Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

USA Ford generalno

Moderator: ace1

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14179
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: USA Ford generalno

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 14. jun 2012. u 18:45h

Dva originalna Forda GT40 (jedan 1967 godiste, drugi 1968) ce se uskoro pojaviti na aukciji. Oba imaju trkacku istoriju iza sebe.

Ocekuje se da ce cena svakog dostici izmedju $2.3-2.7 miliona.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 15. jun 2012. u 13:02h

Pace car za ovonedeljnu NASCAR trku.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 30. jun 2012. u 18:28h

Predstavljen je i 2013 F-150 Limited, najluksuznija verzija F-150.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 3. jul 2012. u 23:11h

Ford je u Junu prodao 207,759 vozila u Americi sto je rast od 7%.
Od tog broja Ford je prodao 200,215, a Lincoln 7544.

Pozitivno:
F-Series 55,025 (+11%)
Escape 28,500 (+28%)
Fusion 24,433 (+17%)
Explorer 14,022 (+35%)
Mustang 10,263 (+16%)
Edge 10,259 (+6%)
Flex 3140 (+35%)
Expedition 3361 (+9%)

Negativno:
Fiesta 4589 (-17%)
Focus 21,186 (-1%)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. jul 2012. u 18:48h

Ford je i zvanicno objavio neke detalje za C-Max hibrid.

Pocetna cena ce biti $26,000, sto je za $1,300 jeftinije od najblizeg konkurenta Toyote Prius V.

Motor ce biti 2.0L sa 188 hp.

Potrosnja u gradu 5 litara, na autoputu 5.2 litre.

Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 5. jul 2012. u 19:29h

xaxaxa..koja fora sa potrosnjom :D

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. jul 2012. u 21:01h

Mislis da brojevi nisu istinuti?

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 5. jul 2012. u 21:12h

naravno da nisu..

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. jul 2012. u 22:49h

Jel zato sto je Clarkson rekao da Prius na stazi trosi vise nego M3 pa mora biti takav slucaj sa svim hibridima?

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 5. jul 2012. u 22:52h

pa jedino ako sa Midzora krene nizbrdo.. :)
Poslednja izmena: milan_gt, na dan četvrtak, 5. jul 2012. u 22:54h. Ukupno izmenjeno 1 put.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 5. jul 2012. u 22:52h

Da li si svestan koliko čika Džeremi mora da pati od štucavice... ajde leba ti ne pominji ga u svakoj nevezanoj diskusiji, nema smisla prema čoveku.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. jul 2012. u 22:57h

Prethodna generacija Ford Fusion hybrida je po fabrickim brojevima imala potrosnju od 41 mpg ili 5.8L na 100 km.

Nikad nisam cuo ljude da se zale da je nemoguce ostvariti, a vecina novinara su normalnom voznjom imali jos manju potrosnju.

Sto se tice samog C-Max, on nema sta da trazi protiv Priusa V. Moze biti daleko bolji auto, ali ce mu trebati jedno 20 godina da stekne imidz koji Prius ima danas.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 5. jul 2012. u 22:59h

dobra je fora u hibrida zveknuti motor snage GTI golfa (ST focus je jaci pa zato nisam njega pomenuo) :D

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 5. jul 2012. u 23:34h

Pa mislim ako bi ponudio u USA hibrid koji je slab, ne bi niko kupio, jer ljude vole da imaju brza auta.
E sad opet imaju prednost nad drugim autima koja nisu hibridna, koji bi to auto sa 188 ks, veličine C-MAXa trošio tako malo? :D
Možda i bi, ali da voziš iza kamiona koji bi ti pravio zavjetrinu i da bude niz brdo. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 5. jul 2012. u 23:39h

pa prius ima motor u skladu sa namenom..

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 6. jul 2012. u 00:12h

Kupcima Toyota je snaga najmanje bitna, njihova vozila po klasama su uvek medju zadnjim po snazi.

Zna se zasto se kupuje Toyota. Prius razvija samo 134 hp, ali i pored toga je duplo bolje prodavan hibrid nego svi ostali hibridi zajedno.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 6. jul 2012. u 00:22h

ako je vec potrosnja bitna bolje da su baterije uparili sa 1.0 turbo

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 6. jul 2012. u 10:14h

Da ali na tom turbo motoru imaš turbinu koju ćeš kad tad morati promjeniti, a uz baterije koje takođe koštaju, bili bi ogromni troškovi održavanja.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 6. jul 2012. u 10:42h

Talladega_500 piše:Kupcima Toyota je snaga najmanje bitna, njihova vozila po klasama su uvek medju zadnjim po snazi.

Zna se zasto se kupuje Toyota. Prius razvija samo 134 hp, ali i pored toga je duplo bolje prodavan hibrid nego svi ostali hibridi zajedno.
Iz istog razloga iz kog se kupuje iPhone/ pad umesto x puita jeftinija Nokia, Samsung ili Prestigio, ali cini mi se da takvoj praksi u Amerikanaca polako dolazi kraj. Bas na primeru koji sam naveo, prosle godine bio sam nesto u USA, i pitam lika zasto kupuje iPhone, kad sve to ima i na xm5800, i kaze on "pa da, nema tu nicega, samo fashion", i vidis da mu je neprijatno, i da se oseca glupo, itd. Iz razgovora sam video da ta generacija, rane 30e, nece jos dugo bacati pare, pogotovo uz ekonomsku krizu.

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 7. jul 2012. u 00:13h

Iosis piše:Da ali na tom turbo motoru imaš turbinu koju ćeš kad tad morati promjeniti, a uz baterije koje takođe koštaju, bili bi ogromni troškovi održavanja.
i 2.0 je turbo..nisu oni honda civic tupe R da iz atmosferca te zapemine dizu 200ks

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » subota, 7. jul 2012. u 08:49h

z istog razloga iz kog se kupuje iPhone/ pad umesto x puita jeftinija Nokia, Samsung ili Prestigio, ali cini mi se da takvoj praksi u Amerikanaca polako dolazi kraj. Bas na primeru koji sam naveo, prosle godine bio sam nesto u USA, i pitam lika zasto kupuje iPhone, kad sve to ima i na xm5800, i kaze on "pa da, nema tu nicega, samo fashion", i vidis da mu je neprijatno, i da se oseca glupo, itd. Iz razgovora sam video da ta generacija, rane 30e, nece jos dugo bacati pare, pogotovo uz ekonomsku krizu.
Pojava znana kao konzumerizam. Kupi ne zato što ti treba nego samo da bi kupio. Kupovina je sama sebi svrha.
U prevodu volimo ogromne automobile, a to što nam oni zaista i ne trebaju nema nikakve veze, bitna je ljubav.
Većina tih ogromnih automobila ima i 4x4 pogon pride, ali u 95% radnog vijeka ne siđu sa asfalta. Ni to nije bitno, bitno je da ga imaš.
I to nije slučaj samo u Americi. Evo gledam ovdje po Banjaluci masa ljudi vozi Ford F150, one velike Dodg-ove (ne znam im imena tačno), Toyote Hilux-e i tome slično. Pa kroz pola ulica ne mogu da prođu, a o parkingu da i ne govorim. Većina tih ljudi živi u stanovima i to se parkira svuda, ne možeš da vjeruješ. Tako je i sa svim ostalim što se tiče potrošnje. Samo daj, a to što to meni realno i ne treba nema veze.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 7. jul 2012. u 13:06h

Ne postoji preveliki auto :)

Izgovori "sa malim se lakse parkira", "meni to ne treba"... su samo opravdanje pred samim sobom, zasto imas mali.
Mali imas samo zato sto nisi imao para da kupis veliki :)

Size does matter - ko ne veruje neka pita zensko koje mu nije zena/devojka/verenica... ;)

Meni se cesto desi da u mondea karavana ne mogu bas da spakujem ono sto bi hteo. A jos ako bi zeleo da imam i konfor pri tom... F-150 mi se sve vise javlja kao idealan (duble cab, naravno) :)
Djak pesak :)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 7. jul 2012. u 13:28h

Zanimljivo srocen text. Ne moze se covek pobuni, a da mu ne ispadne mali.

Kako je poenta na "imao bi ga da si imao para", ocigledno je da sam za iste pare mogao da kupim veci, ali polovniji.
Dakle, imao sam izbor i izabrao sam manji, ali nov. Kao i mnogi drugi.

Da ne duzim mnogo, mrzim da vucem stvari. Mrzim da ih trpam u auto. Ne zelim pun veliki auto. Zelim pun veliki novcanik (karticu), da nista ne moram da nosim, a auto da vozim samo iz zadovoljstva.

Ko je gledao Object of Beauty (uloge: Andy Mc Dowell i onaj kre*en sto ne mogu da mu se setim imena) odmah ce shvatiti o cemu pricam.

I nisam ovo shvatio licno, samo mi je bolje zvucalo u prvom licu.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 7. jul 2012. u 14:31h

Ma tekst jeste zanimljivo sročen ali veze nema sa životom.
Tačnije, to je jedno gledanje na problematiku, iz jedne od mnogo perspektiva.

Da, postoje ljudi kojima je veliki automobil nepotrebno cimanje, postoje ljudi kojima je veliki automobil problematičan za parkiranje i kojima veliki automobil realno - ne treba.

Prijatelj je, npr. pre neku godinu za iste pare imao ponudu istog godišta Fiestu i Focusa... uzeo je - Fiestu. Živi sam sa ženom, ne treba mu veći auto, u centru grada, u žutoj zoni u izuzetno zajebanom kraju za parkiranje mu je lakše da negde ugura Fiestu nego čak i 20ak cm dužeg Focusa. Ortak koji sad kupuje Focusa NIJE uzeo onog prelepog crvenog Mondea iz Vrbasa iako sam ga terao da ode i pogleda, nekoliko još zanimljivih Mondea nije ni udostojio pogleda jer ga - ne zanima. Hoće Focusa.

Size does matter je neprimeren komentar za ovu priču, naročito aluzije na žene / švalerke / komšinice.

I da... meni jeste bitno da za pare koje imam dobijem što veći automobil, ali ne mislim da tako treba da razmišlja čitav svet. Svakom prema potrebama.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 7. jul 2012. u 16:42h

bojcistv piše:Pojava znana kao konzumerizam. Kupi ne zato što ti treba nego samo da bi kupio. Kupovina je sama sebi svrha.
U prevodu volimo ogromne automobile, a to što nam oni zaista i ne trebaju nema nikakve veze, bitna je ljubav.
Većina tih ogromnih automobila ima i 4x4 pogon pride, ali u 95% radnog vijeka ne siđu sa asfalta. Ni to nije bitno, bitno je da ga imaš.
I to nije slučaj samo u Americi. Evo gledam ovdje po Banjaluci masa ljudi vozi Ford F150, one velike Dodg-ove (ne znam im imena tačno), Toyote Hilux-e i tome slično. Pa kroz pola ulica ne mogu da prođu, a o parkingu da i ne govorim. Većina tih ljudi živi u stanovima i to se parkira svuda, ne možeš da vjeruješ. Tako je i sa svim ostalim što se tiče potrošnje. Samo daj, a to što to meni realno i ne treba nema veze.
Sve je to pitanje zelje da se ima vise od osnove.

Kao sto mnogi kupuju aute koji im ne trebaju (sam auto uopste nije neophodan), tako se moze reci i za bilo sta drugo sta kupimo u zivotu (od malenih stvari, kao sto su patike ili mobilni telefon, pa sve do samih kuca u kojima zivimo).

Ja licno imam jedno vece vozilo i kupio sam ga sa 4x4 iako jako slabo silazim sa asfalta (osim kad idem na kampovanje), ali meni je 4x4 potreban zbog druge svrhe - sneg (zivim u drzavi sa jednom od najvecih stopa snega u Americi i jednostavno necu da se zezam sa prednjom ili zadnjom vucom celu zimu).

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“