macaneli piše:bokijev tdci se merio sa 328 i niko nikom nije mogao da pobegne

sasa_f1 piše:Ja bih rekao da je to serija 5, motor cackan nesto, 2.8
ajde dogovorite se
ako mislimo na 528i e39, svakako se radi o odlicnom bmw-ovom sestaku sa dobrim performansama. jedan takav vozi i marinko rokvic, stalno pere auto kod mene u kraju kad dodje sinu u posetu...
da bi tdci isao tih 7-7,5s do stotke mora da mu motor bude u odlicnom stanju i podignut grubo na bar 100ks/l, sto naravno nije nemoguce ali zahteva jedan ozbiljan tuning.
u svaki auto moze da se slupa ozbiljna cifra i da se izvuku odlicne performanse, ali onda ostaje pitanje zasto recimo tunirati fokusa dizela kad mozes da za slicne pare uzmes nekog st-a, da ne pricam rs-a koji ce ici isto a i moci tu torturu da istrpe... ili zasto uzeti klija rs i slupati hiljade evra u njega i izvuci performanse megana rs, ali i po slicnoj ceni... pratim jedan britanski thread gde je covek uzeo rs197 i tokom par godina ulozio jos jednog solidnog megana rs u njega, ali i dobio oko 350ks u tom autu, sto je svakako straobalno...jedina bitna satisfakcija mu je sto ode na track day i opere ih sve redom...
sad sam malo odlutao od teme, ako treba brisite, ali poenta je da dizeli nisu namenjeni za "trkacko" maltretiranje, kao ni benzinci za ekonomisanje. postoje izuzeci od tog pravila ali su jako retki...
a sto se tice tdci-ja, ko zna, mozda bude prilike da se i vidimo i da vidimo koliko tu ima ks, kad je vec tako kako kazete...