Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Voznja pod dejstvom alkohola

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Re: Voznja pod dejstvom alkohola

Poruka od Lale » utorak, 20. jan. 2015. u 11:54h

Bole.. malo pišemo i komentarišemo ,ali mislim da nismo ni ljuti ni agresivni. party0021 i :beer: ali će mo se vratiti taksijem.
Slika Slika

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » utorak, 20. jan. 2015. u 11:58h

U septembru 2006 zadnji put cirkao , kad sam preuzeo dozvolu rekao sam da necu nikad vise , bilo u pocetku zeznuto , drustvo naravno zajebava, proziva , naziva pickicom i tome slicno , ali eto nikad nisam imao okrsaja sa policijom , mozda 2 puta duvao i oba puta 0,00 promila , nikakav udes nisam napravio i tome slicno.
Ali isto tako ne vozim se nikad sa ljudima koji su popili,ako treba radije cu peske.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 20. jan. 2015. u 12:24h

mbole piše:Eto reseeeeenja :) (C by Radovan III)
Na lekarskom ti prema izmerenim sposobnostima upisu u vozacku dozvoljeni procenat. Eh... al to nije demokratski, politicki korektno, nismo ravnopravni (naravno da nismo na nivou individualnih mogucnosti)... :)
To bi bilo najbolje, ali poznavajući naš narod, uvjek bi se našao neki kum, rođak, prijatelj, poznanik, poznanik mog prijatelja itd, ko bi radio na određivanju sposobnosti i tako bi bilo neko ko dobije po testu 0.1, kaže ma upiši ti meni 1.0.

Što se tiče visine kazni, ne bi trebala biti ošta kazna ako je neki manja količina alkohola. Slažem sa Boletom. Šta ćemo raditi sa onima koji imaju 1.5 promila, ako tako žestoko kaznimo one koji imaju 0.6?
Ima tu malo i do psihe, jer ako nekog kazniš žestoko za neki mali prekršaj, stvara se bjes i onda će u inat još više.

Mada bi bilo dobro da se upisuje u bazu podataka koja bi bila dostupna policajcima i na terenu (hvala bogu sada pametni telefoni i tableti imaju mnogo mogućnosti), tako da ako se nekom ponavlaj slučaj da vozi pod uticajem alkohola uvećeva kazna za duplo, dok npr. ako bude uhvaćen 5 puta gubi vozačku na nekoliko godina ili čak doživotno.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Walsh
Poruka: 407
Član foruma od: nedelja, 14. jul 2013. u 00:52h

Poruka od Walsh » utorak, 20. jan. 2015. u 12:36h

Cekaj Lale, kakva deca u pola 3 posle ponoci? :doh: Mozda tvoja deca idu u to vreme gradom.. ne znam? Idi na Subotica.com u pola 3, nadji kamere. Pa pogledaj kako izgleda Subotica nocu. :) Sto se tice preko dana, deca vecinom idu autom do skole itd... retko ko u danasnje vreme daje deci da idu peske. Mada mene moji nijednom u zivotu nisu vozili u skolu kada sam bio dete. To mozda mozes reci za neke prave alkose, koji preko dana locu redovno i voze. Uostalom, tebi da se desi trazio bi naravno najmanju kaznu, dok za druge zelis najvecu... Sudija ce protumaciti kakav sam kao licnost, pa ce odrediti kaznu koja je najbolja. Ceo zivot je rizik, najbolje nemojte izlaziti iz kuce ako tako gledate... po svetu ratuju, umiru od gladi itd itd, dok je ovde saobracaj kao neki veliki problem..
1991 Sierra CLX 2.0 Dohc
2002 Focus 1.8 tdci

Dalmatinac
Poruka: 1257
Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » utorak, 20. jan. 2015. u 12:52h

Pogledaj ti subotica.com i videces da je grad pun dece u izlascima od 13-18god thumbsdownh
Slika
Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 2002.
Programming

Walsh

Poruka od Walsh » utorak, 20. jan. 2015. u 13:55h

Ti si iz Subotice, trebalo bi da znas kakav je grad oko pola 3. :)
1991 Sierra CLX 2.0 Dohc
2002 Focus 1.8 tdci

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » utorak, 20. jan. 2015. u 14:00h

Ne mogu da razumem da je nekome toliko zapelo da (ima pravo da) vozi pod dejstvom alkohola.
Ajde da su sve saobraćajnice njegova dedovina i da sam vozi po njima, pa nek radi šta hoće, a ovako...

dejan_BL
Poruka: 292
Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h

Poruka od dejan_BL » utorak, 20. jan. 2015. u 14:27h

mbole piše: Na lekarskom ti prema izmerenim sposobnostima upisu u vozacku dozvoljeni procenat. Eh... al to nije demokratski, politicki korektno, nismo ravnopravni (naravno da nismo na nivou individualnih mogucnosti)... :)
Овај твој приједлог Боле ми се свиђа, али је једноставно немогуће овако нешто извести, а да буде функционално и поуздано.
Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)

Steva
Poruka: 116
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 00:44h

Poruka od Steva » utorak, 20. jan. 2015. u 16:19h

Pre par godina sam umesto alkohola pio koka kolu celo veče, na nekom rođendanu, i zatim vozio desetak kilometara nazad do kuće. Od tolikog kofeina se stvorila nervoza, bes, a zatim i nesanica. Kako sam vozio? Vrlo bezbedno, jedan prolazak na žuto/crveno sa 70-80 i jedno naglo kočenje na trepćuće zeleno/žuto, par naglih prestrojavanja bez migavca, psovanje svih koji idu brže ili sporije od mene i tako dalje... Ali nisam pio alkohol, to je najbitnije, 0 promila...

Mnogo ljudi trpa u isti koš onog ko je popio jedno piće u 15h pa u 20h seo da vozi i onog što je za par sati popio 5 do 10 pića i posle pola sata seo da vozi. Retko ko pominje nervozu, umor, neispavanost, trenutne ili hronične zdravstvene probleme, i još toga što može da bude opasnije neko alkoholisanost. Skoro niko ne shvata da ti pijanci što su slupali nekoliko auta mogu da budu opasni bilo gde, i u taksiju, i u autobusu, a posebno pešice na ulici ili putu...

Ako je alkohol problem broj 1, neka uvedu obavezne alkoblokatore u svaki auto i rešen problem pijanih za volanom. Kad mora svaki auto da ima zimske gume, svakakve ateste, obaveznu opremu, nek ima i alkoblokator. Skupo? Ne verujem da je skuplje od svega prethodno navedenog. A ako se neki genije seti da trezan suvozač ili putnik deaktivira bolaktor a on pijan da vozi, onda nek mu oduzmu auto i dozvolu i u zatvor. Ali je bolje ovako, kazne 5000, 10000, lepo se puni budžet, bezbednost kao bitna nekome...

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » utorak, 20. jan. 2015. u 16:28h

Steva piše:Pre par godina sam umesto alkohola pio koka kolu celo veče, na nekom rođendanu, i zatim vozio desetak kilometara nazad do kuće. Od tolikog kofeina se stvorila nervoza, bes, a zatim i nesanica. Kako sam vozio? Vrlo bezbedno, jedan prolazak na žuto/crveno sa 70-80 i jedno naglo kočenje na trepćuće zeleno/žuto, par naglih prestrojavanja bez migavca, psovanje svih koji idu brže ili sporije od mene i tako dalje... Ali nisam pio alkohol, to je najbitnije, 0 promila...

Mnogo ljudi trpa u isti koš onog ko je popio jedno piće u 15h pa u 20h seo da vozi i onog što je za par sati popio 5 do 10 pića i posle pola sata seo da vozi. Retko ko pominje nervozu, umor, neispavanost, trenutne ili hronične zdravstvene probleme, i još toga što može da bude opasnije neko alkoholisanost. Skoro niko ne shvata da ti pijanci što su slupali nekoliko auta mogu da budu opasni bilo gde, i u taksiju, i u autobusu, a posebno pešice na ulici ili putu...

Ako je alkohol problem broj 1, neka uvedu obavezne alkoblokatore u svaki auto i rešen problem pijanih za volanom. Kad mora svaki auto da ima zimske gume, svakakve ateste, obaveznu opremu, nek ima i alkoblokator. Skupo? Ne verujem da je skuplje od svega prethodno navedenog. A ako se neki genije seti da trezan suvozač ili putnik deaktivira bolaktor a on pijan da vozi, onda nek mu oduzmu auto i dozvolu i u zatvor. Ali je bolje ovako, kazne 5000, 10000, lepo se puni budžet, bezbednost kao bitna nekome...
Ja sam opasniji trezan nego pijan ili naduvan :D

Kada sam pod dejstvom znam to, pa smanjim doživljaj. Kada sam trezan onda je ceo put moj. :gears:
Lično bi sebi dao da vozim samo pod dejstvom. hahahaha
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 20. jan. 2015. u 17:14h

kako li se sa ovog talpa... nesto radi reply
no, naravno da nismo ni ljuti ni agresivni medjusobno, sto priznajem nije tako kad gledam opsti trend zaglupljivanja
i ljut sam i agresivan
mozda ja lose vidim stvari oko sebe ne branim
al dao bih levo... more i desno ... znas vec sta da se vrate 60-te kad je musko bilo musko, kad je belo bilo belo a crmo crno bez nijansi sivog izmedju, nije trebalo niko da me brani od mene samog, na cipelama nije bilo obavezno da pise "ubaci nogu ovde"...
popio ... i... treba ga obesiti, to je drustveno negativna pojava... a propagiranje kurvarluka nije? hvala al meni sive celije jos uvek bezonrazno dobro rade i u 52 [WHITE SMILING FACE]

sent from tt
Djak pesak :)

Enio

 
Poruka: 902
Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h

Poruka od Enio » utorak, 20. jan. 2015. u 18:59h

Pijanke i voznja nikad nisu imali sretne zavrsetke,
ali srecom za to postoji taxi, bar ja tako prakticiram, a sto se tice jaaaakog pijanstva, evo jedne prigodne

Slika
This is just a dream, for now:
Novi Mezimac 2.0 A8 "V"

Slika

mbole

Poruka od mbole » utorak, 20. jan. 2015. u 19:33h

Sefe... jel moze da stane u taksi jedna torta?
Moze
A jos jedno gajba rizlinga i kisele?
Ma moze
A jos par kila prasetine, ruska salata, podvarak...
Ma moze prijatelju, samo napred

Ok... bljaaaaaak :bljak:

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 20. jan. 2015. u 19:39h

mbole piše:Bojane, u principu se slazemo. Voznja jeste rizik. Al i setanje parkom je rizik (moze da ti padne grana na glavu), ulazak u kupatilo je rizik (neverovatan broj ljudi pogine u kadi), ceo zivot je rizik...
Ja mislim da smo se lepo razumeli. :) Napisao sam i da je vožnja u alkoholisanom stanju svesno i aktivno uvećavanje tog rizika, pa ma koliko neko bio "sposoban". E pa, da ne bi bilo mnogo mozganja i mačevanja suprotstavljenih stavova, neko je presekao da je "prihvatljiva mera" do 0,30 promila za "obične smrtnike", a čista nula za profesionalce i to su pravila igre.

A što se rizika tiče... i posao farbara-peskara je rizik... rad na visini je veliki rizik, kojem se neki ljudi svakodnevno izlažu... Pritom, na takvim radnim mestima imaš odlične šanse da sebe za*ebeš za život, pre nego druge ljude, za razliku od nekih drugih poslova gde je situacija skoro pa obrnuta (kranista... advokat... lekar...). Ali, da nije rizično, ne bi morao da se posebno kvalifikuješ za takva radna mesta.

Ako ostavimo po strani hiperbole, komparacije i metafore - vozač polaže ispit da bi postao vozač, i da bi se "usađeni" rizik po njega i ostale učesnike u saobraćaju sveo na minimum. Svojevremeno se na teoretskom delu tog ispita posebno naglašavalo da volan i piće ne idu zajedno. Al' na kraju, po dobrom starom običaju, ispadne da mi sve to lepo znamo da izdeklamujemo za polaganje, pa ipak to što smo tada naučili u praksi svesrdno ignorišemo.

No, da ne ispadne sve tako crno-belo: vozač automobila, pošto upravlja tim "paklenim strojem", mora da prođe rigoroznu teoretsku u praktičnu obuku, lekarski pregled, uloži vreme i novac u dobijanje dozvole... dok bilo ko može da sedne na bicikl toliko trešten da ne može da drži ravnotežu ni na dve noge a kamoli na dva točka, ili da pijan zakorači preko ulice na crveno, ili da se šeta sredinom trake... doduše, mnogi slične stvari rade čak i potpuno trezni. Zakon je isti za sve učesnike u saobraćaju, ali kaznene poene i zabranu učestvovanja u saobraćaju kao "nagradu" mogu da dobiju samo oni koji već imaju vozačku dozvolu. Pravedno? Možda i nije, ali trenutno je tako kako jeste.

Osušila su mi se usta od ovolike spike. :beer:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole

Poruka od mbole » utorak, 20. jan. 2015. u 19:54h

thumbsuph

Samo... ja sam od onih sto nikad nisu pristajali na takvu vrstu pravde :)
Pa makar dizao ustanak (sto i nije tako daleko od mojih zelja, pitanje je dal su mi i mogucnosti tu negde :))

Walsh

Poruka od Walsh » utorak, 20. jan. 2015. u 19:56h

Sledeci put idem biciklom u klub :D Pa da vidimo da li ce me zaustaviti... :jeeej:
1991 Sierra CLX 2.0 Dohc
2002 Focus 1.8 tdci

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 20. jan. 2015. u 20:00h

Al' prvo vrati vozačku, da ne mogu da te za'ebu. :D
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Walsh

Poruka od Walsh » utorak, 20. jan. 2015. u 20:29h

Inace, jednom su me zaustavili jer sam isao u jednosmernoj ulici sa biciklom. Isao sam kod psihijatra mesec dana da ustanove da li sam normalan. :shok: Naravno, iza mene je bilo 2 auta, koje nisu ni pogledali.. :)
1991 Sierra CLX 2.0 Dohc
2002 Focus 1.8 tdci

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » utorak, 20. jan. 2015. u 22:16h

Walsh piše:Cekaj Lale, kakva deca u pola 3 posle ponoci? :doh: Mozda tvoja deca idu u to vreme gradom.. ne znam? Idi na Subotica.com u pola 3, nadji kamere. Pa pogledaj kako izgleda Subotica nocu. :) Sto se tice preko dana, deca vecinom idu autom do skole itd... retko ko u danasnje vreme daje deci da idu peske. Mada mene moji nijednom u zivotu nisu vozili u skolu kada sam bio dete. To mozda mozes reci za neke prave alkose, koji preko dana locu redovno i voze. Uostalom, tebi da se desi trazio bi naravno najmanju kaznu, dok za druge zelis najvecu... Sudija ce protumaciti kakav sam kao licnost, pa ce odrediti kaznu koja je najbolja. Ceo zivot je rizik, najbolje nemojte izlaziti iz kuce ako tako gledate... po svetu ratuju, umiru od gladi itd itd, dok je ovde saobracaj kao neki veliki problem..
U gradu u kojem ja živim (mali grad - a takvih je najviše) deca uglavnom idu pešice do škole, a pijanih vozača ima i tokom dana. Dva puta više sam u saobraćaju kao vozač, nego što ti imaš godina života i nikada do sada nisam vozio alkoholisan , a niti ću.
A tako se i počinje, prvo jedna -dve čašice, pa te niko ne zaustavi, potom još malo, pa nekako vidiš da to prolazi.Naravno dok ne napraviš neki cirkus.Tada je kasno.Pa,onda ta drastičnija kazna možda ti pomogne da ne upropastiš svoj život, a još si veoma mlad.Pozdrav.
Slika Slika

Dalmatinac
Poruka: 1257
Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
Kontakt:

Poruka od Dalmatinac » utorak, 20. jan. 2015. u 22:30h

Ne vredi, nemoj se vise truditi. Cega se pametan stidi... pusti ga da uziva u picu, on zna.
Slika
Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 2002.
Programming

Walsh

Poruka od Walsh » utorak, 20. jan. 2015. u 22:43h

To su specijalni slucajevi koji preko dana piju toliko i voze... za takve mozes reci da su alkoholicari. Pogotovo jos ako sami piju i voze tokom dana. Ovde je rec o meni, ne o nekim alkoholicarima. Danju nikada nisam vozio niti bio pijan. To sto kazes da si duplo stariji itd itd.. ne znaci da si Bog nad svim mladjim ljudima. Ima dece koja su sa svojih 15 godina prezivela vise nego ti u tvojih 60. Uostalom, meni se ovo desilo prvi put u zivotu. Drugi put nece. Stariji misle da su centar sveta zato sto su duze na ovoj planeti. Dalmatinac, nemoj vise komentarisati. Jer ispasce da imas stvano IQ dalmatinca. thumbsuph Glupom coveku neces moci objasniti ni da je glup, a ne nesto vise. :) Trazio sam da mi neko kaze kakve su kazne itd, ne da mi objasnjavate moj zivot. Da sam to hteo imam caleta u tim godinama.. hahahaha Uz to me ni ne poznajete. Razljute me takve osobe, tipican mentalitet ovog naroda. Zato nas u svetu i gledaju tako...
1991 Sierra CLX 2.0 Dohc
2002 Focus 1.8 tdci

macaneli
VIP
Poruka: 9928
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 20. jan. 2015. u 22:54h

Kokiceee,usfalilo mi kokica ljudi
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 20. jan. 2015. u 23:05h

Priznaj, napio si se i ne mozes da ih nadjes :rotfl:
Fiesta!!

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » utorak, 20. jan. 2015. u 23:14h

I danasnja kao narucena :D

Sent from my GT-I8750 using Tapatalk
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 21. jan. 2015. u 00:01h

Koji kraaaaaljevi hahahahahahhahahahahhahaha :rotfl: :rotfl: hahahaha hahahaha hahahaha
Fiesta!!

Zaključana

Povratak na „Off topic & Free time“