Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 30. jan. 2011. u 01:04h

A jel primetio neko na uglu Starine Novaka i Cijićeve kako kamera slika i danju i nocu,samo gruva blic.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 30. jan. 2011. u 18:21h

Ako stvarno rade sve te kamere ja sam gotov covek...kad krene da stize ode tri plate...

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 30. jan. 2011. u 18:26h

za koliko stize kazna kada te uslikaju

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 31. jan. 2011. u 13:32h

Pojma nemam, ja sam par puta video neki blic kad sam prolazio,ali mi u prvom trenutku nije palo napamet šta je, i posle par puta, kako dolazim iz pravca salvije, pogledma i vidim je na semaforu na toj raskrsnici sa desne strane.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 12. feb. 2011. u 20:27h

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » subota, 12. feb. 2011. u 20:58h

jadan auto mrgreen
ma ovo je smesno, vozac nista nije kriv, tema je trebala biti pesak istrcao pred auto a ne nesreca.....
odatle imam 30m do pesackog sam je rizikovao i dobio po ledjima......
a ovo moze biti ona fora sto su cigani jedno vreme radili, namerno se baci na kola koja du malo sporije i onda uzme odstetu......

a ovo za blic (sto snimaju raskrsnice) ma mogu za ono da nas povuku dok ne uzmemo nove tablice , a onda smo u :govno: do guse, ne znas dal te je snmio ili ne. ti kuci sedis pijes kafu kada odjednom postar na vratima nosi cestitku iz mupa :-|, i onda odjednom pocnemo menjati boje u faci :olaksanje: sve zavisi od toga kolika je kazna...
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 12. feb. 2011. u 21:05h

KOja je sada to pomama za novim tablicama? jer sam ja duzan da ih uzmem il kod sledece registracije?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 12. feb. 2011. u 21:17h

Dužan si da ih uzmeš, kod sledeće registracije. ;)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 12. feb. 2011. u 23:20h

A saobracajna? Sluzbeni auto mi je bio na registraciji i umesto saobracajne ja dobih neku gomilu papira.. A saobracajna je kao na cekanju nekom..

knez91

 

Poruka od knez91 » subota, 12. feb. 2011. u 23:29h

ja mislim da cekas da je izrade, to je ona plasticna kao LK,
a vozacka ja mislim da traje jos, ustvari dok ti ne istekne....
Knežević Enterijer

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 13. feb. 2011. u 01:42h

Tako nekako sam i ja čuo, mada... nije preterano pouzdana informacija (čuo kako fotograf priča mušteriji pre mene) ali kažu da su nešto kao krenuli sa izdavanjem novih dokumenata saobraćajne i vozačke pa su navodno stali jer "im nešto nije kako treba", šta god to značilo. Fotograf je generalno zadovoljan, svaki dinar znači, a ljudi i dalje dođu da se slikaju kao za stara dokumenta :)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Poruka od djole3113 » nedelja, 13. feb. 2011. u 01:50h

Saobraćajna dozvola izgleda kao mešavina lične karte i kreditne kartice,naravno ima čip.Čeka se u BG 20-ak dana a u manjim mestima dosta duže.U medjuvremenu se dobija potvrda koja se koristi umesto saobraćajne,sa kojom se,bez obzira na zeleni karton,ne može preći granica.Sve se naravno plaća unapred a to što ne možeš ni u Bosnu dok čekaš saobraćajnu nikog ne zanima.Srbija... rulest

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 13. feb. 2011. u 08:27h

Kako bolan da cigani se tu bacaju pod auto i dobijaju odštetu kad tu nije pješački prelaz?!
Ja da sam na mjestu ovog vozača tužio bi ovog idiota što je pretrčavao tu ulicu, tražio bi neku odštetu za šta ja znam stres, strah ili šta ja znam samo da oderem budalu.
Nije mi teško stati pješaku kad je na prelazu, ali kad ih vidim ovako kako k'o zečevi pretrčavaju radije bi i gazio. Nije dovoljno što moram da se čuvam od budala na motorima, tatinih sinova u bjesnim autima moram i na pješake da pazim koji pretrčavaju ulicu van prelaza.
I sam nekad prealzim ulicu van prelaza, ali nikad tako da se provlačim između auti ili da ispadam kod indijanac pred nekoga.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 13. feb. 2011. u 09:27h

Sinoc sam imao zanimljivu situaciju , naime izlazim iz firme (firma mi je oko 3 km od grada) , vidim kolegu kako prolazi prema apatinu (treba s njim da se nadjem) i iza njega neko Doblo ga juri , ja krecem za njima , peglam po gasu (prazan put , nema nikoga) , uhvatio sam nekih 150 km/h lagano , stizem ih i treba da obidjem taj doblo , dajem levi migavac i blicnem liku , prelazim u levu traku u na jedno 10-ak metara od mene od bez migavca ulece u levu traku i obilazi tog mog ortaka , gazim kocnicu i otprilike na metar uspevam dovoljno usporiti da ne udjem u doblo , naravno u tom momentu se nevidjeno iznerviram , blicnem 2 puta liku i svirnem i vidim krece da bezi , jurim za njim , spremna dizalica u gepeku , on bezi a ja besan kao ris , naravno ne uspeva mi pobeci , stizem ga na raskrsnici u gradu , izlecem iz auta a on kad me video opali po gasu i na crveno preleti preko raskrsnice , mada dovoljno je glupav da shvati da sam zapamio broj tablice i da cu mu se napasem mile mame prvi sledeci put kad ga vidim.
E sad znam da sam brzo vozio , od toga ne bezim , ali ne mogu da verujem da ima takvih debilcina koji ne gledaju u retrovizor cak i kad im blicnes i das migavac.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » nedelja, 13. feb. 2011. u 10:16h

Mnogi kritikuju novi zakon o saobracaju ali ima pozitivnih stvari - sad da li ce da se primenjuje ili ne ... Pesak ne sme da prelazi ulicu ako koristi mobilni, ako je pod uticajem alkohola a ovo pretrcavanje izmedju kombija je isto kao i izletanje ispred autobusa koji ima odvojenu stanicu. Pa voznje deteta napred a narocito na vozackom sedistu - da se tata pokaze - pa pesaci koji idu na kolovoz ko budale a lepo kaze zakon "da moze da prelazi ulicu kada se uveri da to moze bezbedno da ucini i po sebe i druge ucesnike u saobracaju".

Zena je trebalo da dohvati neki kluc ili dizalicu i da ga dotuce sto joj je oduzeo 5 god. zivota ... Sigurno bi odmah skocio iz "nesvesti" da je to uradila...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 13. feb. 2011. u 11:47h

Taj zakon za mobilni preko ulice je napravljen zbog idiota koji ne paze. Ja ako pišem poruku prekinem pa nastavim kad pređem, ako pričam na telefon dobro pogledam ljepo pa desno. Dok njih većina to ne radi i onda se dešavaju nesreće. Ja bih promjenio zakon da ako nekoga udari auto, a pisao je poruku ili pričao na mobilni da je on kriv i da plaća odštetu vozaču. Jer prošle godine je udario vozač autobusa djevojku koja je pisala poruku na mobilnom, i nije ni pogledala počela da prelazi ulicu.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

knez91

 

Poruka od knez91 » nedelja, 13. feb. 2011. u 12:26h

pa ta nova vozacka moze imati samo smisla ako uvedu to da pandur koji te zaustavi ne sme imati ni u kom trenutku ni jedan dinar kod sebe. jer smo mi vozaci a i panduri navikli da te stvari resavamo sa 10jura....

nego to za cigane, ma ne pretrcavaju tu nego na temerinskoj tamo kod njih mrgreen , znas kada ides temerinskoj ka rodicu pa imas posle semafora (kod pumpe euro petrola) onu krivinu malo na desno, e tu imas pesacki i tu istrcavaju ko zecevi.....

kada smo kod zeceva , sinoc idem auto putem za suboticu i negde kod motela matic( tako nesto) istrci mi zec na put jedva ga promasi , ali da sam ga udario stao bi i pokupio bilo bi danas rostilja :vid budale:

a bolan kako da se vratim kuci pijan a da ne predjem ulicu cekicko
Knežević Enterijer

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 13. feb. 2011. u 12:54h

Ne znam, ali zadnjih 20-tak godina koliko se motam po N.Sadu nigde drugde ne vidoh toliko pretrcavanja, ne ulice, vec bulevara tamo gde se zavrsava Zmaj Jovina pa je tu autobuska stanica i sve do Izvrsnog Veca (cini mi se prema Petrovaradinu) sto vole da pretrcavaju preko sest traka a da ne koriste podzemni prolaz pa to je cudo ...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 13. feb. 2011. u 13:30h

Kneževeću pitanje da li bi išta ostalo od zeca, možda samo uši. mrgreen

U NS najviše pretrčavanja ima tu u Mihajla Pupina, teško im da idu kroz podzemni, a drugo mjesto gdje najviše prelaze je Bulevar Oslobođenja, cjela dužina, a najviše kod Futoške pijace.
Ne znam kako je tačno u zakonu definisano ako udariš pješaka van prelaza, ali ja bih da vozač ne bude ni u kom slučaju kriv, pa makar bio pijan ili vozio preko ograničenja, jer šta će pješak tamo gdje mu nije mjesto. Onda bi i autima mogli slobodno da vozimo po trotoarima i travnjacima (što neki i rade :S ).
Ista stvar ako udariš parkiran auto kriv si, pa makar i on bio parkiran na ne dozvoljenom mjestu. Pa ako je ne dozvoljeno, nije sigurno zato što nekom se digo pa eto tu se ne smije parkirat, nego zato što smeta saobraćaju.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 13. feb. 2011. u 13:40h

Možda, ali ipak zaboravljaš osnovni aksiom, a to je da je vozač (kao uostalom i pešak) "dužan da se prilagodi uslovima u saobraćaju". Nije dovoljno da na tarabi piše nešto (ulica) pa da ti možeš da radiš nešto drugo (voziš gde si naumio, parkiraš gde ti se ćefne, prelaziš gde ti odgovara), postoji još par drugih... preduslova :) a svako bi trebalo da snosi srazmerni deo krivice pred zakonom...

E sad, što to u praksi zavisi kako od težine krivice, tako i od debljine veze... pa onda od slobodne procene sudije itd... pa tako bude da neko ubije čoveka jer je vozio pijan i nikome ništa, ili da 'zec' svesno iskoči nekome na haubu, pa zecu ne bude ništa a tog nekog rebnu žestoko.
pozdrav, Bojan

Slika

knez91

 

Poruka od knez91 » nedelja, 13. feb. 2011. u 13:47h

a ostalo bi nisam isao brzo 110km/h , bolje i tako nego celu noc da camim i cekam da ulovim zeca :vid budale: , jer gledaj da ga pregazim preko tela pitanje sta bi bilo od njega , ali preko glave bi bilo vec ok, glavu onako i ne jedem cekicko

nego to za pretrcavanje nemam pojma kako je reseno, ja mislim da je vozac kriv u svakom slucaju, sada mozda nisam u pravu ali mozda ce se neko javiti ko zna zakon, mada u tom slucaju bi trebalo tuziti pesaka.....

a da dodam nesto za saobracajnu, napravaili su stranje jer kako sam negde procitao da u saobracajnoj ne postoji to koja je kategoorija vozila (karavan limuzina) i nisam siguran ali mislim da nema br. motora na novoj saobracajnoj....
Knežević Enterijer

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 13. feb. 2011. u 16:19h

Po starom zakonu (a 99% sam siguran da je tako i po novom) vozac je uvek bio kriv kad udari pesaka, makar mu se ovaj i bacio na vozilo. Nelogicno? Jeste, ali zivimo u Srbiji.
Naravno, velicina kazne zavisi od dosta faktora, ali malo ili mnogo - uvek si bio kriv.
Fiesta!!

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » nedelja, 13. feb. 2011. u 16:19h

E ovo je zanimljivo oko broja motora u novoj saobracajnoj. Izgleda da su ga izbacili.

http://www.registracija-vozila.rs/index ... Itemid=108

Sad ako neko ima drugu informaciju to ne znam ...

Ko je terao auto na registraciju po novom bi mogao da nam kaze ...

A za prethodni post: moj matori (bog da mu dusu prosti) je bio dementan i to prilicno, izasao je i otisao na auto put gde ga je covek udario (imao je par preloma i bio u bolnici poduze) ali je milicija po sluzbenoj duznosti podnela prijavu i ma koliko mi to bilo tesko da prihvatim i tuzilastvo i svi su rekli da pesak nema sta da trazi na auto putu - epilog je da je moj matori odgovoran ... bio (nije umro od udesa).

Ne bih rekao da je vozac uvek kriv ali tu je mnogo faktora - brzina (ko jos postuje ogranicenje bas u km - ako je 40 vozis 50 kriv si, ako imas alkohol - kriv si, ako je noc a vozis koliko je ogranicenje - nisi se prilagodio uslovima kriv si, kad je neko povredjen rade tehnicki - u 90% ti nesto bas ne radi kako treba - kriv si ali to je vec druga stvar, ipak mislim da po novom mozes da racunas i da pesaci vise nisu neprikosnoveni ...
Poslednja izmena: taunus76, na dan nedelja, 13. feb. 2011. u 16:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 13. feb. 2011. u 16:23h

Moj cale je skoro terao na carinu/uvozio/registrovao auto, i trazili su mu broj motora. Tako da sumnjam da je ukinut. Mozda se ne vidi nigde na plastici, vec je u tom chipu na saobracajnoj, ko zna.
Fiesta!!

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » nedelja, 13. feb. 2011. u 16:37h

Da ne bude nesporazuma imam 100% proverenu informaciju vezano za broj motora i saobracajne , dakle broj postoji u cipu.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“