Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 24. feb. 2011. u 18:41h

Akcijaju ovih dana 100 na sat...
Slika

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 24. feb. 2011. u 18:44h

FiestaRS piše:Pa jbg, kad sve pare idu kod vas... ne bili cistili i solili.. ovi nasi imaju 2 - 3 nova mercedesa i 5 fapova iz 31god

Secam se prosli put kad je bilo snega oni jadni isterali traktore da ciste sneg sa njima... :blink:
pa nismo mi krivi sto smo neorganizovani.... pogledaj u bg-u cim se nesto ne svidja taksistima oni odma blokraju ceo grad, a jos ovi nasi u politici nesposobni, prodali nis, a nista uraili nisu (u ns-u)

@cedo
pitam jer ja nemam lance mrgreen pa onda dokle da bira puteve i da ne idem tamo na FG....... i jos ne znam sta da radim sa gumama (zimskim) ako bude dosta toplo , da ih menjam da se ne trose za dz.

pa drotine su strajkovale ovih dana pa sada da se malo napuni budzet......
ja kada me zaustave ima da ukljucim mikrofon na fon i da snimam razgovor, pa im onda ponudim 10jura i ako me pocne cimati zesce pokazem mu snnimak i da me pusti ili idem da ga tuzim :D
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 24. feb. 2011. u 18:47h

Ma lopovi,sljam,bagra,pederi,na pitanje odgovaraju pitanjem itd.. :bljak:
Slika

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » četvrtak, 24. feb. 2011. u 19:21h

@Knezevic
U tom slucaju....jbg mrgreen ..imas ih sad u Metrou jako jeftino,kad dodje nova sezona otice cene u Q..
@Fiesta
Slazem se od reci do reci..ponasaju se ko da smo im robovi,kaznise me sa 5 crvenih sto sam stao preko puta SUP-a u Kralja Petra,izasao da pitam,posle onog strajka,kako dele brojeve i kakva je procedura za nove tablice jer su guzve nenormalne,pa u novina su pisali o kolapsu u NS..drugo auto mi bre ostalo neregistrovano 15 dana zbog kerova a oni me sacekase pored kola kad sam se vratio,ma 3 min nisam bio unutra(sacekusa klasicna),jos je devojka bila u kolima ali nisu dali smradovi da ga premesti..ja reko jesam napravio neki veliki problem onako da pokrenem normalan razgovor a on uz pratecu grimasu najozbiljnije rece "uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu veeeeeeeliki" ja reko nema znaka za zabranu i stao sam na min da pitam to i to a on "jel znas ti covece da je ovo SUP,nije dozvoljeno parkiranje gde su saobracajne trake fizicki odvojene" zamislite formulaciju,prvi put to u zivotu cujem..parkinga ni za lek a on kao magarac najveci "pa necu valjda ja da ti trazim parking,ajde sedi u kola" dodje posle 5 min sa nasvrljanom uplatnicom i kaznom..ja mu opet rece nema znaka a on povisuje ton u fazonu "alooo,nema potrebe za znakom jer je to deonica gde su trake fizicki odvojene" ,ali sa druge strane bas ispred SUP-a postoji znak i bas zbog toga nisam hteo stati ispred nego napravio polukruzno i stao preko puta..da sam bilo koju glupost napravio pa ajde nego u tim okolnostima da me opeljesi za nista uz kaubojski stav.......idem kod sudije naravno,odrzacu govor pa nek rade sta hoce banda lopovska..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 24. feb. 2011. u 19:43h

Samo mirno ,stalozeno,neagresivno kod sudije...ja sam svojevremeno cak uspeo da sludim sudiju i za prekrsaj koji jesam napravio,da dosudi da nisma kriv (skrenuo gde ne sme,doduse nije se videla izlizana strelica zuta i prekrio je autobus za kojim sam isao inace to ne bi radio), uspeo sam da objasnim da nisam odatle dosao i da murjak nije mogao da vidi tj da je pogresio.

Inace, gde u BG radi neki kompresor za gume. Na tri mesta sam isao,svi u kvaru
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/2375 ... na-pumpama

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 24. feb. 2011. u 19:46h

@cedo
Ma umisljeni smradovi! on je saobracajac... hah pa jadniji je od cigana! otimaju ljudima pare pa kasnije idu na ruckove,vecere itd... Sta bi im radio da sam na vlasti ajaoooooooooooooj bas!!! :mad:
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 24. feb. 2011. u 19:57h

RS_cabrio piše: Inace, gde u BG radi neki kompresor za gume. Na tri mesta sam isao,svi u kvaru
Ja sam se napumpao pre neko veče na Luk-u kod FON-a. mrgreen
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 24. feb. 2011. u 20:08h

eh ,tu sam svratio,ali je takva postavka kola da nisam mogao da sacekam na red a da ne blokiram pa sma odustao. probacu posle. hvala

knez91

 

Poruka od knez91 » četvrtak, 24. feb. 2011. u 20:59h

@cedo
procesljaj zakon malo pre nego sto odes kod sudije..... jer mislim da imas pravo da se zaustavis na 2.3.4min (ne znam tacno) i rec da ti je ona svedok (ta sto je bila u autu) (nemoj se posvadjati sa njom da ne svedoci slucajno protiv tebe mrgreen ).... pa vidi sta ce biti, moze se iz toga izvuci, i reci da je ona mogla da pomeri kola ali da oni nisu dali da bi napisali kaznu.....
nema druge nego jedan diktafon i snimati razgovor sa njima pa tako kod sudije..........

a za lance, ma ne znam ni sam, trebao bi ih sada kupiti kada je kraj sezone sto i sam kazes.... ali i prvu pomoc treba da uzmem, jer imam neki koju sam dobio uz kola koja je stara 10god (ali iz nemacke je) ali ima sve sto i ova nova prva pomoc cak je i kutija ista, samo je datum istekao pa ne znam da li ce me zezati sa tm.....

ovo je stvarno kriticno, put im se raspada , gorivo ocajnog kvaliteta, cena evropska i goriva i putarina, registracija previsoka....... pa mene bi bila sramota neom kaznu da napisem, trebaju kada nas zaustave da nam daju jednu ili dve crvene mrgreen
Knežević Enterijer

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » četvrtak, 24. feb. 2011. u 21:27h

RS_cabrio piše:Samo mirno ,stalozeno,neagresivno kod sudije...
Ma naravno,to je drugi svet totalno,samo ako naidjem na pravog coveka..ali dozivljeno ogorcenje cu mu docarati pa kako bude..
@Fiesta
Ma reci mi ne vredi trositi a dela su ogranicena..ko prosto nemoze a da ne sagleda opstu sliku vidi da nema dalje,raspad i trulez totalna i jos mi na kraju fali neka neobrazovana i nekulturna baraba u uniformi da me klepa po usima onako sa dosta licnog u celoj prici.. :mad:
@Knezevic
Vec jesam,sestra mi odradjuje pripravnicki staz u advokatskoj kancelariji koja se izmedju ostalog bavi i tim stvarima..a i ja sam na pravu pa cu valjda naci zajednicki jezik sa sudijom :) ..

Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 24. feb. 2011. u 21:37h

Koliko znam da parkiranje nije dozvoljeno samo tamo gdje je postavljen znak. Tj. zabranjeno parkiranje ako je znak precrtan samo sa jednom linijom, a zabranjeno i parkiranje i zaustavljanje ako je sa dve linije. Zaustavljanje se podrazumjeva stajanje ne duže od 15 minuta.
Kako ide ovo sa poskupljenjima i haračom, sve smo bliže Libiji, Tunisu, Egiptu i ostalim zemljama u kojima trenutno narod se buni.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 24. feb. 2011. u 23:06h

Nije baš tako, ima bar 22 posebno navedena slučaja u kojima nije dozvoljeno zaustavljanje niti parkiranje. Žao mi je da mračim, ali pročitajte ponovo zakon...
Član 66.
Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:
[...]
10) na putu na kome su kolovozne trake fizički odvojene, osim ako je to dozvoljeno saobraćajnim znakom
@cedo86, pogledaj na kazni koju ti je napisao 'cajac na koji se član zakona pozvao i prelistaj još malo i ostatak ZOBS-a, izvidi situaciju na mestu gde si parkirao, snimi ako misliš da ti to ide u prilog itd... Potkuj se znanjem pre nego što izađeš pred sudiju, jer žalopojke slabo prolaze ali uvek možeš da se čupaš na eventualne nedostatke u postupku, pozivajući se na konkretne stvari u zakonu.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

knez91

 

Poruka od knez91 » četvrtak, 24. feb. 2011. u 23:33h

@cedo
samo doro citaj zakon, ovi nasi ga prave ne sa rupicama nego sa rupcagama ;)

@bojan
a sta se pod tim podrazumeva, ako su odvojene a postoji samo jedna traka (bar tako mislim ) a ti ovde imas tri trake tako da to nema smisla....... kako ce neki stranac to znati, boli njega uvo ko dolazi iz italije da cita nas zakon i 66. tacku jednostavno stavi znak da se vidi i onda me kazni, ako nem znaka ne bi trebalo biti zabranjeno , po nekoj mojoj logici.
Neko moje iskustvo (trake nisu bile razdvojene) kada sam jednom isao na N.pijacu i parkrao sam se u spordnoj ulici i pitam coveka nekog jl se sme parkirati i on mi kaze" sme se parkirati samo u onom smeru u kom ide ta ulica i ako si tako parkiran nece ti nista ali ako si parkiran u suprotnom smeru od kretanja sa te strane ulice onda ce te pauk odneti" ........
Knežević Enterijer

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » petak, 25. feb. 2011. u 00:06h

@knezevic
thumbsuph
@BojanM
Savetujes apsolventa prava :P ..nisam hteo da ulazim u dubiozu i raspravu o clanovima stavovima i tackama ZOBS-a,vise sam uzgred spomenuo situaciju iz zivota u kontekstu cele price thumbsuph ..

Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 25. feb. 2011. u 02:36h

Znam Čedo, prvo sam pritisnuo "Pošalji" pa tek onda pročitao postove unazad; sitna slova, loš horoskop, jbg, itd :vid budale: verovatno bih malo drugačije formulisao post, al' ostavio sam kako je bilo jer ionako ja ne dajem "pravne savete" kao takve (verovatno i ne bih smeo), već samo iznosim ono što je po nekom mom viđenju stvari način kako bi konkretna situacija mogla da se rešava... naveo sam član zakona čisto da bih potkrepio prethodnu rečenicu, a da opet bude u kontekstu same teme. Ne sumnjam da ti za sebe znaš šta ćeš i kako da uradiš, ali možda još neko bude čitao ovu temu ko nije učio tvoje škole. thumbsuph

@knezevic: da ne ispadne da sad nešto branim zakon, msm od njega meni u džep svakako ne ide, može samo po džepu... al' mi nije baš jasno po čemu je relevantno to što navodiš: 'ako su odvojenE a postoji samo JEDNA' (ako ima jedna bilo šta, od čega ta jedna može da bude fizički odvojena?) ...isto, kakve tri trake? Saobraćajne u istom smeru? Šta tu ima da se fizički razdvaja? :wtf: Koliko se ja sećam puta pod nazivom Bulevar Kralja Petra u Novom Sadu, tamo postoje dve fizički odvojene kolovozne trake sa po dve saobraćajne trake u svakoj (i trećom saobraćajnom trakom za prestrojavanje na pojedinim raskrsnicama).

Drugo - žao mi je, prijatelju, ali rezon ti ne drži vodu. Nepoznavanje zakona te ne oslobađa odgovornosti, pogotovo ako NISI stranac (a nisi). Ali hajde, da zarad diskusije i ilustrativnosti pretpostavimo situaciju u kojoj bi BIO stranac: ne kažem da ti niko ne bi progledao kroz prste, ali pošto znamo kakvi su drotovi kad se namerače da te kazne u bilo kojoj zemlji na svetu, da li stvarno misliš da bi se lako provukao na neznanje npr. u Grčkoj ako nemaš PP aparat u kolima (kod nas nije obavezan za svakoga), ili u V. Britaniji ako ne izmaskiraš svetla tako da ne zaslepljuješ ljude koji ti dolaze u susret desnom trakom (na ostatku kontinenta su obrnuto naštelovani farovi)? Oćeš, zabole ga. smileychar022
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 25. feb. 2011. u 08:39h

U gradu zanimljivo, gužvi ništa posebno, dobro su čistili noćas, neki delovi ulica su im promakli al šta sad, doduše vozila GSP-a se od jutros kvare kao da su od plastelina.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 25. feb. 2011. u 10:44h

u NS sve gore i gore... nego ciji dizel nije upalio jutros? mrgreen
Slika

knez91

 

Poruka od knez91 » petak, 25. feb. 2011. u 11:18h

@bojan
razumem ja tebe, zakon je zakon nego ja govorim pa ozda nesto pomogne ;)
a po tim da su odvojene mislim na to da su one odvejene (smerovi su odvojeni ili sto ti kazs dva kolovoza odvojena ) a u svakom smeru da ima po jedna traka (odnosno saobracajna traka ) pa mozda u ovom uslovu vazi ta tacka, jer tada ne bi ostalo prostora da te neko mimoidje (ako me razumes) jer ne moze da obidje od tog sranja sto odvaja trake. Znam da nije tu tako (mada sam ja mislio da su tri saobracajne trake u svakom smeru a ne dve ali ok to ne menja pricu) ali sam ovo dao kao primer da mozda ta tacka vazi samo za taj primer a ne tu gde je on stao...........
Za parkiranje kada sam objasnjavao mislio sam kada se vozis da se samo malo sklonis sa desne strane (tj. da se sklonis u smeru kretanja saobracajne trake u kojoj ti auto delimicno ostaje) jer ako se parkiras levo (onda si u suprotnom smeru od kretanja.......) i tada te pauk nosi.
Znam ja da bi stranca jos vise odrali :punnish: jel misli da je pum ko brod, nogo ne mozemo ni mi samo znati sve tacke njihovog zakona, jer su to mene (ili nekog od vas) ucili na obuci? nema smisla, ako kaznjavaju treba da nas nauce........ to je druga stvar sto je kod nas sve lose idt........

ma i ovde u temerinu ovo pada celu noc, ima jedno 25cm :shok: ..... a ja jos svoj nisam palio ali, mislim da hoce jer ako je upalio na -15 :woohoo: onda ce i na ovo.....
Knežević Enterijer

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 25. feb. 2011. u 12:01h

Jutros gledam parking ispred zgrade i skoro je pun.. sto znaci da je svega par ljudi otislo sa kolima na posao... :)

Danas bi trebao da prestane da pada, ali opet ga najavljuju sledeceg vikenda thumbsuph
Slika

knez91

 

Poruka od knez91 » petak, 25. feb. 2011. u 12:19h

pa i bolje , jer masu njih ima letnje gume, nema abs i pored toga jes ne znad da vozi po ledu..... ja juce kada sam se vracao kuci iz ns-a idem i neki se iza mene nabi na 50cm, e doslo mi je da stanem da me obidje, a jos klizavo, da sam ja poceo da kocim zapuco bi se u mene ko svilja u dzak kukuruza......
e sto se mene tice on ne mora ni da prestaje da pada jedno 2nedelje :D
Knežević Enterijer

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 25. feb. 2011. u 12:24h

Ja imam zimske gume sa kojima mogu na Kopaonik odma sada da se penjem, šta da kažem kad sam jutros iz dvorišta prešao 20-tak metara totalno neočišćenog snega bez imalo proklizavanja, al zato ne rade u krivinama tj auto ide pravo, slabo nešto slušaju volan, a i peder ABS opet crko onda kada najviše treba, vežbam desnicu nogu na nizbrdicama na druk-druk hahahaha hahahaha
Ford weist den Weg.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 25. feb. 2011. u 13:46h

Stoka, juri i po ovakvom vremenu. ja volim da vozim po snegu pa sam sinoc vozio nekolko sati,a bilo je stvarno rizicno i zaleđeno,ne sećam se kada je poslenji put bilo tako. Navbijaju se preticu i ne znam sta jos. U vojislava Ilića (ako nisma pomesao ime ulice), je neki veoma tezak kamion izleteo. Zaustavljen saobracaj bio jer je u tom trenutku bio led, odvaljen točak kamiona (jutros vidim da ekipe popravljaju tamo nešto) i izvaljen stub sa strujnom instalacijom. Jedva sam stao i pri maloj brzini da ne udarim murkane koji su vrsli uviđaj,tj morao sam da im sviram da se sklone jer sam i pored sve paznje i tu izgubio kontrolu

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 25. feb. 2011. u 13:54h

Mada ima i onih koji preteruju u presporoj voznji. Jutros je jedan sa A4, na ociscenom putu, isao ispred mene toliko sporo da su nas i pesaci preticali...
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 25. feb. 2011. u 14:08h

mozda je nesiguran ili ima celave gume,strano stvar moze da se otme kontroli.ili mu riknulo npr grejanje pa zamagljen bude ili tako nesto.Dokle ce ovaj sneg da pada?

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 25. feb. 2011. u 14:16h

Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“