KVAČILO ILI...???
Moderator: Dragomir
- SREMAC100%
- Poruka: 93
- Član foruma od: ponedeljak, 12. apr. 2010. u 09:25h
KVAČILO ILI...???
focus 1.8 tdci 2002 115 ks,
počeo je u zadnje vreme ponekad da kada pritisnem kvačilo, ceo auto se trese nešto kao kada se aktivira ABS, i to traje minut neka manje a nekad i duže i posle sve normalno. nije svakodnevno nekad prođe i nedelju dana a nekad dan dva.
Šta bi moglo biti ? Moj majstor kaže da hoće nešto da se ukrsti kad dam pun prilikom skretanja i da to nije ništa ali da pratim šta se dešava. Jer naravno kada sam ga oterao kod njega (majstora) sve je prestalo i nije mogao da utvrdi šta je.
počeo je u zadnje vreme ponekad da kada pritisnem kvačilo, ceo auto se trese nešto kao kada se aktivira ABS, i to traje minut neka manje a nekad i duže i posle sve normalno. nije svakodnevno nekad prođe i nedelju dana a nekad dan dva.
Šta bi moglo biti ? Moj majstor kaže da hoće nešto da se ukrsti kad dam pun prilikom skretanja i da to nije ništa ali da pratim šta se dešava. Jer naravno kada sam ga oterao kod njega (majstora) sve je prestalo i nije mogao da utvrdi šta je.
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
Re: KVAČILO ILI...???
plivajuci zamajac. imas x tema o tome ovdje
- SREMAC100%
na 109.000.00 km originalne kilometraže ?? sumnjam.. a koji su još simptomi plivajućeg zamajca ? pa nije valda za svaki kvar on kriv?
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
jeli si ti prvi i jedini vlasnik???
- SREMAC100%
nisam (drugi vlasnik sam)
ali sam za kilometražu siguran zato što znam od koga sam ga kupio...

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
a jel on kupio nov??
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- SREMAC100%
ona... da.
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Vrlo verovatno ces se obradovati zamenom kvacila sa sve zamajcom , ne znam kako ga je ona vozila , ali eto moguce je.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- rile
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h
Meni se auto tako kad stisnem kvacilo tresao i otisla mi lamela tj raspala se i zamenio sam set kvacila i sad je ok. Mozda je i to kod tebe tj ne znam kako je kod fokusa.
- SREMAC100%
ali ne čuje se svakodnevno pa me to i buni...
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Ako je ONA
vozila....onda nema šta da te buni.Lovu u džep i na rešavanje plivajućeg problema na maloj kilometraži. 

- SREMAC100%
juče ništa i od jutros ništa
pa zar ne bi trebalo da se to čuje stalno?
za laleta: da ona je jedna prava italijanka
kojoj je tata kupio taj auto dok studira, e sad završila studije u Milanu, verila se pa joj treba veći
naravno opet joj tata kupio forda ali ovaj put Mondeo a ja sasvim slučajno došao do ovog njenog Fokusa i još dobio par poklona od nje
u vratima, na sedištu i .t .d
nego da se mi vratimo na prvu rečenicu u ovom postu tj pitanje...
kako da testiram dali je plivajući zamajac ili nešto drugo???

za laleta: da ona je jedna prava italijanka

nego da se mi vratimo na prvu rečenicu u ovom postu tj pitanje...
kako da testiram dali je plivajući zamajac ili nešto drugo???
- SREMAC100%
majstor mi reče da je 90 % zamajac
(još čekam potvrdu javiće mi svaki čas). Dali je puno
zamajac 23.000.00
korpa kvačila 16.800.00
kvačilo 12.000.00
tako mi on reče da se otprilike cene kreću, pa to je oko 52.000.00
a gde su njegove ruke...
dali je to puno za delove i koliko otprilike majstor uzima za ruke ?

zamajac 23.000.00
korpa kvačila 16.800.00
kvačilo 12.000.00
tako mi on reče da se otprilike cene kreću, pa to je oko 52.000.00

a gde su njegove ruke...
dali je to puno za delove i koliko otprilike majstor uzima za ruke ?
- darko darko
prvo- obavezno uzmi luk set kvacila i zamajac,
drugo nemoj da se ljutis, iz italije auto uvezen, u italiji ne prelaze tako malo, tamo su ocuvaniji primerci tipa te kilometraze skuplji nego ovde, ali mozda nikad se nezna
, mozda je zbog zenske noge tako
ruke zavisi koliko te ko odere, cuo sam svakakve price, obicno cak ko odere nema pojma, nije ni jeftino skidanje menjaca na fokusu....
pitaj goran mondo koliko je kod njega to sve pa ako je jeftinije neka ti posalje, pitaj koja je marka i moj savet luk set....http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... vi+pitajte
drugo nemoj da se ljutis, iz italije auto uvezen, u italiji ne prelaze tako malo, tamo su ocuvaniji primerci tipa te kilometraze skuplji nego ovde, ali mozda nikad se nezna

ruke zavisi koliko te ko odere, cuo sam svakakve price, obicno cak ko odere nema pojma, nije ni jeftino skidanje menjaca na fokusu....
pitaj goran mondo koliko je kod njega to sve pa ako je jeftinije neka ti posalje, pitaj koja je marka i moj savet luk set....http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... vi+pitajte
- SREMAC100%
upravo mi je javio da je druk ležaj o.k. ali lamela korpa kvačila i zamajac ne
i ti delove mi je naručio upravo luk set kao što si mi rekao košta
23000 zamajac i 16800 set lamela korpa kvačila
pa stvarno ću se
neljutim se naravno za savet ali kilometraža je stvarno prava kao što sam pisao možda stvarno ženska noga+štikla

i ti delove mi je naručio upravo luk set kao što si mi rekao košta
23000 zamajac i 16800 set lamela korpa kvačila
pa stvarno ću se

neljutim se naravno za savet ali kilometraža je stvarno prava kao što sam pisao možda stvarno ženska noga+štikla

- darko darko
to neces znati nakada, ford pravi za musterije koji kupuju novo, pravu kilometrazu neces saznati nikada, verovatno je tako kako kazes, ali koliko je ona prelazila kilometara godisnje, pa je 3 000 evra kupila skupljeg dizela, razmisli, 2002 -2010 109 000 / 8 godina =13 000 godisnje......http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... vi+pitajte sada je jos veca razlika jer je 1,4 benzinac sa ne tako losom oprem ispod 10 000 evra.....
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
A zasto je toliko nemoguce da je neko prelazio "samo" 13.000 km godisnje ?
Jeste retko ali ne i nemoguce , a sto se tice zamene seta kvacila moj savet ti je da uzmes i druk lezaj , kad menjas promeni sve da si siguran 100% , ili za ne daj boze da ti se za 10.000 km raspadne druk pa da opet skidas menjac i opet placas majstora.
Jeste retko ali ne i nemoguce , a sto se tice zamene seta kvacila moj savet ti je da uzmes i druk lezaj , kad menjas promeni sve da si siguran 100% , ili za ne daj boze da ti se za 10.000 km raspadne druk pa da opet skidas menjac i opet placas majstora.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- SREMAC100%
reče mi majstor da je druk neoštećen i da ne pušta ulje tako da ga on ne bi menjao
inače taj fokus je 2 god kod mene i kupio sam ga sa 102.000
tako da i taj podatak (13.000km godišnje ide u prilog 13000 x 8 god 104.000.00)
inače taj fokus je 2 god kod mene i kupio sam ga sa 102.000
tako da i taj podatak (13.000km godišnje ide u prilog 13000 x 8 god 104.000.00)
- darko darko
to bi mu i ja posavetovao, zameni i druk za svaki slucaj.....
taunus, pa pazi, nije nemoguce, ali, holandija i italija su zemlje gde nam stizu sa najvecom kilometrazom, + dizel, + crko zamajc i kvacilo i korpa, nekazem da je nemoguce nego male su sanse, a ako je tako dobra kada ga je prodavala sto mu nije rekla za zamajac, nego kada treba da se popravlja daj u srbiju pa neka kucaju po forumu sta sad da radi problem po problem, nemogu da garantujem normalno, nemogu da znam po postovima, ali procitaj kvarove za 2 godine i 7 000 km pa vidi, ja samo pretpostavljam, verovatno je toliko presao kako kaze vlasnik, sigurno bolje zna auto od mene.......
taunus, pa pazi, nije nemoguce, ali, holandija i italija su zemlje gde nam stizu sa najvecom kilometrazom, + dizel, + crko zamajc i kvacilo i korpa, nekazem da je nemoguce nego male su sanse, a ako je tako dobra kada ga je prodavala sto mu nije rekla za zamajac, nego kada treba da se popravlja daj u srbiju pa neka kucaju po forumu sta sad da radi problem po problem, nemogu da garantujem normalno, nemogu da znam po postovima, ali procitaj kvarove za 2 godine i 7 000 km pa vidi, ja samo pretpostavljam, verovatno je toliko presao kako kaze vlasnik, sigurno bolje zna auto od mene.......
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Potpuno se slazem.Taunus 17m piše:A zasto je toliko nemoguce da je neko prelazio "samo" 13.000 km godisnje ?
Jeste retko ali ne i nemoguce
Ja sam npr. do danas imao do posla i nazad 55 km, pa je to na godisnjem nivou 14.500 km. Danas sam prebacen na drugu lokaciju i do posla i nazad imam samo 10 km, sto je na godisnjem nivou samo 2.640 km. Ja licno ne verujem da su bas svi kupovali dizela samo da bi ubijali ogromne kilometraze... Vecina verovatno jeste, ali to ne mora da bude pravilo...

- SREMAC100%
nego jel to puno za delove? i koliko će biti ruke ?
- darko darko
pa nije, korpa lamela treba da je 150 zamajac 250 a druk negde 90, e sada bolje je sto je luk, za ruke neznam zavisi od majstora....
ajd eljudi koliko ste palcali ruke za zamajac na fokusu....
ajd eljudi koliko ste palcali ruke za zamajac na fokusu....
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: petak, 25. feb. 2011. u 20:29h
Kakav je gradski saobracaj u Milanu ne treba da se cudite ako je riknuo zamajac,pa tamo je kreni-stani i na sirenu 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Cena kompletnog seta zamajac,korpa,lamela i druk sa radom oko 460e
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
meni si rekao 550e!!!Nasta to lici???Dragomir piše:Cena kompletnog seta zamajac,korpa,lamela i druk sa radom oko 460e

Razgovaracemo kad dojdem u maju

ima se,moze se - nema se,mora se....