Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus Benzin ili Dizel

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Re: Focus Benzin ili Dizel

Poruka od milanbil » sreda, 8. feb. 2012. u 13:09h

Toti je u pravu.
Mnogo toga zavisi od očekivanja onog ko kupuje auto.
Meni lično, dobar je i ovaj motor, mada sam vozio tddi i mogu reći da bolje povlači od zeteca pri manim obrtajima.
Mada se nikad ne bih menjao jer je taj tddi bio kud i kamo bučniji i ofucaniji primerak od mog.
Inače, tek posle 2000 obrtaja može se govoriti o boljem povlačenju motora.
Za održavanje je zakon, jer zaista nema skupih kvarova. Jedino ta bobina, ali to su smešne 4000 hiljade.

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 8. feb. 2012. u 14:25h

Kao bivsi vlasnik Focusa 1.6 i sadasnji vlasnik focusa TDDI90 isticem da je TDDI dosta brzi, tj. ima bolju dinamiku voznje. I to primetno. Zetec ima bolji start, ali u voznji zaostaje. TDDI je nagurao 190 km/h, dok 1.6 Zetec jedva 180 km/h.

Buka je ista u kabini, s'tim sto je simfonija Zeteca lepsa uhu. Potrosnju ne moramo uporedjivati. Generalno bio sam zadovoljan Zetecom, ali iskreno ocekivao sam vise od tog motora. Ipak on nije toliko ispunio sva moja ocekivanja, a posebno po pitanju trajnosti.

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 8. feb. 2012. u 19:04h

Nemoguce da je ista buka,TDDI je bucan pa nema gde vise lol Videcemo aj da cekam neki 1.8 zetec,ima jedan u Subotici al nema felne i pomalo je ofucan,a i mnogo mi je daleko,samo troskovi transporta bi mi izasli na 200e :shok:

Da li ima razlike osim estetike,pre i posle restajlinga? Ima dosta jeftinih primerka u Ghija opremi pre restajlinga,svidjaju mi se sedista kod Ghije
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 8. feb. 2012. u 19:15h

A od Mondea si odustao zbog..?

Neša
VIP

Poruka od Neša » sreda, 8. feb. 2012. u 19:35h

Ako je tako onda odustajem od 1.6 zetec SE. Trazim nesto jos brze i tise od TDDI motora u Focusu mada imam sve pohvale za taj motor thumbsuph

Od Mondea sam odustao zato sto nemam para za restajling,on mi je estetski prihvatljiv,a hteo sam 2.0 duratec benzinac ali Dragomir mi ne da kupim Mondeo sa tim motorom...
Duratorq DI 16v

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 8. feb. 2012. u 19:58h

Mondeo je ipak za klasu bolji od Fokusa.. A trenutno ima da se nadje Mondeo za cenu Fokusa,barem koliko ja vidim.. Ne znam,ja ne bih ni pogledao Fokusa pored Mondea...

Neša
VIP

Poruka od Neša » sreda, 8. feb. 2012. u 20:03h

Kazem da mi se bas i ne svidja Mondeo mk3 pre restajlinga,a i sami kazete da ima mane koje su resene tek posle restajlinga. Mada ako opet naidje kao onaj bukvalno nov u Ghia opremi,uzecu ga. Ima tddi Mondea ali cini mi se da su malo skupi,svi su iznad 3500e
Duratorq DI 16v

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 8. feb. 2012. u 20:39h

Samo bez zurbe... Uvek iskoci neki extra primerak po super ceni...

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“