Zamena auspuha???
Moderator: Dragomir
- Vaka.dnm
- Poruka: 17
- Član foruma od: ponedeljak, 7. feb. 2011. u 15:15h
Zamena auspuha???
Pozdrav drugari! Moze li mi neko pomoci oko zamene auspuha na mojoj sierici? ( 2.0 DOHC mk2 '88. god.) Izgoreo mi srednji lonac pa sam ja nesto pravio "BUDzIO" pa mi ima malo glasni zvuk na nekim delovima obrtaja. E sada imam drugara koji hoce da rasturi i otera na otpad jednu sieru ali je '85.god 2.0 OHC karburator. Da li odgovara sa nje lonac kod mene? Da se nemucim dzabe da skidam ako to ne odgovara.
HVALA VAM !!!
HVALA VAM !!!
Moj FORD stari nikad se ne kvari.....
- kale
- Poruka: 106
- Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 20:37h
Re: Zamena auspuha???
pozz drug,ja nisam neki strucnjak ali ako moze da se upasuje da nesmeta nicemu drugom zasto nebi moglo,ja sam na fijesti ponekad treba da se naruci srednji lonac i majstor mi stavi od juga suer upasuje i mogu ti reci lijepo se pokazo,jednom sam iz zadjeg lonca izvadio sve ono iznutra bio propo i dok sam ceko novi lonac vozio tako tj sredji lonac mi bio od juga to je zvuk bio ubijo
na otvorenom reko bi ide lamburdjini
ih ja se zaprica
,nista po meni a sto nebi moglo e sad neznam kako ce uticati na performanse tvog auta

- Vaka.dnm
Mislim da nebi trebalo nesto posebno da utice na performanse motora. To mi i pravi problem da li cu moci da ga upasujem jer je na toj sieri izduvna grana sa desne a kod mene sa leve strane motora. 

- popovicvl
- Poruka: 5660
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ja sam uradio komplet auspuh na RSu od katalizatora do kraja. Prvo cevi aluminizirane 50 mm, srednji lonac protocni, zadnji lonac sa komorama, sve masinski savijano i presovano = 8.000 dinara + 1.500 hromirani urasni zavrsetak. Nista budzeno.
- Vaka.dnm
Nije to tako puno. Gde si radio? Ako mi neje daleko da odem i ja da vidim, da se nemucim sam pa jos i zeznuti nesto.popovicvl piše:Ja sam uradio komplet auspuh na RSu od katalizatora do kraja. Prvo cevi aluminizirane 50 mm, srednji lonac protocni, zadnji lonac sa komorama, sve masinski savijano i presovano = 8.000 dinara + 1.500 hromirani urasni zavrsetak. Nista budzeno.
Zna li neko mozda da li bi mogao da stavim umesto srednjeg lonca zadnji lonac? Posto i na ovom auspuhu je srednji lonac prazan i savijan od lima nekog (malo je i losi) a zadnji mi deluje malo bolji.
Gde bih mogao da nadjem semu auspuha? Guglovao sam malo ali nista nisam nasao.
Kod mene nema napred nista ni taj protocni ni katalizator samo grana-2-1-cev-srednji lonac-zadnji lonac.
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
bubanj potok,subotom,u onom kamionu ima svasta nesto pa gledaj da nadjes nesto...srednji lonci su tanji od zadnjih da ne zapinju po podu...
- Vaka.dnm
Da li je potreban katalizator na ovoj sieri? Ja ga nevidim na njoj.
Koliko utice to sto ga nema na motor i za koje pare se moze kupiti i gde?
Postoji li mozda neko drugo resenje umesto katalizatora?

Koliko utice to sto ga nema na motor i za koje pare se moze kupiti i gde?
Postoji li mozda neko drugo resenje umesto katalizatora?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Zaboravi na katalizator ako ga već nemaš.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Toj sieri 2.0 OHC jel ispravan motor , i jel sa nasim papirima ?
- Vaka.dnm
Nije 2.0 OHC vec DOHC. Nase table.van piše:Toj sieri 2.0 OHC jel ispravan motor , i jel sa nasim papirima ?
Uvezena pa je decko dobio jos jednu i onda sastavljao od njih dve jednu. Tako mi je receno.
Ustvari promenuo motor i enterijer ubacio od stranca tog sto je dobio. Navodno sredjivao za sebe pa iskrslo mu nesto drugo i prodao ovu sieru. Tako da sada imam sieru '88.god. sa motorom koji se proizvodio od '89.god. i novi enterijer u njoj.
Bar sam tako je ja tako samo pronasao u "autodati" po kodu motora N9C.
Ima tu jos stvari koje mi nisu jasne oko nje pa bih voleo, posto vidim da ste vecina vas ovde iz okoline, da mi javite kada je sledeci skup i gde pa da se i licno upoznamo.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
I ja treba da menjam uskoro auspuh u kompletu,treba mi neki sto tisi i da nije skup? Imam momke ovde u PK Agrohim,besplatno ugradjuju Kiler auspuhe kad kupis kod njih,valja li to? Ili da trazim Valker ili Imasaf?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Vaka.dnm
Koliko se meni cini da je u svakom auspuh servisu ako kupis kod njih besplatna ugradnja.
Bili su u Majuru kod Sapca momci koji prave auspuhe. Kazes im sta hoces od auta (da li da se cuje i koliko ili fabricki) i cini mi se da nisu bili nesto skupi.
Samo sam ja izgubio njihov broj.
Moracu da potrazim. Ako neko slucajno zna neka mi javi!
Mislim da se nesto na J zove radnja. (da li JOVANOVIC ili tako nesto)
Bili su u Majuru kod Sapca momci koji prave auspuhe. Kazes im sta hoces od auta (da li da se cuje i koliko ili fabricki) i cini mi se da nisu bili nesto skupi.
Samo sam ja izgubio njihov broj.

Moracu da potrazim. Ako neko slucajno zna neka mi javi!
Mislim da se nesto na J zove radnja. (da li JOVANOVIC ili tako nesto)
- Vaka.dnm
Mogu li dobiti objasnjenje zasto da zaboravim?911s [SK] piše:Zaboravi na katalizator ako ga već nemaš.
Zar je toliko skup!!!

Steti li nesto motoru sto ga nema?