Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pojasevi + alkohol u saobracaju

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Pojasevi + alkohol u saobracaju

Poruka od paun1 » subota, 5. mar. 2011. u 01:12h

Evo pre 10 min me zaustvi majmun.Duvao sam 0.93 alohol+folije+nisam bio vezan.Iskljucio me iz saobracaj.Pisao mi samo za alkohola.Koja je kazna i jel ide dozvola za 0.93??? :mad: :mad: :mad: :mad:

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Re: OPREZ za vozila sa tamnim staklima

Poruka od Taunus 17m » subota, 5. mar. 2011. u 08:38h

Mozes da ocekujes oduzimanje dozvole od 1 do 3 meseca , kaznene poene , kaznu od 5 do 10 hiljada.
Ne znam da li ti je ovo prvi preksrsaj od stupanja na snagu novog zakona.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 5. mar. 2011. u 09:08h

paun1 piše:Evo pre 10 min me zaustvi majmun.Duvao sam 0.93 alohol+folije+nisam bio vezan.Iskljucio me iz saobracaj.Pisao mi samo za alkohola.
Da nisi usput još i telefonirao?? lol
Ništa lično, al pogrešnog si u ovoj priči častio sa "majmun" :D Tog što te je zaustavio, i za sve to ti pisao samo alkohol slobodno možeš da nazoveš brat / ortak / kum ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

cvilijams
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Poruka od cvilijams » subota, 5. mar. 2011. u 12:34h

fancy piše:
paun1 piše:Evo pre 10 min me zaustvi majmun.Duvao sam 0.93 alohol+folije+nisam bio vezan.Iskljucio me iz saobracaj.Pisao mi samo za alkohola.
Da nisi usput još i telefonirao?? lol
Ništa lično, al pogrešnog si u ovoj priči častio sa "majmun" :D Tog što te je zaustavio, i za sve to ti pisao samo alkohol slobodno možeš da nazoveš brat / ortak / kum ;)

Slazemo se u potpunosti.

POZZZ
CarSoundSystem

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 5. mar. 2011. u 13:47h

:blink: Mnogo rodjace..

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 5. mar. 2011. u 14:38h

fancy piše:Ništa lično, al pogrešnog si u ovoj priči častio sa "majmun" :D
QFT

Isto, nista licno. Ali apsolutno ne podrzavam alkohol i volan. Pojas - kako hoces, ubijas sebe... :)
Fiesta!!

cvilijams
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Poruka od cvilijams » subota, 5. mar. 2011. u 23:21h

Ako ne koristis pojas mozes da ubijes sebe ali i da drugog oteras na robiju i odose dva zivota,tako da pojaseve treba svi da koriste.Moje skromno misljenje.

POZZZ
CarSoundSystem

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 5. mar. 2011. u 23:30h

Exactly :)

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 5. mar. 2011. u 23:58h

U pravu ste nisam nikad tako razmisljao, ja ga svejedno uvek koristim thumbsuph
Fiesta!!

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » nedelja, 6. mar. 2011. u 00:10h

i ja imam zatamnjena stakla,samo sto to niko ne primecuje...meni je trebalo dve godine da skontam da mi je zadnji deo auta blago zatamnjen...to se desilo kad sam se prvi put vozio nazad....Tako da castim pljeskavicom prvog pandura koji to skapira :D

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 6. mar. 2011. u 03:03h

Ne slazem se bas za pojas. Vezujem se uvek,sto zbog pandura sto zbog sebe. Ali primer,moja tetka je proletala kroz soferku zato sto nije bila vezana,i samo zato je prezivela,posto od kabine nije ostalo nista. Da ne pricam da i pojas moze veoma gadne povrede da napravi.. Nista ne mora da znaci...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 6. mar. 2011. u 03:14h

Ali nema šta, naučno dokazano, pojas glavu čuva, nadjite statistiku na koliko preživelih zbog pojasa dodje onih koje je isti ubio. 100 na prema 5?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Iosis
VIP
Poruka: 8419
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 6. mar. 2011. u 07:44h

OK pojas na otvorenom putu, ali zašto u gradu driblaju zbog njega. Brzine nisu mnogo velike (osim na pojedinim mjestima), stalno izlaziš ulaziš u auto...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4931
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » nedelja, 6. mar. 2011. u 08:05h

ne slazem se sa tobom za grad,imao sam saobracajku lancani sudar,majka mi imala potres mozga jer nije bila vezana,na soferci pecat kao od kamena...grad 50km/h :( i meni oziljak na celu od air baga...
Poslednja izmena: Djole, na dan nedelja, 6. mar. 2011. u 08:11h. Ukupno izmenjeno 1 put.
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 6. mar. 2011. u 08:08h

@Iosis

50 Km/h u gradu zvuči OK?

Baci pogled ovde

Imagine you are driving at 50 kmh, and without wearing your belt. Through circumstances for which you have not accounted for, or for some other uncontrollable factor, you have a crash into another car or a solid object. In this moment your body will experience the force of several tenths of g-force. Suppose there is force of only 10 g, and that's mean that your body now weights 10 times more. For the unbelted driver the seat adjustment locking pins holding the seat in position sheer off and your seat now runs forward on its runners just like a train on rails. Do you go through the windscreen? Unlikely, as what happens in the real world is that your seat accelerates forward with the speed of about 45 kmh and your knees go into and under the dashboard. This exerts force downward through your lower-legs towards the floor of the car and to your feet. As your feet are on the floor, and remember that the floor may be buckling upward at this point too, that force has to be dissipated somewhere, and to do that is to shatter your legs between knee and ankle - most likely, to shatter your ankles as well. Remember also the seat at this point is still trying to go forward, as more force has yet to be dissipated.
Most will be aware that your upper leg is located and jointed to your pelvis by a ball of bone at the top of the limb, which locates into a socket within the pelvis itself. Now, probably those have gone too, as well as the pelvic bone. If you think this is bad then consider this. By the time the vehicle has come to rest you are probably well and truly trapped, and even if you are still alive at this point, and you are lucky, someone will call for the emergency services. How long does that take for them to get there, and when they do, what happens then? Firstly, you need to be removed from the car, and with two shattered shins, ankles, hips and possibly a broken pelvis, how do you think it is going to feel when a bunch of Fire and Rescue people start pulling and pushing at you in order to achieve this? You will be screaming your lungs out, that is unless you have had your chest caved in by the steering wheel resulting in those being punctured as well!

Ukratko:
What happens to an unbelted passenger while hitting a wall at 50 km/h?

There will be a total of 3 collisions. The first when you vehicle hits the wall and stops. Second when your body hits the steering wheel and stops and third when your internal organs hit the inside of your body. As the third collision happens your organs will be torn loose, your heart will be torn away from your aorta and you will bleed to death. As far as the person in the back seat they will suffer the same fate. The whole mess is not very pleasant to think about.
Cela gornja priča je vezana za udarac u stacionarni objekat. Sa osnovnim znanjem fizike možeš da pretpostaviš šta se dešava u sudaru sa pokrenim objektom koji se kreće u suprotnom smeru. Tada i brzine manje od 50 km/h mogu biti jako opasne, čak smrtonosne.

P.s. Onaj deo "stalno ulaziš - izlaziš" realno i nije nikakav argument osim ako ne radiš za neku dostavnu / poštarsku službu, pa i tada od lokacije do lokacije često imaš po više kilometara gde samo tako uspeš da dođeš i do brzina većih od 50-60 km/h.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača

Poruka od Djole » nedelja, 6. mar. 2011. u 08:12h

pazi to je malte ne magistrala po 2 trake u smeru,plus me stigne ovaj iza pa udarimo u 2 auta ispred znaci zlo :(

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 6. mar. 2011. u 08:33h

Vrlo je neodgovorno kockati se sa svojim i tuđim životima.
Ne znam šta bih radio budalama koje ne vezuju decu ili ih puštaju da sede napred, nevezana takođe. Koliko god to suludo zvučalo, to uopšte nije retka slika :mad:

Možda bi moderatori mogli da splituju zadnjih nekoliko postova u posebnan topic jer je diskusija skrenula sa osnovne teme o zatamnjenim staklima. :)

peca
VIP
Poruka: 2470
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » nedelja, 6. mar. 2011. u 09:08h

@Taunus17m

Kazne za alkohol (mislim na stanje srednje alkoholisanosti) su od 6 do 30 hiljada, dozvola na 3 meseca i 6 kaznenih poena...

Ovo i mene čeka...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 6. mar. 2011. u 09:59h

Ebo te pa kolika onda sila bude kada bi udario sa 100 na sat?! :eek:
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 6. mar. 2011. u 10:08h

Kao čeoni sudar 2 automobila koji idu 50km/h. Dovoljno da ti ništa od unutrašnjih organa ne ostane na mestu, bez obzira na erbeg, a ukoliko ga nemaš da ti se volan sjedini sa grudnim košem a mozak sa prljavštinom na vetrobranu.

A 50 na sat realno izgleda kao da stojiš, zar ne?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 6. mar. 2011. u 10:48h

Da kao da stojiš, pogotovo sa novijim autom.
Samo nešto mene sad novo tu zanima. Ako ideš 50 na sat, i svezan si pojasom udariš u nešto opet prilikom tako naglog zaustavljanja djeluje na tebe sila koja može da pokida organe. Jedino što vezivanje pojasa može da sprječi udaranje u volan i tablu.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača

Poruka od Djole » nedelja, 6. mar. 2011. u 12:52h

da znas a najgori je osecaj jer ja vidim da usporavam i onda od jednom kao da sam dobio turbo...imate slike ko nije video u temi saobracaj situacije kako vec ima na nekoj strani pa pogledaj na toj brzini sta je ostalo od auta... :( realno pocistis prasinu sa vetrobrana

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 6. mar. 2011. u 15:12h

peca piše:@Taunus17m

Kazne za alkohol (mislim na stanje srednje alkoholisanosti) su od 6 do 30 hiljada, dozvola na 3 meseca i 6 kaznenih poena...

Ovo i mene čeka...
Druze veruj mi da ne znam , proizvoljno sam rekao podatke , ja ne pijem alkohol uopste tako da me ne mogu uhvatiti alkoholisanog za volanom pa ni ne znam kakve su kazne.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

shomicus
Poruka: 677
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Re: Pojasevi + alkohol u saobracaju

Poruka od shomicus » nedelja, 6. mar. 2011. u 15:25h

Ja sam licno za visoke kazne sto se tice alkohola.Znam po sebi,i kad popijem malo i kad preteram nema tog coveka koji me moze naterati da ne sednem za volan.A realno sam opasnost jer su mi refleksi ko kod mrtvog konja,a o stanju svesti da i nepricamo,tako da nikad ne pijem kada vozim,cak ni onu jednu casicu koja je dozvoljena ne pijem,desavalo mi se da namenski krenem u grad da bi popio sa drustvom i u takvim slucajevima platim taxi i ne mislim.

paun1
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Re: Pojasevi + alkohol u saobracaju

Poruka od paun1 » nedelja, 6. mar. 2011. u 16:06h

Sta da kazem drugo nego da sam naebo.Najgore je to sto me zaustavio na 200m od kuce.Ja mislio da ne prolazim kroz grad posto ih ima sigurno i krenuo sporednim putem kad ono tamo cekaju.Pisao mi samo za alkohol 0.93(srednje alkoholisan).Pojas i ja vezujem skoro uvek ali ovaj put.Sto se tice kazne dozvola ide sigurno 3 meseca,novcano od 6-20.000 i kazneni poeni nzm koliko.....

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“