Slazem se sa Markedjanijem i Estariolom.
A knezevicu, mislim da ti misljenje nije na mestu... Sta sad, ako on ima 40 jutara on je bogat i nista mu nece faliti da vise nema subvencije? Jes, al za malo. Ovom akcijom ubijaju upravo male poljoprivrednike, jer on sad nece zbog njih moci vise da ima 40 jutara vec 20, posto ce 20 morati da proda nekome po smesnoj (ucenjivackoj) ceni, da bi preziveo. Kad dodje na 20, spasce opet vremenom na 10, itd kapiras... A to naravno ljudi nece, zele fer uslove.
I slazem se sa Markedjanijem za ovo:
Markedjani piše:
Treba ovoj zemlji jedna totalna blokada i jedan grčki scenario gde se ceo narod pobuni a ne ovako ovaj se buni,ovaj se ne buni i tako se pravi netrpeljivost među narodom umesto da svi budemo kivni na ovu raspalu državu koja nas uništi.
Ja sam npr jedan od onih koji se nije do sada bunio, pitanje i da li cu, ali to smatram svojim propustom i svojom greskom. Problem je upravo taj sto neki kojima je lepo se uopste ne bune, neki kojima je losije se bune... Te dve grupe pocnu medjusobno da se mrze i dobijamo situaciju koju sad imamo, podeljenost.
Uvek cu podrzavati sve vrste ovakvih protesta. Dosta puta sam se i ja nasao u situaciju da mi zasmetaju, ali se nikad nisam ljutio na ljude... Nije sigurno ni njima prijatno kad to rade... Kao kad Beogradjani krenu da se bune sto taksisti strajkuju "vec su ekstremno skupi, sta oce vise, jos me sprecavaju da idem na posao...", a niko ne pokusava da se realno postavi u njihovu poziciju pa da sracuna kako bi on funkcionisao da je na njihovom mestu. Pritom ne mislim na divlje prosteste taksista kad se skupi veoma mali broj njih, nego na ove vece kad su sva udruzenja ukljucena.
Sinoc sam bio u Pancevu ali zaboravih da slikam, uglavnom ima bas dosta traktorista, meni je cak bilo zanimljivo da ih gledam jer su svi ogromni traktori

Parkirao sam se na mostu pored marice i ostatak peske... A svi prilazi mostu krcati, i glavna ulica koja ide od njega puna traktora. Usput nisam sreo nijedan auto u saobracaju na starom putu, prazno sve...