Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji mobilni koriste FCS clanovi

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi

Poruka od dule0911 » četvrtak, 3. feb. 2011. u 14:02h

Jesu, ali tek je krenuo da se prodaje, pasce to za par meseci. Ako ti nije bas frka sacekaj malo.
A i mislim da je to cena za preorder, da ga jos nema u slobodnoj prodaji... Mada opet ne verujem da ce previse cena pasti. Jbg top model je, zato ga i cene toliko.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 3. feb. 2011. u 14:19h

Izgled mu je skoro isti kao N8, bezveze.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 3. feb. 2011. u 14:29h

Nije isti. Pogledaj malo bolje, ima full qwerty hardversku tastaturu koja se izvlaci. To je po mom misljenju ultra prednost u odnosu na N8.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 3. feb. 2011. u 17:28h

To jeste, ali kada je sklopljen skoro da je isti.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » četvrtak, 3. feb. 2011. u 18:49h

Nemam neki stav po pitanju mobilnih telefona, trenutno mi je nuzno zlo jer kad pokusam da ga se resim zena mi ocas posla nadje neki polovan pa koristim sta stignem potpuno mi je svejedno. Medjutim posto pripremu za stampu radim na Mac kompjuteru svidja mi se Apple Iphone ali samo svidja ...

Ono sto sam u stvari hteo da kazem da mi je najveca greska napravljena u jednom trenutku slabosti sto sam potpuno ispravan Ericson 310s dao u zamenu za neki samsung SGH E-250 kad su poceli sa ovim kreditima za mobilne i raznim pretplatama. Najbolji mobilni za sve koji rade bilo sta van kancelarije: mast, ulje, boje dva deteta su ga koristili za zvakanje dok su im rasli zubi, padao je sa drugog sprata, bar 50 puta su ga deca ispustala na plocice u kuhinji, bio je u hrani, sudoperi, antenu sam lepio ne znam sve cime, imao je domet i signal gde drugi nisu imali nista punio sam ga jednom u 7 dana posle 5 god. koriscenja sad ga ne bih menjao ni za jedan normalan tel koji je u prodaji!

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » petak, 4. feb. 2011. u 08:56h

To isto ja mogu da kazem za Nokiu 3210 i 6210, pogotovo za ovaj drugi (kupljen davne 2002-e) koji i dan danas sluzi mog rodjaka bez ikakve intervencije na njemu i sa originalnom baterijom. Ali kao sto pesma kaze: 'i pevcu vreme ide...'.

Za E7 sam dobio ponudu u pretplati a cena kada se bude pojavio (u martu) bice preko 650e. Po pisanjima od pre par meseci cena je trebala da mu bude oko 450e sto sam bio spreman da dam, ali 630... Toliko kosta laptop, mobilni telefon, avio karta do Londona i nazad (Ryan Air-om)... Mislim da ce cena morati da padne vrlo brzo. A do tad cu morati da nadjem neku 'jeftiniju' alternativu :(
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » petak, 4. feb. 2011. u 10:02h

bg-london-bg wizzom povratna karta znaci nasao sam za 5500din do nekih 8500din
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 5. feb. 2011. u 08:31h

Jel ima neko neki bolji predlog za cenovnu klasu oko 250-350e od ovog:
http://europe.nokia.com/find-products/d ... okia-c6-01

Znaci opcije i nadogradivost telefona aplikacijama itd je totalno nebitna, telefon kupuje sestra i primarne stavke su joj: izgled, izgled, izgled, pa onda da moze da zove ljude i salje sms poruke. Dobra kamera isto, a posto znam da joj nije bitno da ista bude savrsena, cini mi se da ova 8mp nokijina (koja nije bajna) ipak odradjuje posao.
Gledao sam Androide u toj klasi i sta znam, nijedan mi nije nesto lep, plus njima baterija traje krace od Symbian-a ^3, sto znam da ce biti minus.
Predlozi/sugestije?
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 5. feb. 2011. u 09:22h

Šta ja znam, sve OK samo mi se ta kamera ne sviđa. Jeste da je 8 MP ali nema autofocus. Uvjerio sam se da pikseli ne igraju veliku ulogu koliko autofocus i optika.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 5. feb. 2011. u 09:34h

Znam ali po nekim testovima koje sam gledao na netu, pravi zadovoljavajuce slike za jedan telefon.
Fiesta!!

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » subota, 5. feb. 2011. u 15:10h

Lep fon
ali ja bi preskocio bas kako kolega kaze bez autofokusa nista.
Evo moja e55 ga nema(ima neka digitalna 2x, 100x, govno cist marketing) a sestrin n97 sa 8mpix+ autofokus ubija kako slika
Moj stari k550i skoro pa ispade bolji od e55 ali ne i od n97.
Moj savet trazi sa autofokusom nesto.
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 5. feb. 2011. u 19:22h

Danas sam se ponovoio Nokiom 5800 Xpressmusic. :D
Za početak odličan zvuk kako na slušalicama, tako i na zvučnicima, samo što je onako po mom mišljenju tih, mogao je biti i glasniji. Jedino što sam ja uzeo od Sony Ericssona slušalice mnogo su bolje. One koje su došle uz njega su govno ogromno. Nije mi jasno kakve budale, uz telefon koji je namjenjen za muziku dali su slušalice koje nisu ni K****!!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 22. feb. 2011. u 17:59h

I eto sad problem. Nokia 5800 XM, prebacim pjesmu i to ne jednu pa da kažem da je do pjesme, nego više njih i neće da pusti kako u playeru, tako i iz file managera. Kaže File corupted.
Pa jebemu mater, ako Nokia važi za najboljeg proizvođača, kako takve banalne stvari da se dešavaju. Ni na jednom Sony Ericssonu (kojeg mnogi pljuju) nisam takav problem. :mad:

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » utorak, 22. feb. 2011. u 18:07h

Neznam jer neslusam mjuzu na phonu ali mislim da moja nokia ima nesto protiv piracy ili je mozda prevelika bitaza ili ???
Uglavnom ja sam hackovao moj phon tako da nema vise sta oni kazu ipak je telefon moj i ja se slusam.
Jedva sam uspeo da uklonim OVI-shitove.
Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 22. feb. 2011. u 18:19h

Nokija Šmokija. Da se ne naljute braća Nokijaši, ali kunu se neki (mnogi) i da je Golf II nenad**biv, pa ono... :rotfl:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 22. feb. 2011. u 20:39h

Probao sam i da samnjim bitažu na 160, pa opet isto. A kako si hakovao, šta si radio, da vidim može li se to kod mene.

harlekin
Poruka: 23
Član foruma od: nedelja, 6. feb. 2011. u 16:20h

Poruka od harlekin » utorak, 22. feb. 2011. u 22:04h

I ja imam 5800 XM. Bitrate nema veze sa time. Takvi problemi obično znače da je fon napravio neku grešku u sistemskim fajlovima.

Probaj ovo:

How To: Fix Corrupted Nokia 5800 Music Player Library
After syncing my 5800 with my Macintosh's iTunes several times with serveral versions of the firmware and Nokia Multimedia Transfer, the 5800's Music Player library became a complete mess. Here is how to fix it: connect to the computer in USB drive mode and search for the files named [101ffc31]mpxv2_2.db and [101ffc31]pcv6_1.db under /private. Delete both and after disconnecting the phone, the music player builds up a new library, which should fix the problem.

Gugluj malo ako ovo ne pomogne, ima još drugih rešenja ali ovo je verovatno najlakše.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 22. feb. 2011. u 22:22h

Tražio sam na googlu ali nisam znao baš šta da upišem, probao sam: nokia 5800 failed to play music pa ništa pametno nisam našao. Pokušat ću i ovo što si ti našao.

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » utorak, 22. feb. 2011. u 23:04h

Za hack sa na netu nasao lepo objasnjenje ( a lik je bas imao fon kao ja )
-Potrebno je pokupiti pravi info od telefona , product code, verziju softvera...
- i programe naravno
-i imati usb kabel od fona

Sto se tice mobilnih nerazumem se bas mnogo ali sam uspeo mom fonu da kazem ko je gazda.

Drugim recima to je flesovanje fona novim softverom + patch koji mislim da nemoze drugacije da se ubaci.
Sve je brzo gotovo samo u uputstvu se nespominje nigde mem.kartica (potrebno je deselektovati istu!) jer izbaci error
Znaci kada je sa neta skinuta odgovarajuca verzija softvera
Pronadjen patch za istu (mislim da je univerzalan) nisam siguran
i Phoenix program moze se poceti.
Evo na slikama uputstvo, nazivi i velicine fajlova i gde se na fonu nalaze potrebne informacije za pretragu.
Inace moze se lako sjebati fon na ovaj nacin ali ako se prati uputstvo sve je brzo gotovo.
Moze se instalirati na fon bukvalno sta pozelite bez ikakvih certifikata, viza i sl.
Na slici gde je instalacioni fajl Phoenix-a jedan od ta tri sam instalirao nesecam se koji jer je na starom hardu (jedan od njih isto tako nije hteo da radi)
E a uputstvo je univerzalno kada se sve pribavi samo su RM-xxx i ostale brojke od vaseg fona za e55 je sve kao na slikama.
Slika Slika Slika Slika
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 23. feb. 2011. u 09:18h

Ništa taj hack ne važi za moj telefon. Ali našao sam u čemu je problem. Nešto sa memorijskom karticom nije uredu. Telefon je sada uopšte neće da prepozna, kaže da je korupted. Bem ti korpciju i u moj telefon se uvukla, ko je koga tu potplaćivao. lol
Predpostvaljam da su uradili istu stvar kao i SE za Vivaz, da bi uštedili dali su neku jeftinu memorijku koja je lošijeg kvaliteta. Nemam adapter za komp da je pokušam formatirat, a telefon neće uopšte da je prepozna.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 23. feb. 2011. u 12:30h

Ja mislim da je tebi uleteo virus na karticu, kompjuterski, ne telefonski. Kad prikacis telefon na komp u Mass Storage modu, da li komp onda prepoznaje karticu i da li mozes normalno da pristupis fajlovima? Probaj, ali verovatno ne mozes (da pristupis fajlovima). Mada probaj mozda mozes bar da vidis karticu pa je formatiraj preko telefona (mislim, koristis telefon kao card-reader).
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 23. feb. 2011. u 12:54h

Meni su sve prenosive memorije po kući bile zaražene virusom, ali posle brisanja istog su ostale posledice - ti svi uredjaji rade i očitavaju karticu, ali ja fajlove preko računara mogu da očitam samo u Total Commanderu, a u Exploreru ne. Nekako su kao "hidden" folderi i ne mogu da izmenim ručno njhove parametre, a lek je da se obrišu i naprave novi. Inače je virus bio takav da uradi to a onda napravi .exe aplikacije sa ikonicom i nazivom foldera, pa kad otvoriš preko Explorera vidiš sve normalno samo što kad klikneš nisu folderi nego virus aplikacije.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 23. feb. 2011. u 13:15h

Da, na taj virus sam i mislio... Dosta uobicajen i vise postaje dosadan, ima jace od godinu ipo dana kako je aktivan i opet se pojavi na nekom racunaru...
Fiesta!!

harlekin
Poruka: 23
Član foruma od: nedelja, 6. feb. 2011. u 16:20h

Poruka od harlekin » sreda, 23. feb. 2011. u 13:24h

Nisam siguran da ima veze sa tim virusom. Ipak je u pitanju symbian a ne windows platforma, a ovaj virus krije fajlove tako što im dodeljuje atribut sistemskog fajla pa ih explorer ne "vidi" a to ne bi trebalo da ima veze sa symbian-om. Ja bih pre tipovao na sistemsku grešku u telefonu ili na virus za symbian platformu.

Probaj da izvadiš bateriju i mem. karticu, vrati bateriju i upali telefon. Posle ga ugasi izvadi bateriju, vrati karticu i bateriju i ponovo upali. Nekada i takve stvari pomognu.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 23. feb. 2011. u 15:30h

Kartica je crkla najvjerovatnije, jer neće ni telefon da je očita, a ni komp ni u PC Suit modu ni Mass storage. Ubacio sam danas dve različite kartice od kolega sa faksa, njih očita bez problema.
A pokušao sam to sa resetovanjem telefona, vađenjem kartice, baterije sve moguće.
Na kraju krajeva, uzet ću za 800 dindži Kingstonovu karticu od 4 GB, svakako ne vidim potrebu za većom, a čini mi se da su te sa manjim kapacitetom pouzdanije. Možda grješim...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“