Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14036
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 2. jun 2024. u 01:52h

Posle danasnje pobede u Xfinity u Portlandu, ponovo se pokrenulo pitanje - sta ce biti sa SVG sledece sezone?

Trackhouse ce sledece sezone imati 3 chartera, ali 4 vozaca pod ugovorom - Chastain, Suarez, Smith i SVG.

Chastain i Suarez ne idu nigde, to je vec poznato.

SVG ne verujem da ce hteti da vozi jos jednu sezonu u Xfinity, ne verujem da je napustio Supercars i presao u NASCAR da bi vozio takmicenje u 2. ligi.

Ali istovremeno, Zane Smith se smatra najvecom mladom nadom u NASCAR svetu i ne verujem da bi ga se Trackhouse resio posle samo 1 sezone - posebno zato sto jos nije vozio ni jednu trku za Trackhouse (ove godine je na pozajmici u Spire).

Trackhouseu jedino preostaje da opet napravi neki dogovor i da ili SVG ili Smith voze na pozajmici. Ako do toga dodje, verovatno ce Kaulig opet biti partner.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 3. jun 2024. u 00:52h

Auuuu koji finis u St Louisu. Pobedi Austin Cindric ni kriv ni duzan.

Kada su Bellu otkazali cilindri na 20-ak krugova pre kraja i Blaney napravio solidnu prednost, mislio sam, "konacno da sreca pogleda Blaneya". Kad ono ostade bez goriva u zadnjem krugu. Zabrljao pit stop jer su i Cindric i Blaney u isto vreme zadnji put bili u pit stopu - to znaci da Blaneyov pit tim nije sipao pun rezervoar.

Trebao je biti fanstastican dan za Penske jer je i Logano zavrsio kao 5.

Roush je trenutno bas mocan, Keselowski 5 top 5 u zadnjih 7 trka (danas zavrsio 3.), Haley 9. mesto (njegov drugi top 10 u zadnje 3 trke).

Hocevar najbolji plasman u karijeri - 8. mesto.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss
Poruka: 2551
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » ponedeljak, 3. jun 2024. u 02:18h

Rekoh da je Ford brz na ovoj stazi.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 3. jun 2024. u 02:36h

Realno, najbrzi danas je bio Bell i nije pobedio samo zato sto su mu otkazala 2 cilindra na 20-ak krugova pre kraja. Cak i sa 6 cilindara je uspeo da zavrsi kao 7. Takodje pobedio stage 1 i stage 2 i vodio najvise krugova. Osvojio je vise poena nego bilo koji drugi vozac danas osim Cindrica.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 3. jun 2024. u 13:32h

Da danas krece playoffs, Ford bi imao samo 3 vozaca - Keselowski, Blaney i Cindric. Najbolje plasirani Ford je trenutno Keselowski na 9. mestu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 3. jun 2024. u 20:40h

USA Today pise da Joe Gibbs ocekuje od Truexa da bude vozac u timu i sledece godine.

Istovremeno pregovara sa dva SHR vozaca Gragson i Briscoe u slucaju da Truex odluci da se penzionise.

Nisam siguran koliko je ova vest istinita posto je Briscoe skoro pa potvrdjen kao novi vozac Wood Brothers.

Gragson je vec realnije resenje jer i Truex i Gragson imaju istog sponzora - Bass Pro Shop.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 4. jun 2024. u 16:40h

Talladega_500 piše:
subota, 1. jun 2024. u 20:05h
Talladega_500 piše:
ponedeljak, 27. maj 2024. u 14:36h
kyle piše:
ponedeljak, 27. maj 2024. u 11:41h
pa ne bi on to uradio da nije bio siguran da ce mu nascar dozvoliti. naravno da je prvo njih pitao da li sme.
Kao sto rekoh - ne sumnjam da ce dobiti waiver jer je ipak Hendrickov vozac. Poenta mog komentara je da ne bi trebao da dobije waiver jer nije propustio trku zbog nekog nekontrolisanog razloga (povreda ili slicno) - propustio je trku jer je doneo odluku da se trka negde drugo umesto u NASCAR-u.

Za to se waivers ne bi trebali davati jer bi onda svaki vozac koji pobedi jednu trku u regularnom delu sezone (i samim tim plasira se u playoffs) mogao da bira da preskace trke da bi vozio negde drugo. Onda su mogli dati waiver i SVG prosle sezone nakon sto je pobedio Chicago Street - jer je preostalih 25 trka iz regularnog dela sezone odlucio da vozi drugo takmicenje (Supercars).
Ovo je jos uvek glavna tema u NASCAR-u, sedmicu dana nakon sto se desilo.

Sa jedne strane su ljubitelji Hendricka koji tvrde da Larson treba da dobije waiver jer "nije Larson kriv sto je padala kisa pa je zbog toga zakasnio na Charlotte". Takodje spominju da su i drugi vozaci dobili waiver zbog nekih drugih odluka, tipa Chase Elliott je dobio waiver jer je povredio nogu na skijanju, Kyle Busch se povredio na trci u Xfinity seriji, itd.

Sa druge strane, drugi tvrde da jeste bila njegova odluka da ostane u Indianapolisu i trka se u Indy umesto da bude na Charlotte. Spominju kako Grant Enfiner u Truck seriji nije dobio waiver kada se njegov tim iznenada ugasio i propustio je 1 trku u regularnom delu sezone pre nego sto je nasao novi posao.

Ne sumnjam ja da ce Larson dobiti waiver, jer je uz Elliotta najpopulariji vozac i vozi za veliki Hendrick Motorsport - ali NASCAR jos jednom pokazuje ono za sta ga svi kritikuju, a to je da koriste sopstvena pravila samo kada im odgovara, u protivnom ignorisu ih.
Larson dobio waiver.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 4. jun 2024. u 20:32h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 4. jun 2024. u 23:32h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 5. jun 2024. u 03:04h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 5. jun 2024. u 16:34h

Front Row produzio ugovor sa Todd Gillilandom.

Spominje se da je ugovor visegodisnji. Mislim da je ovo prvi put da Front Row potpisuje visegodisnji ugovor (verovatno na 3 godine) sa nekim vozacem jer su do sada uvek potpisali 1-godisnje ugovore.

Od Gillilanda se ocekuje da postane lider tima sada kada Michael McDowell odlazi. Takodje se prica da ce mozda voziti #34 umesto dosadasnjeg #38 posto je taj #34 najbolji auto u timu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 5. jun 2024. u 21:36h

Penske kaze da nije ni planirao da otpusti Cindrica, a da je pobeda prosle sedmice samo osigurala da jos duze ostane u timu.

Cindric nema bas neku sezonu. Pobedio na Gateway i 4. mesto na Atlanti na pocetku sezone, ali osim toga je uglavnom zavrsavao na 20-30. mestu celu sezonu.

Imao je solidnu 2022. rookie sezonu - pobedio je Daytonu 500 i zavrsio na 12. mestu u generalnom plasmanu, ali je onda prosle godine bio tek 24. Ove sezone je 18. u poenima.

Ali mu ide u korist sto je njegov cale Tim predsednik Penskea...

Kada se setim koliko je Keselowski bio uspesan sa ovim #2 autom, Cindric je bas razocarao.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 6. jun 2024. u 00:56h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 6. jun 2024. u 04:41h

Zanimljiv sponzor za Keselowskog za Sonomu - Boston Red Sox.

Razlog lezi u tome sto je Fenway grupa vlasnika i Red Sox i dela RFK Racinga.

Slika

Ovo nije prvi put da se tako nesto desava - Boston Red Sox je i ranije bio sponzor dok su Carl Edwards i David Ragan vozili za tim.

Slika

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 6. jun 2024. u 12:14h

Talladega_500 piše:
sreda, 5. jun 2024. u 21:36h
Penske kaze da nije ni planirao da otpusti Cindrica, a da je pobeda prosle sedmice samo osigurala da jos duze ostane u timu.

Cindric nema bas neku sezonu. Pobedio na Gateway i 4. mesto na Atlanti na pocetku sezone, ali osim toga je uglavnom zavrsavao na 20-30. mestu celu sezonu.

Imao je solidnu 2022. rookie sezonu - pobedio je Daytonu 500 i zavrsio na 12. mestu u generalnom plasmanu, ali je onda prosle godine bio tek 24. Ove sezone je 18. u poenima.

Ali mu ide u korist sto je njegov cale Tim predsednik Penskea...

Kada se setim koliko je Keselowski bio uspesan sa ovim #2 autom, Cindric je bas razocarao.

Slika
znaci tatin sin. nista od njega onda. on ce biti kao marko andreti u indycaru.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 6. jun 2024. u 15:55h

kyle piše:
četvrtak, 6. jun 2024. u 12:14h
znaci tatin sin. nista od njega onda. on ce biti kao marko andreti u indycaru.
Cindric bi dogurao do Cup i da nije bilo tate. Imao je veoma dobru Truck i Xfinity karijeru tako da bi sigurno stigao do Cup.

I u Cup je u pocetku dobro poceo - u rookie sezoni je pobedio Daytonu 500 i zavrsio kao 12. u generalnom plasmanu. To je solidno za prvu godinu u najjacoj seriji.

Njegov pad je krenuo prosle godine i nastavio se ove godine.

Penske nije tim koji cesto menja vozace, neko mora da bas dosta godina ne opravda ocekivanja pre nego sto ga Penske najuri. Gibbs je taj gde dobijes sansu na godinu-dve max i onda gubis posao, ali ne i Penske. Mislim da bi zadrzali Cindrica cak i da mu cale nije predsednik tima.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 6. jun 2024. u 19:04h

Talladega_500 piše:
nedelja, 2. jun 2024. u 01:52h
Posle danasnje pobede u Xfinity u Portlandu, ponovo se pokrenulo pitanje - sta ce biti sa SVG sledece sezone?

Trackhouse ce sledece sezone imati 3 chartera, ali 4 vozaca pod ugovorom - Chastain, Suarez, Smith i SVG.

Chastain i Suarez ne idu nigde, to je vec poznato.

SVG ne verujem da ce hteti da vozi jos jednu sezonu u Xfinity, ne verujem da je napustio Supercars i presao u NASCAR da bi vozio takmicenje u 2. ligi.

Ali istovremeno, Zane Smith se smatra najvecom mladom nadom u NASCAR svetu i ne verujem da bi ga se Trackhouse resio posle samo 1 sezone - posebno zato sto jos nije vozio ni jednu trku za Trackhouse (ove godine je na pozajmici u Spire).

Trackhouseu jedino preostaje da opet napravi neki dogovor i da ili SVG ili Smith voze na pozajmici. Ako do toga dodje, verovatno ce Kaulig opet biti partner.

Slika
Gledao sam danas jedan intervju sa Daniel Suarezom gde je rekao da se nada da ce ostati u Trackhouse.

Izgleda da je njegovo produzavanje ugovora prosle sezone bilo samo na 1 godinu i da je opet slobodan vozac na kraju ove sezone.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 7. jun 2024. u 02:34h

Slusao sam jutros podcast Dale Juniora, pricao je oko 90 minuta o raznim temama - o Larsonovom waiveru, o tome gde misli da ce vozaci SHR-a zavrsiti, ali i u kom pravcu NASCAR ide.

Junior smatra da ce charteri jednog dana vredeti i do $100 miliona, ali mu se ne svidja u kom pravcu sport ide. Prica da je nekada svako mogao da se pridruzi i takmici dok je danas NASCAR prakticno sport bogatih. Kaze da razume zasto NASCAR hoce da se sto vise novca obrce, ali da istovremeno NASCAR zaboravlja svoju originalnu publiku koja ga je proslavila.

Pitali ga ako misli da ce charteri toliko dobiti na vrednosti - zasto ne investira i kupi par chartera sada kada su dostupni. Rekao je da mu legenda prezimena Earnhardt to ne dozvoljava jer ne bi mogao da preprodava chartere u buducnosti - jer svi ocekuju da ce Earnhardt vecno biti u sportu. Kaze da ako zeli da ostavi nasledstvo svojim kcerkama, da postoji mnogo bolji nacini nego kupovina chartera.

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 7. jun 2024. u 12:05h

Jel rekao kad Nascar prelazi na hibridne motore? Ili full electric posto auto industrija ide u tom pravcu?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 7. jun 2024. u 15:24h

kyle piše:
petak, 7. jun 2024. u 12:05h
Jel rekao kad Nascar prelazi na hibridne motore? Ili full electric posto auto industrija ide u tom pravcu?
Ne, nije spominjao hibride, ali je to verovatno sledeci pravac.

Ono sta se zna (objavljeno je jos pocetkom godine) da ce prototip elektricnog auta biti predstavljen pred Clash 2025. godine. Testirao ga je David Ragan i bio je odusevljen. Nije poznato da li ce ikada biti koriscen na trkama, mislim da NASCAR vise eksperimentise.

Ono o cemu je Junior najvise pricao je o svojim pocetcima u tadasnjoj Busch (danas Xfinity) seriji sredinom 1990-ih godina. Pricao je kako si u to vreme mogao da kupis staru sasiju, kako su skoljke bile relativno pristupacne, mehanika isto nije bila skupa i mogao si relativno lako/jeftino da se pojavis na stazama i krenes da se trkas. Dok danas to nije slucaj, ne mozes vise da koristis starije delove vec samo od onih dobavljaca koje je NASCAR odobrio.

Takodje je pricao o troskovima trkanja. Dosta je pricao o charterima, kaze kako charter danas kosta $30-40 miliona, treba ti minimalno $20 miliona da se takmicis celu godinu i verovatno jos toliko da osnujes tim. Znaci u sustini treba ti $60-80 miliona investicija samo za jedan auto. To ne moze da priusti neki obicni smrtnik vec samo bogatasi. Zato Junior smatra da je NASCAR postao sport za bogate umesto za onu radnicku klasu kao sto je bio tokom vecine svoje istorije.

Ja opet kazem - kad jedan Dale Junior ne moze u Cup, pa kakve su onda sanse za bilo koga drugog?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 7. jun 2024. u 19:11h

Sonoma renovirana i spremna za trkanje ovog vikenda.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 8. jun 2024. u 23:08h

Sve su cesce price da ce Austin Dillon u penziju na kraju sezone, da se fokusira da vodi poslovnu stranu tima.

Sad je glavni kandidat da ga zameni Noah Gragson. Dillon i Gragson imaju istog sponzora (Bass Pro Shop) tako da to igra veliku ulogu u celoj prici.

Slika

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 9. jun 2024. u 01:41h

Krenulo Fordu. Druga trka zaredom u kojoj su najbrzi.

izgleda da je od Darlingtona to pocelo. samo na coca-cola 600 nisu pobedili. uzeli darlington, all-star trku, poslednju trku i sada pol poziciju.

jos bi keselowski pobedio coke 600 da trka nije prekinuta. bio je na samo 0.3 iza bela

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 9. jun 2024. u 02:05h

Konacno je i Ford sreca malo pogledala.

Na Darlingtonu, Reddick slupao sebe (i Bueschera) u finisu kada je bio najbrzi.
Na Gateway, Bellu otkazala 2 cilindra u finisu kada je bio najbrzi.

Izgubili su gomilu trka na pocetku sezone za sitnice. Malo je moralo da krene i u Fordovu korist.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 9. jun 2024. u 15:58h

Od australijskih Supercars vozaca, Will Brown se kvalifikovao na 24. mesto, Cam Waters je 31. Waters je bio 3. tokom slobodne voznje, valjda je imao neke mehanicke probleme tokom kvalifikacija.

Cudi me da SVG ne vozi ovu trku. AJ Allmendinger je u tom #16 autu ovog vikenda.

Odgovori

Povratak na „Nascar“