Prednje kocnice neotpustaju
- Scorpio 696
- Poruka: 1374
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Prednje kocnice neotpustaju
Posle uspesne popravke klesta (prednja leva)
Privremena popravka sa starim gumicama (trebalo bi u najmanju ruku da curi) a ne curi nigde.
Klip je uglavljen lako u leziste medjutim kada je sve montirano tocak i dalje blokira ali se da okrenuti (pre se nije mogao okrenuti)
Pitanje da li je moguce da je zbog vazduha u sistemu? (posto on radi kao opruga kompresuje se i otpusti taman toliko da blokira)
Privremena popravka sa starim gumicama (trebalo bi u najmanju ruku da curi) a ne curi nigde.
Klip je uglavljen lako u leziste medjutim kada je sve montirano tocak i dalje blokira ali se da okrenuti (pre se nije mogao okrenuti)
Pitanje da li je moguce da je zbog vazduha u sistemu? (posto on radi kao opruga kompresuje se i otpusti taman toliko da blokira)
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
Re: Prednje kocnice neotpustaju
hoce tako da se ponasa kad stavis nove plocice...al to nije nista strasno nakon par km sve normalno funkcionise....bar sam ja do sada imao takva iskustva...i uvek mi se to desavalo na svim automobilima kad menjam plocice...tako da ti probaj da ga vozas pa prati da li se greje tocak...
- Scorpio 696
Ma nisam ja menjao plocice.
Sve je krenulo od tehnickog.
Rece mi covek da cese levi prednji disk.
Posle par dana i duze voznje osetim da smrdi neka paljevina ...odmah pogledam gde sam bacio pikavac ali nije to
opipam sve tockove a ovaj prednji levi usijan.
I krece se u akciju rasklapanja..
I onda taj prvi post.
Danas mu menjam i kociona gumena creva sva 4.
Negde procitah da i matoro crevo moze da pravi probleme.
Sve je krenulo od tehnickog.
Rece mi covek da cese levi prednji disk.
Posle par dana i duze voznje osetim da smrdi neka paljevina ...odmah pogledam gde sam bacio pikavac ali nije to
opipam sve tockove a ovaj prednji levi usijan.
I krece se u akciju rasklapanja..
I onda taj prvi post.
Danas mu menjam i kociona gumena creva sva 4.
Negde procitah da i matoro crevo moze da pravi probleme.
- sierra 20i
hoce i to da zeza bude zapuseno pa nevraca ulje i eto problema...a i klip ukoliko je korodirao zeza pa nece da se vraca...to je meni pravilo probleme na zadnjim tockovima pa sam svako malo rastavljao i smirglao vodobrusnom smirglo klipove,ipak na kraju sam promenio oboje klesta i tako resio problem na duze vreme...sad posto si to vec rastavljao pretpostavljam da si ocistio klip,tako da to nije...promeni crevo pa onda vidi sta ce reci
- Scorpio 696
Kupio sam danas creva x4 i gumice za reparaciju x4.
A procitao na netu ako kocnica otpusti cim se sisica odvrnre da je 90% crevo u pitanju (sto je kod mene slucaj).
A procitao na netu ako kocnica otpusti cim se sisica odvrnre da je 90% crevo u pitanju (sto je kod mene slucaj).
- sierra 20i
verovatno je to...inace skorpija ti je vrh....cesto je vidjam u kamenici....
- sierra 20i
elem, gde si kupovao gumice za klesta u ns-u trebaju i meni....nekidan postadoh ponosan vlasinik sierre 4x4 ghia 90-0 godiste 20 dohc....nije dugo vozena i ima prilicno posla oko nje...izmedju ostalog treba i kocnice da sredjujem,tako da ce mi trebati gumice za klesta.....
- Scorpio 696
- sierra 20i
hvala na pomoci,nece mi biti problem pronaci tu radnju