Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

GEM MODUL ili nesto sasvim drugo?!?!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
IvanW
Poruka: 3
Član foruma od: nedelja, 26. dec. 2010. u 21:11h

GEM MODUL ili nesto sasvim drugo?!?!

Poruka od IvanW » ponedeljak, 28. feb. 2011. u 01:17h

Pozdrav, ja sam Ivan, vec sam se predstavio ali evo jos jednom, vozim Mondea tdci 2.0 mk3, 85 kw, ghia oprema, koza u bez boji.

Evo da vam predocim svoj problem, pre oko mesec dana dogodilo mi se da migavci na pomeranje rucice ne reaguju (sva cetiri rade), zajedno sa tim na desnoj rucici ne radi intervalni brisac i kada pustim brizgaljke za stakla, brisac se ne pali automatski (na svim ostalim pozicijama, brisaci rade), senzor za pojas ne radi ni na bord kompjuteru ni ne daje zvucni signal, kao ni grejac zadnjeg stakla. Posto sam planirao da u narednih 5 dana krenem na odmor, na duzi put, zakazem isti dan kod elektricara. Medjutim odjednom sve sve te stvari prorade same od sebe i rade bez ikakvog problema do polaska.

Krenuo sam na put i nakon 150 km u toku voznje izgubim sve te komande, da bi se iste nakon 50-ak km vratile u normalu i nisu nestajale sve do pre 10 dana, od tada mi se nije desilo da proradi ponovo do danas. Odem ja kod elektricara i on posumnja na automat migavaca, posto je predhodno proverio sve osigurace, ali mu nije bilo jasno zasto je sve ostalo vezano sa njima. Posto je automat migavaca u rucici, morao je celu da zameni. Imao je kod sebe polovnu zamenio je i gle cuda, proradilo sve odjednom. Nasa sreca nije dugo trajala, jer dok smo se mi cudili i pricali o tome kako je to moguce da sve povezu u ruciciu migavca, opet je prestalo da radi. U konsultaciji sa njim odlucim da zakazem u Grand motorsu pregled. Zakazem ja, ispricam problem, momak sa recepcije ko iz topa kaze ili je rucica migavaca ili gem modul.

Odem ja tamo u zakazano vreme, sada da ne skrecem sa teme i pricam sa cime sam se tamo susreo, to cu nekom drugom prilikom. Prime me oni uzmu auto, radili dijagnostiku od 16 do 18 (kraj radnog vremena), rekli mi da mora da ostane kod njih da nisu 100% sigurni, ali da sumnjaju na gem modul. Zovu oni mene sutradan oko 13h i kazu definitivno je gem modul, ne daje povratnu informaciju....
Predloze mi zamenu, ali nemaju na lageru deo, morao bi da sacekam da ga poruce, rekao sam da cemo se dogovoriti kada dodjem po auto jer mi nije bilo par stvari jasno, ali mislio sam da ce mi pojasniti kada dodjem.

Kada sam dosao po auto i da mi pojasne problem, jer nije dovoljno za 1.5 h "radnih operacija" i naplacenih 4026 dinara reci klijentu samo gem modul i to je to. Po meni trebao bi taj majstor koji ga je dijagnostikovao da dodje i kaze tako i tako, gem modul, odnosno "nosac osiguraca ispod haube", kako su mi objasnili taj deo, nije u funkciji, da mi objasni zasto je do toga doslo, zasto samo 5 elemenata vezanih za elektroniku ne rade, a svi ostali rade, a pri tom svi su vezani osiguracima na jedan isti modul. Na moje pitanje da mi nije jasno, kako modul ne radi, kao crkao je, a sve funkcije rade sem pomenutih 5 i problem nestaje i ponovo se vraca, pitao sam ih kako to moze da cas radi, cas ne radi, a po njima je crkao??????? Nisam dobio konkretan odgovor. Pitao sam, da ne gubi negde kontakt, ali nisam dobio odgovor. I mislim da sam bio u pravu jer i danas je proradilo sve, radilo minut i prestalo da radi, sto znaci nije crklo. Najlakse je reci ne radi, plati deo paprenoskupo, mi ga zamenimo povezemo i kao radi. A mozda i ovaj moj radi samo nije dobro povezan, tj. negde gubi kontakt ili sta vec...

Zato ja vas sve pitam za misljenje, da li znate nekog iskusnog elektricara koji radi sa fordovima, da li je neko imao slican problem i da li moze da se proveri tvrdnja ljudi iz granda!

U napred hvala i izvinjavam se na duzini posta, ali stvarno nije bilo drugog nacina! :(

zolee
Poruka: 523
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 23:20h

Re: GEM MODUL ili nesto sasvim drugo?!?!

Poruka od zolee » sreda, 2. mar. 2011. u 07:49h

E Grand.... parada

Svetlila mi lapmica za punjenje akumulatora kada sam uzeo Ford mk1. Odem u Grand i ovi pregledaju alternator i zakljuce mi da treba da se menja isti. Ja pitam a sta mu je problem, kazu cetkice ali oni to ne smeju da menjaju nego samo ceo alternator.
POsle kratkog vremena ja zapalim zbog neceg desetog kod Dragomira u Pinosavu. Tamo jedan majstor otvori haubu i ko iz topa izvali "a zasto imas alternator od fieste?". Ja kazem nemam pojma da je od Fieste ali svetli mi lampica. On ce pa da fala da ti svetli, nema elektroniku na sebi ovo je stariji model alternatora. (sad, racunaj da je to bilo pre godinu dana tako da sam detalje mozda omasio)

Eto ti ti iz Granda. Ne samo da su promasili uzrok moje upaljene lampice za alternator nego totalno nisu skontali da tako krupan i vazan deo u mojim kolima nije za moja kola.

Oteraj ti to u neki pravi servis. Preporucio bih ti elektricara sto voli da se bakce sa takvim problemima i kako se problem zainati tako on jos vise. Ali to u Subotici. Kontam da ce neko ovde znati da ti preporuci servis u tvojoj okolini

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“