Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Lamela

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

fordoni
Poruka: 200
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 21:24h

Re: Lamela

Poruka od fordoni » subota, 15. nov. 2008. u 16:30h

PLECA: A gde si radio zamenu i kupio delove???
Kakav je rezultat sad,jesi li zadovoljan sa opravkom???

Ogi
Poruka: 12
Član foruma od: nedelja, 16. nov. 2008. u 16:16h

Poruka od Ogi » ponedeljak, 17. nov. 2008. u 18:03h

Postoji li ikakva sansa da kupim set kvacila i da znam da nije repariran? Hocu da kupim SACHS ili u najgorem slucaju LUK. Jedan momak mi kaze da Valeo i Sachs rade zajedno i da maltene mogu da kupim Valeo a da unutra bude Sachs ili cak LUK, nisam ga bas najbolje razumeo ali otprilike da oni rade zajedno, taj neki fazon...

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 17. nov. 2008. u 18:30h

Uh koliko lovackih prica sam ja cuo od "majstora" i "prodavaca".

Moj ti je savet, odvoji vremena da obidjes veci broj prodavnica u tvom (ili nekom drugom) gradu, zapisi cene i modele, pitaj od koga (preko koga) nabavljaju robu i tek onda odluci sta ces da kupis. Ne nasedaj na price tipa "ja vise ne drzim sachs jer kod nas nemoze da se nadje original a ovo sto ima ili nije original ili je reparirano" i slicne. Cim krenu sa tim pricama, prekini ih odmah i pocni da postavljas pitanja od koga oni nabavljaju robu, koje je poreklo roba, zasto su jeftiniji/skuplji od drugih, zasto tvrde da njihov proizvod nije repariran set kvacila i slicno. Budes li ih pustio da ti pricaju, tesko tebi.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Ogi

Poruka od Ogi » ponedeljak, 17. nov. 2008. u 19:23h

Vec sam okrenuo dosta telefona i cene sam definisao 15.000 - 20.000 dinara, u zavisnosti od radnje i marke proizvoda.

A momak od koga bih hteo da kupim je M sa cannonball foruma, mozda ga i znas, covek prodaje delove citavom forumu, ako je vec tako ne verujem da bi on varao ljude... on mi je rekao to za Valeo i za SACHS... kaze da rade zajednicku proizvodnju i imaju istu kontrolu kvaliteta...

Ja cak i ako ih pitam sve to sto si naveo, oni mogu da mi sloze bilo kakvu pricu... tako da varijanta je ili da mnogo dobro poznajem stvari i da sam procenim ili kupiti bukvalno originalan deo za velike pare ili jednostavno verovati radnji/majstoru ili kupiti preko preporuke...

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » utorak, 18. nov. 2008. u 10:50h

Nazalost, svugde u svetu kupovina se uglavnom svodi na poverenje. Ako ne verujes prodavcu nemoj da kupujes. Problem je kod nas sto nasi ljudi dosta cesto izigraju tudje poverenje, a nije ih bas briga za necije poverenje (zato smo tu gde jesmo).

Bilo kako bilo, krajnju odluku donosis sam. Dao sam ti savete samo da bih ti pomogao da stvoris jasniju sliku o prodavcu i da bi na osnovu te slike stvorio poverenje u njega ili izazvao sumnju i nasao nekog drugog.

Momka M sa cannonball foruma neznam, ali licno nevolim price tipa: "neko radi sa nekim pa je taj neko dobar a neko los itd...". Nadam se da me razumes sta hocu da kazem.

Ja sam primera radi trazio amortizere za RS-a, obisao lom prodavnica po Pristini, Nisu i Beogradu, okrenuo pregrst brojeva i na kraju dobio... NISTA. Jedni su pricali jedno, drugi drugo, te je bolji Monroe, te je Monroe falc, te su mi rekli da trazim samo KONY, ali njih nema za forda (kod nas) itd. Posle dosta izgubljenog vremena, otisao sam kod Gagija i Radenka i rekao da su amortizeri zreli za zamenu. Oni su mi nasli Kayaba amortizere i postavili ih. Cena je bila korektna i u skladu sa nekom prosecnom cenom svih pregledanih proizvoda do tada. Nemam pojma jesu li original ili nisu, dal su novi ili polovni, samo znam da su 120x bolji od monroa koji su pozadi i da savrseno dobro rade svoj posao.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Ogi

Poruka od Ogi » utorak, 18. nov. 2008. u 22:13h

Lik kod kojeg hocu da kupim set kvacila nije siguran koji set ide u moj auto. Postoji li neki nacin da to nekako saznam jer nema sanse da ja odvezem auto kod majstora, on to skine i onda ja kao odem da kupim (pod uslovom da ga ima) a auto cami kod njega? Je l' moze nekako preko broja motora, sasije, nekako?

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 19. nov. 2008. u 08:50h

Posalji broj sasije preko PM, pa cu probati da ti nadjem u MicroCat-u.

I usput, ako prodavac nezna koji set kvacila ide u tvoj auto i nije neki prodavac. Ako on treba da skine set kvacila pa da uzme i da uporedjuje sa novim... Ja od takvih bezim daleko

Ogi

Poruka od Ogi » sreda, 26. nov. 2008. u 20:03h

Ja zamenio set. Navodno SACHS, navodno mi obradili i zamajac. Plus stelovanje ventila, sve komplet = 28.000 dinara kod GAGE. Ipak sam na kraju tamo otisao. Kazem za sve navodno zato sto ja majstorima nista ne verujem, mogu oni meni da ugrade bilo sta, i da mi naplate bilo sta ali to nam je sto nam je - tako je verovatno sa vecinom ljudi kojima rodjeni burazer nije automehanicar (mada kakvi smo mi Srbi, i on bi nas za*ebao). Sve u svemu, kao da sam seo u novi automobil, kvacilo potpuno drugacije, nisko, cudno, auto vise ne trese ama ni malo...

Konacno sam resio i tu agoniju. :)

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » četvrtak, 27. nov. 2008. u 10:35h

Kosta, ali i vredi

Ogi

Poruka od Ogi » nedelja, 30. nov. 2008. u 17:00h

Vredi brate, zaista vredi svaki dinar! Upravo sam se vratio sa Zlatibora, znaci set je savrsen, auto ide savrseno, bas sam odusevljen. :)

fordoni

Poruka od fordoni » utorak, 10. feb. 2009. u 19:42h

Danas sam menjao set kvacila i druk lager na Fokusu 2002 i platio sam sa rukama 36 000 din.(Luk verzija)SITNICA!!!Nadam se da ce dobro i dugo sluziti???

pleca
Poruka: 9
Član foruma od: subota, 15. nov. 2008. u 07:17h

Poruka od pleca » sreda, 11. feb. 2009. u 06:10h

U zdravlju da ga vozis, sluzice nego sta ;)
Just Do It!

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 11. feb. 2009. u 09:00h

U grand motorsu je set kvacila za RS-a 28000 din. Just for info

fordoni

Poruka od fordoni » sreda, 11. feb. 2009. u 11:28h

Zvao sam ja i grand motors i rekli mi da je cena oko 50 000 din sve sa delovima i rukama.(original ford verzija)

djovanic
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 30. apr. 2009. u 22:19h

Poruka od djovanic » četvrtak, 30. apr. 2009. u 22:44h

ljudi, novi sam clan, treba mi savjet, prije nekoliko dan mi je u voznji, uz malo veci uspon, u cetvrtoj brzini a prilikom preticanja, kao proklizao auto, tj samo je obrtomjer naglo skocio. predpostavljam da se radi o lameli. Da li je moguce, i da li je pametno zamjeniti samo lamelu, ukoliko majstor procjeni da je korpa u dobrom stanju. najvise razmisljam o tome zbog kvaliteta ovih novih dijelova. ovdje u banja luci je katastrofa sto se tice servisa. Pozdrav

djovanic
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 30. apr. 2009. u 22:19h

Poruka od djovanic » četvrtak, 30. apr. 2009. u 22:46h

u pitanju je focus 1.8 dizel iz 2000 godine

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 1. maj 2009. u 10:12h

Menja se ceo set! Ako menjas,stavi LUK ako hoces da prodjes jeftinije i to je to.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

fordoni

Poruka od fordoni » subota, 2. maj 2009. u 13:39h

Tako je,mada original je original.Ja sam isto stavio Luk verziju i za sada je dobro.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 4. maj 2009. u 21:05h

u orginalu se nalazi lukov set kvacila
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

zbozidar
Poruka: 18
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 22:42h

Poruka od zbozidar » petak, 15. maj 2009. u 17:45h

ja se spremam da zamenim lamelu i uzeo sam QH Čuo sam da je set dobar a i cena nije visoka oko 8,5 h din naime potražio sam prvo sash ( valjda se tako piše)
ali mi u njihovom predstavništvu rekli da ih nemaju i nova serija stže tek za mesec dana tako da sam uzeo QH Valjda će biti dobar set

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » petak, 15. maj 2009. u 18:04h

Sa QH setom nemam ni jedno dobro iskustvo kod forda tako da je na tebi da vidis.Na koji auto montiras kvacilo?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

zbozidar

Poruka od zbozidar » subota, 16. maj 2009. u 18:18h

Montiram na moj eskort 1.6
Ok šta je tu je već sam je pazario pa ću videti kako će se pokazati i javiću vam svoja iskustva sa ovim setom

zbozidar

Poruka od zbozidar » četvrtak, 21. maj 2009. u 19:45h

šta to tačno znači?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 21. maj 2009. u 19:56h

Remontovana,popravljena i sve u tom stilu :)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

zbozidar

Poruka od zbozidar » petak, 22. maj 2009. u 16:09h

ne nepiše ništa tome slićno , pakovanje mi deluje ok i videćemo kako će se pokazati

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“