Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Bregasta me ubi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Necke
Poruka: 224
Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h

Bregasta me ubi

Poruka od Necke » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 19:43h

Zbog cega moze da ode bregasta? stavio sam drugu glavu sa dobrom bregastom, namestio i vozio jedno 200km radio je nije se culo i polako cujem tiho cukaranje koje svaki dan prerasta u sve vece i opet se cuje isti zvuk cukaranja. zasto moze tako brzo da mu crkne, ovo je vec druga bregasta?Dodje mi da polupam motor i glavu i sve poludeo sam.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Bregasta me ubi

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 20:07h

nemas dobro podmazivanje bregova na bregastoj
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 21:09h

ahaaa,od redovitog mjenjanja ''kvalitenog''ulja,zacepili se kanali...samo neko dobro i jako sredstvo za ispiranje motora,ako i to da rezultate... a kako ti gasi lampicu za pritisak ulja,koje ulje sipas i kakva je pumpa uopste,jesi je otvarao,skidao karter,cistio?kakve su klackalice?nema vajde mjenjati bregastu ako su one risave ili skinut cement pa imaju ulogu brusa...

Necke

Poruka od Necke » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 21:44h

Sipao sam mu novo ulje mislim da je elf nije najjeftinije, a lampicu odmah gasi kad upalim auto, nego sam primetio da mi u poslednje vreme pali lampicu na leru ponekad.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 21:45h

dobra ti uljna pumpa.

Ili pak ti veoma čisto sito na uljnoj pumpi.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 21:47h

Postoji jedna cevcica preko koje se podmazuju bregovi na bregastoj i naj verovatnije je ona zapusena i nema dobro podmazivanje.Probaj sipati drugo ulje da vidis sta se onda desagva sa lampicom
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 23:28h

Имаш цевчицу кроз коју иде уље и која се налази изнад брегасте . Изнад сваког брега имаш малу рупу , 0.5 мм .Ако се она запуши , нема подмазивање тог брега , и брегаста ту страда .95% проблема са брегастим на Пинто мотору је због тога . Скини поклопац , откачи бобину , и верглај мотор , требало би да цури уље из сваке рупице после 10 секунди верглања . Мали притисак уља на леру је или због лоше и похабане пумпе , или због лоших и похабаних лежајева , па је зазор превелики и нема шта да направи притисак.

Што се тиче лупања брегасте , на мом моотру је цео сет брегасте са свим осталим деловима нов , наштелован је зазор , а брегаста се чује више него када је била стара која је била похабана . 3 пута сам контролисао зазор вентила и проверавао све , и на крају сам се помирио са тим да је бучна . Клампара , али зато мотор откида како иде

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 23:59h

cevcica se nakupi toliko djubreta da je jedini lek nova,a mozes da probas da je potapas u sve i svasta,uglavnom kad kupis novu bregastu u setu dobijes i novu cevcicu.
Ima raznih resenja od busenja rupe za broj vece u mm i stavljanjem veceg srafa-(da rasteretis uljnu pumpu i poboljsas podmazivanje)
do kupovine klackalica sa kotrljajucim valjcima,da rasteretis bregastu totalno
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Necke

Poruka od Necke » utorak, 1. mar. 2011. u 00:11h

Sutra cu da skinem poklopac, da vidim da li baca ulje, ako ne baca pogledacu te rupice i cevku, ako je to ok, ondah skidam karter i menjam pumpu, Nesto cu da uradim...hvala vam na pomoci

a gde da mu nadjem novu bregastu a da ima klackalice i tu sipkicu.
ace1 piše:cevcica se nakupi toliko djubreta da je jedini lek nova,a mozes da probas da je potapas u sve i svasta,uglavnom kad kupis novu bregastu u setu dobijes i novu cevcicu.
Ima raznih resenja od busenja rupe za broj vece u mm i stavljanjem veceg srafa-(da rasteretis uljnu pumpu i poboljsas podmazivanje)
do kupovine klackalica sa kotrljajucim valjcima,da rasteretis bregastu totalno

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » utorak, 1. mar. 2011. u 00:26h

kakve su to klackalice sa valjcima,to nisam vidio...u cemu se vrte valjci,u ulju,trljno ili imaju neke lezajeve...ima li kakva slika toga?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“