Ler gas neranomerno radi
Moderator: Dragomir
- profa_PI
- Poruka: 54
- Član foruma od: utorak, 27. jan. 2009. u 21:23h
Ler gas neranomerno radi
Kao sto u naslovu pise imam problema sa fiestom mk4.U voznji radi tako sto kad sklonim stopalo sa papucice on ne spusta gas nego kao da je zagllavljen i nastavlja istom brzinom,a cim pritisnem kvacilo pocinje sam da dodaje gas,pa ga susti,pa opet ode u 2-300 0brtaja pa spusti na 800-900....tako par puta i posle toga naglo doda gas.Opet krenem ide normalno i cim stanem situacija ista....
Na putu se to toliko ne primecuje ali u gradskoj voznji pravi veliki problem jer mi auto radi stalno u leru na preko 3000 obrtaja.
Citao sam na ovom forumu da je mozda regulator gasa pa iz gore navedenog ako mi mozete dati par saveta u vezi ovog problema
Na putu se to toliko ne primecuje ali u gradskoj voznji pravi veliki problem jer mi auto radi stalno u leru na preko 3000 obrtaja.
Citao sam na ovom forumu da je mozda regulator gasa pa iz gore navedenog ako mi mozete dati par saveta u vezi ovog problema
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Ler gas neranomerno radi
Intake Air Control Valve , ili step motor lera . Rastavi se , ocisti se , napraska WD-om i vrati se . Sem ako ne vuce negde fals vazduh
- profa_PI
vec je ociscen...ali situacija je ista
jedino nisam naprsko WD..ajd da probamo i to da uradimo
jedino nisam naprsko WD..ajd da probamo i to da uradimo
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
VSS (vehicle speed sensor) senzor na menjaču... izdžekaj ga i javi kako se ponaša.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- profa_PI
regulator gasa je sigurno...
stavio sam drugi od prijatelja i sada radi kao sat
Jel zna neko koja je cena regulatora i kakve su eventualne kopije posto pretpostavljam da je originalni deo preskup...
stavio sam drugi od prijatelja i sada radi kao sat
Jel zna neko koja je cena regulatora i kakve su eventualne kopije posto pretpostavljam da je originalni deo preskup...
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Posto je to jedna ovican elektorventil , i ako radi solenoid , verujem da je mehanicki deo ventila u pitanju tj. glavi negde ili opruga zeza
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Uzmi tvoj motorić i ubaci ga u ultrazvučnu kadicu... naravno odvojiš elektro deo od mehaničkog i ostaviš ga da se malo "krčka" 
Nema tu šta konkretno da se pokvari.

Nema tu šta konkretno da se pokvari.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- profa_PI
Zvao sam u Nisu u prodavnici "Start".Tvrde da je originalni deo iz Nemacke(u sta sumnjam) za 6800 dok je u Grand Motorsu 21400....Oba originalna a razlika u ceni samo 15000?????