dzajko75 piše:Ko god da dodje na vlast kod nas nista se nece promeniti drugari kod nas je to mnogo zamrseno i upleteno.Evo od danasnjeg dana pa u narednih pet godina pratite sta ce se uraditi povodom ovog problema sa poplavama.Nista se tu nece promeniti,niti ce se napraviti veci i kvalitetniji bedemi,niti ce se ukloniti te vikendice,niti ce se korita reka i kanali ocistiti i produbiti,podzidati itd itd.Nista od toga nece biti.Sto rece jedan moj kolega danas na poso,inace covek je bosanac,sve je to jos za vreme Tita napravljeno,znaci 30 i nesto godina nista nije uradjeno sto se tice ovog problema.
I ja mislim isto... Ono što znam sigurno je da će biti zloupotreba humanitarne pomoći SIGURNO...
Samo gledajte, kako će se pojedinci u narednom periodu obogatiti... Velja Ilić i ekipa, se drastično obogatio, nakon poslednjih poplava u Vojvodini, pre par godina... ono kad se izlio dunav kod Novog Sada i Tisa po Banatu...
Naročito u nakandnom periodu kad dođe do obnova kuća... E tu se kralo jezivo... Niko nikada neće ni saznati niti ikad sazna koliko se tu para "opralo" i ukralo za privatne potrebe... Gradili su nove kuće i vikendice oni kojima pomoć uopšte nije trebala, a pojedinci (sirotinja) je i dan danas ostala unesrećena...
Nama bi trebala JEDINO I ISKLJUČIVO međunarodna komisija i kontrole, sa nekom arbitražom, koja će vršiti kontrolu utroška novca od pomoći...
Inače, onda samo za par godina izađe na videlo afera za ovog ili onog, kako je proneverio novac od poplava... Naravno, onda tu bude (ili ne bude), malko zatvora, ali lovu niko ne vraća, niti je ikad vraćao...
E to ti je Srbija... na žalost...