velicine groba sinoc na Sabac-Ruma putu, sjebem dve gume istovremeno, jos pizdim, posle 24h. Uglavnom pozvao pandure, napravili zapisnik slikali i kao s tim da tuzim onog ko je zaduzen za taj put (Ruma put valjda).Ne znam ima li od toga ikakve vajde, steta mi je oko 250 evra (i to ako nije stradala felna, jos nisam stigao do vulkanizera)...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Po novom zakonu odgovornost za tako nesto je firma koja odrzava put i sve je to tako fino da nije donesen podzakonski akt koji to stavlja van upotrebe pa ti jos mozes da dobijes prijavu za to sto nisi prilagodio brzinu uslovima puta.Jedini nacin je da se pojavis sa advokatom i da advokat prica umesto tebe.Sve ovo mi je ispricao saobracajni policajac koji vrsi uvidjaje
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Upravo to sto gagi kaze, po novom zakonu mogu oni tebe da jebu kako njima odgovara.
Inace, smor sto ti se desilo, veliki
Ja sinoc overio rupu na smederevskom putu, srecom sam "samo" iskrivio felnu i radkapnu malo ostetio. Al su mi i dalje zimske gume na tockovima tako da nije strasno, celicna felna se ispravlja cekicem
Inace, smor sto ti se desilo, veliki

Ja sinoc overio rupu na smederevskom putu, srecom sam "samo" iskrivio felnu i radkapnu malo ostetio. Al su mi i dalje zimske gume na tockovima tako da nije strasno, celicna felna se ispravlja cekicem

Fiesta!!
- crow
Izlazili saobracajci i napravili zapisnik, za par daa treba po isti da odem u SUP Ruma (i tamo verovatno sjebem i preostale 2 gume, zadnji put kad sam prilazio Rumi i njihovim putevima mozak mi se ispomerao od treskanja i lupanja). Inace Ruma put ili kako se vec zovu su zaduzeni za taj put, u blokadi su zbog potrazivanja vec mesecima i ne da ce biti nemoguce naplatiti bilo sta nego je pitanje da li ce ikada popuniti te rupe. Put je bukvalno minsko polje, sto dalje od Rume a blize Sapcu nemoguce voziti preko 40. (apsurd, Ruma put je nadlezna za put koji je 1 km od Sapca i 40 od Rume, naravno - prioritet nula). Aji se neko uputi tim pravcem 4 ociju nek otvori.
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
pa probaj izvuci nesto od mehanizacije, tipa hilti ili nesto slicno, sljunak , pesak ...... ako ne daju doteraj prikolicu i sam tovari 
ili valjak
pa da posle sa tim ebes po svom mestu koga hoces 

ili valjak

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Goran Mond
- Poruka: 287
- Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
- Kontakt:
Uveli smo narucivanje vrhunskih guma iz Nemacke,ako je nekom interesantno,trebalo bi da je pristojna cena,cekaju se oko 7 dana,evo par cena iz cenovnika
205/55R16 91V CONTINENTAL PREMIUM 2 do 240 km/h - 95.7 eu kom
205/55R16 91V CONTINENTAL PREMIUM SSR do 240 km./h RUN FLAT - 125.8 eu kom
205/55R16 91W FULDA SPORT CONTROL do 270 km/h - 88.2 eu kom
205/55R16 91H HANKOOK K115 do 210 km/h - 77.6 eu kom
205/55R16 91V FALCEN ZE912 do 240 km/h - 78.8 eu kom
205/55R16 91Z DUNLOP SPORT MAXX 240+ km/h - 100.2 eu kom
205/55R16 91V CONTINENTAL PREMIUM 2 do 240 km/h - 95.7 eu kom
205/55R16 91V CONTINENTAL PREMIUM SSR do 240 km./h RUN FLAT - 125.8 eu kom
205/55R16 91W FULDA SPORT CONTROL do 270 km/h - 88.2 eu kom
205/55R16 91H HANKOOK K115 do 210 km/h - 77.6 eu kom
205/55R16 91V FALCEN ZE912 do 240 km/h - 78.8 eu kom
205/55R16 91Z DUNLOP SPORT MAXX 240+ km/h - 100.2 eu kom
- djole3113
- Poruka: 142
- Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
- Kontakt:

Uploaded with ImageShack.us

BF-Goodrich,g-grip,205/55/16,letnje,danas izmontirane.Na osnovu odlicnog iskustva sa zimskim odlucio sam se ponovo za goodrich.A i cena nije bezobrazna
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Moram da se demantujem povodom ove izjave..u zavisnosti od dimenzije,gume dolaze sa zastitom za rub felne pa tako 205/50 ima tu zastitu ali 205/55 nema,tj gume nizeg profila 50,45,40 imaju a 55,60 itd. nemaju zastitu..kad sam gledao zadnji put u izlogu bese 205/55 pa je tu doslo do nesporazuma..dimenzija koja mene interesuje moze da se uzme i sa ojacanjem,to verovatno vazi i za ostale dimenzije..inace cena je razumnih 7600din za 205/55R17 89 V gumu..obisao danas magacin uvoznika sa radnikom pa prenosim iz prve ruke..cedo86 piše:Danas sam imao priliku da u prodavnici vidim Barum Bravuris 2 gumu i nisam bas zadovoljan,nema ojacan zid ni zastitu za rub felne pa mogu reci da ispadaju iz kombinacije za letnju sezonu thumbdown ..
- TheMagnum
- Poruka: 64
- Član foruma od: ponedeljak, 3. nov. 2008. u 16:39h
Imam vrlo lose iskustvo sa Goodrich gumama. U pitanju je neka m+s serija, ne secam se koja... Uglavnom, guma koja je navodno zimska je neverovatno proklizavala u sred leta kad naidje na samo maaaalo vode na asfaltu. Par puta je malo falilo da popricam sa zidom u krajnje opustanoj bezazlenoj situaciji. A onda je dosla i zima... Nije postojala nikakva mogucnost vise da se te gume i dalje trose! Morao sam da praznim novcanik u korist Tigra, nabacio sam nove Winterine gume.
Samo da napomenem, gore navedene Goodrich gume sam dobio uz auto kad sam kupio. Ne znam koliko su bie stare, koliko su terale, da li su se ispostile ili sta, ali vec ih vise ne volim pa se na mom autu nece vise naci
Samo da napomenem, gore navedene Goodrich gume sam dobio uz auto kad sam kupio. Ne znam koliko su bie stare, koliko su terale, da li su se ispostile ili sta, ali vec ih vise ne volim pa se na mom autu nece vise naci

sky is not limit!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Pa to mnogo znaci jer guma ima rok trajanja,nema to veze sa markom gume
BFGoodrich je u srednjoj klasi guma jedna od boljih,bilo zimska ili letnja i vredi doplate u odnosu na Tigar

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- TheMagnum
- Poruka: 64
- Član foruma od: ponedeljak, 3. nov. 2008. u 16:39h
To mi je naravno jasno, ima svoj rok trajanja. Ali jednostavno, poucen losim iskustvom necu je ponovo montirati na auto. Sare su bile nekih 4-6mm, ali grip je bio vrlo los...
Ipak, sta ako je kupim, a ona vec stajala u prodavnici koju godinu, pa onda stoji kod mene jos koju, pa se prica ponovi

Ipak, sta ako je kupim, a ona vec stajala u prodavnici koju godinu, pa onda stoji kod mene jos koju, pa se prica ponovi

sky is not limit!