Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od knez91 » nedelja, 13. feb. 2011. u 16:43h

izgleda da sam bio u pravu za pesake thumbdown ......sta ces rupa u zakonu ima svuda pa tako i ovde....
a jel znate sta ima jos na tom cipu.... jesu samo kazneni bodovi ili jos nesto?
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 13. feb. 2011. u 17:57h

Ma OK da vozač pijan, prekorači brzinu itd, ali ne bi mogao udariti pješaka da se on kreće tamo kuda je predviđeno, tkz. trotoar. Osim ako nema trotoara onda uzimati u obzir ostale faktore, sve bi se to dalo napisati u zakonu.
Jel se mogu ja okupati u moru ako sam u Novom Sadu, naravno da ne mogu, jer ga nema u Novom Sadu. Tako i pješaka ne bi mogao udariti ako on nije na kolovozu. Naravno ako vozač udari pješaka na prelazu ili još gore trotoaru onda je on kriv, nije pazio, bio pijan, vozio prekoograničenja pa izgubio kontorolu itd.

Prošli put kad sam bio kući, idem autom kroz raskrsnicu skrećem ljevo i ulazim u svoju ulicu i ide neka žena po sredini ulice, iako sa obe strane ima prazan trotoa, ja sviram on se okreće i nešto grana rukama kao koji k**** hoćeš?! :blink: Pa tu bi takve gazio ko zečeve! :mad:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » nedelja, 13. feb. 2011. u 18:14h

Logicki gledano potpuno si u pravu ali gledao sam svojim ocima: vozi tip lagano i svirne nekim klincima da se sklone sa ulice jedan mu ko baba pokaze srednji prst i kao u fazonu sta mi mozes a tip otvori svoja vrata i pukne ga njima, vrata se zatvore a on doda gas i ode ... Koliko puta se svakom desilo da mora zakociti jer neko (puno zena oce to da uradi) ladno staje na kolovoz i plus gleda na suprotnu stranu ili ti otprilike da do znanja "aj me udari ako smes" ...

Koliko nas bi uspelo da se iskontrolise na tako nesto a da ga bar malo ne zakacis pa makar otvorenim vratima... Valjda iz tog razloga jos nije dozvoljeno da puknes pesaka koji trazi belaja ...

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 13. feb. 2011. u 19:29h

Da, ima raznih situacija. Pre neki dan ja idem kupujem nesto po gradu,parkinga nema,i neka mlađa žena stane tako na trotoar (nije dozvoljeno parkiranje), tako da ja ne mogu da udjem na taj tu parking. Ja otvorim prozor i zamolim je ,ponavljam ,zamolim lepo ako moze samo malo da uđem jer je blokirala mesto. Ona kao pogled a i pokaze mi nesto kao imas ispred ili iza mesta (rukama),misleci da i ja se parkiram na sred trotoara kao sto je ona...ja mislim, sad ce ona da se mrdne i cekam na sva 4, kad ona uzima dete i bezborazno me ignorise i uđe u prodavnicu ,a za mene je boli uvo....brojim u sebi , 1.2.3.4.5.6.7----tras (nisam stigao do 10) i uletim kao zivotinja za njom u jebenu radnju. toliko me iziritirala da sam se drao pred svim onim ljudima, verovatno mislili da je pljacka kako sam usao sa drekom. Govedo ruzno i nekulturno je naviklo da bude bezorbrazna jer zna da joj nece niko nista zato sto je zena sa detetom tako da sam se izdrao samo pred svim ljudima i morao da odem,jer sta da radim sa zenom smrdljivom.(drzi dete za ruku). TOliko iritirajuca situacija uz svu ti njenu gestikulaciju da je to neopisivo sada. Da je musko ne bi cekao ni jedan sekund a nadam se da ce sledeci put da naiđe na nekoga koga boli uvo sto je zena i sto ima dete.....bolje i ne izlaziti medju ljude.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 13. feb. 2011. u 19:51h

Taunus, to jeste zeznuta situacija kada bi ga namjerno udario, ali tu ga zakon štiti i zna da mu ne smiješ ništa pa te može j****, ali da je zakon drugačiji pa da ako ga udariš na na kolovozu ne odgovaraš, jeste radikalno ali bi trebalo udarat, jer stoka ako neće da fin način, nema druge nego udarat. Pogotovo kad tako provocira. Ja ne volim nasilje i uvjek gledam da svaku situaciju izvedem na što mirniji i bolji način, ali nekad neko pređe svaku mjeru i nema druge osim onaj ružniji način. Jer i da ga udariš namjerno ti kažeš nisi namjerno, a on kasnije neka dokazuje i neka kaže zbog čega si ga udario, jel bila provokacija ili ne. ;)

A to bezobrazluk sa parkiranjem pa to ne znam... Svaki dan nešto novo viđam, više me ništa ne može iznenadit. Najgore od toga što niko neće da prizna grešku, nego svi tjeraju svoju politiku pa makar bila i pogrešna. Naravno ti si ispao budala i nasilnik kod tih ljudi koji su bili u prodavnici, kako tako vičeš na ženu, jer to je žena. Ali ako je žena ne znači da je centar svjeta i da svi prema njoj se moraju ravnat.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

knez91

 

Poruka od knez91 » nedelja, 13. feb. 2011. u 20:12h

ma treba izegavati nasilje na putu jer ne znas kakva je budala sa druge strane, ko ce znat mozda je naduvan ili ima utoku od caleta u kolima.... ali naravno da postoji situacija i kada ja puknem i dodje mi da ga :punnish: .....

da nesto razjasnimo nije ona zena nego lice koje ucestvuje u saobracaju i ne treba na to gleati kao da je zena...... sta sada ona zgazila coveka a jbg nema veze zensko je aaaa vidi ima jos i dete pa dajte ljudi razumite je e to je najvece :bljak:

e nego da ti kazem sto sam se nasmejo pre nekoliko dana na faxu, znas onj parking kod puste( na faxu) i kako tamo stoje i na sredini polaza ( da docaram - I - ) sada dolazi neka riba bila je :jeeej: u x5-ci i hoce da se provuce izmedju kola ( - I I - ) dva puta je ocesala kola pored, 10puta je izlazila a vidi da li ce se provuci a ja gledam i samo se hahahaha i :lele: kakva guska
Knežević Enterijer

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 08:57h

Ima ponasanje u saobracaju veze i sa celokupnom situacijom u zemlji ali i sa nacinom obuke koja je bila u zadnjih 15-tak god. Kada sam prvi put isao u auto-skolu (negde oko 1983) postojao je samo Crveni signal i islo se jedno mesec dana na teoriju, pa onda na voznju - trajalo je to oko 3-4 meseci. Sad ti daju testove i prvi dan na ulicu pa znao ne znao propise ti vozi.

Tu se potpuno slazem sa novom organizacijom obuke. Da se gilja u skolu pa tek onda na ulicu a ne vozis a ne znas da je jedini osmougaoni znak STOP bas zato da bi onaj ko ga vidi otpozadi znao da ima prednost (sto poludim dok cekam da neko ukapira da ima prednost na moj znak STOP - ili ljudi koji izlaze na auto put a onda stanu pa cekaju da prodje kolona u 5 kod Arene da bi se ukljucili na auto put)...

A za pesake je jedini lek kaznjavanje na kilo pa dok ne osete po dzepu ... kao i svi mi :clap:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 10:56h

dule0911 piše:Po starom zakonu (a 99% sam siguran da je tako i po novom) vozac je uvek bio kriv kad udari pesaka, makar mu se ovaj i bacio na vozilo. Nelogicno? Jeste, ali zivimo u Srbiji.
Naravno, velicina kazne zavisi od dosta faktora, ali malo ili mnogo - uvek si bio kriv.
Ja sam uvek bio protiv toga da spasavaju samoubice sa mostova i sl. Taj ako je resio da se ubije, to ce i uraditi, na ovaj ili onaj nacin...
Najgore je kad se baci nekom pod kola, pa ti posle dokazuj... Ovo pricam iz koleginog iskustva, covek mu se u Borci iz cista mira bacio na kola
:eek: , ispostavilo se da je vec pokusavao nesto slicno...
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 14:59h

A ti ljudi koji se bacaju pod auto, kamion, autobus, voz nisu mi jasni. Dobro dosadio mu život, ima nekih velikih problema ne vidi drugi izlaz, ali zbog čega još nekome uništit život pored mostova, zgrada, otrova, užadi...

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 14. feb. 2011. u 15:46h

na to pitanje neki psiholog moze da odgovori. ja da se ubijam,zguto bi pilule,ne bi se bacakao i podmetao

draaganorelj01
Poruka: 53
Član foruma od: nedelja, 14. nov. 2010. u 20:51h

Poruka od draaganorelj01 » utorak, 15. feb. 2011. u 02:13h

e ovako ja imam problem upao sam u saht i polomio ceo prednji kraj na mom rs-u steta je totalna e sad me zanima koga ja da tuzim JKP PUT ili osiguranje sa obzirom da je nekoskinuo poklopac sahta sta da radim i kome da se obratim ako je neko imao slicnu situaciju...ili ako neko zna kakav je postupak policija je izvrsila uvidjaj i nisam prekoracio brzinu...

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 15. feb. 2011. u 06:28h

Ako si već bio do osiguranja i ne žele da ti redovnim putem isplate osiguranu vrednost za štetu koja nije prouzrokovana tvojom krivicom - svakako se konsultuj sa advokatom. Moje mišljenje, koje nije stručno, je da je osiguranje time što si im platio polisu od tebe faktički preuzelo rizik, tako da za eventualnu štetu koju je prouzrokovao nepoznati počinilac oni treba da ganjaju N.N. lice a ne ti.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

draaganorelj01

Poruka od draaganorelj01 » utorak, 15. feb. 2011. u 09:51h

da ali tog cigana sto je skinuo saht nikada nece naci...pozz bojane

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 15. feb. 2011. u 10:09h

Važno da je policija napravila zapisnik tako da imaš dokaze, sad ti ostaje da se ganjaš sa službenicima. Biće teška borba ali želim ti čvrste živce i strpljenje.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 15. feb. 2011. u 10:10h

Kažem, to tebe ne zanima, osiguravajuća kuća uzima pare da bi određenom procentu ljudi platila odštetu, a da li će oni naći krivca nije tvoja briga...
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

knez91

 

Poruka od knez91 » utorak, 15. feb. 2011. u 12:34h

naravno ako je napravljen zapisnik da mozes nesto da juris ako nije e onda ces tesko bilo koji dinar da uzmes...
nego ja mislim da su za to odgovorni ovi iz puteva.... sada zavisi koji je put jer ove glavne drze putev srbije( tako nesto) a ove lokalne i manje vazne jkp put....... jer citao sam negde ako je recimo rupa na putu dublja od 4cm da ako izazove stetu to placaju ti iz puteva...... sto znaci da saht placaju oni.....
nego to za advokata ti je najbolja varijanta, vidi koliko oni uzimaju recimo ako je 10% to ti je super, oni ce se tuditi da uzmu sto vise para jer odatle ide njima......
i jos nesto vidi da odes kod doktora da ti napise da imas isceseno rame da uzmes nesto na to, i jos neke probleme nabroj, recimo problem sa vratom od trzaja, sake te bole od udara.......
Knežević Enterijer

draaganorelj01

Poruka od draaganorelj01 » utorak, 15. feb. 2011. u 12:39h

jao koji si ti kralj nisam se toga setio a imam i zivotno osiguranje samo neznam da li mogu sad da odem proslo je dva dana,a znam da je kragna 200 hiljada...jbg nisam se setio razmisljao sam samo o kolima dodje mi da placem za njima...

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 15. feb. 2011. u 12:44h

Ja sam imao isti slucaj ali nisam ostetio nista na autu osim felne, zvao muriju,slikali,dao izjavu, sacekao zapisnik i pravac kod advokata popricao sa covekom on preuzeo sve, sam sve izvijao i na kraju sam dobio 20 000 (a stete na autu za 1000din tj uzeo drugu felnu).

Ovako sad lepo idi kod nekog tvog majstora i nek napise sta je na autu za popravku (sta jeste i sta nije) samo nek pise, odes na optiku isto to napisu predracun za sve zivo, ako ima na kolima da radi limar,plasticar,farbar,mehanicar itd samo pokupis predracune i odneses tamo gde te uputi advokat ili odneses njemu (zavisi kako se vec dogovoris) cekaces jedno 2 meseca na isplatu (mozda duze-krace) i to je to...
Slika

draaganorelj01

Poruka od draaganorelj01 » utorak, 15. feb. 2011. u 13:17h

da ali ja sam upao u veliki toplovodni saht sa nekih 60 70 neverujem da moze da se popravi sve je iskrivljeno,(nije u voznom stanju)ali ako tako ide tako cu i da napravim...hvala ti puno

knez91

 

Poruka od knez91 » utorak, 15. feb. 2011. u 13:23h

obavezno to sto ti fiesta kaze da uradis..... idi napisi sver sto si sjebao a i dodaj ono sto nisi mrgreen samo da izgleda da je od toga...
ma mozes ti sada kod doktora , idi kod obicnog pa neka ti da uput kod specijalist.... (sve te papie kopiraj da imas kod sebe za svaki slucaj) idi zali se na to sto sam napisao, i dobices nesto.... ili idi kod privatnog pa neka ti ispis da iams teze povrede vrata, da moras a nosih kragnu 6meseci, da su ti ruke bandazirane, a ovo za rame ,to kazi da ti je od cimanja pa te je pojas zadrzao i iscesio rame....... pa probaj sve to, i nestoce da upali, ;)
Knežević Enterijer

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 15. feb. 2011. u 14:08h

Nije bitno da li te boli ili ne, petljaj izmišljaj, ne možeš ništa izgubiti. Kada oni nas muljaju i uzimaju pare, i mi njih treba da muljamo.
Nisam imao takva iskustva, ali predpostvljam da će biti petljancija, ali izdrži. Kada bi svi ljudi tako radili, pa makar i samo felna bila malo iskrivljena tužili ih i zaebavali popravljali bi oni puteve, inače sve bi pare dali na odštete.

draaganorelj01

Poruka od draaganorelj01 » utorak, 15. feb. 2011. u 15:55h

ma tako cu i da uradim...nema druge

draaganorelj01

Poruka od draaganorelj01 » utorak, 15. feb. 2011. u 19:29h

kao sto sam i sumnjao auto nemoze da se popravi totalno je da citiram majstora iskezecen(sasija se uvila)otkinuta viljuska cak je i njen nosac deformisan znaci strasno sad stvarno neznam sta da radim pokusacu jos sutra drugog da dovedem ali bas je za....no,mislim sta da napisem totalna steta ili vec?!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 15. feb. 2011. u 19:42h

Želim ti uspešnu i što bržu kupovinu novih kola. Sve drugo je veća dara nego mera.
pozdrav, Bojan

Slika

draaganorelj01

Poruka od draaganorelj01 » utorak, 15. feb. 2011. u 21:23h

nisam razumeo ali mi se nesvidja...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“