Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: Chat (free talk)

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 16. nov. 2009. u 21:48h

miki023 piše:instaliraj Xp SP2 on ne trazi aktivaciju
Kako ne trazi? Trazi,pogotovu ako pokusas da instaliras WMP11...

Ne znam sto je kod tebe Windows 7 zauzeo tek 5.mesto,ja sam probao skoro sve navedene,samo Windows 95nisam,nit me interesuje. I mogu samo pohvaliti Windows 7,ogromna stabilnost u radu,brzina.. Pa cak i da se desi nesto sto ne treba Task Manager to zatvara istog momenta.. Mnoogo bolji od Viste.

microslav
Poruka: 59
Član foruma od: utorak, 25. avg. 2009. u 12:42h

Poruka od microslav » ponedeljak, 16. nov. 2009. u 22:00h

ma to ja malo dramim :)
realno gledano i nije 5 mesto, ali sam ja razdvojio x86 i x64 Windows XP i još ubacio Server 2003 iako je sve to uglavnom isti kod
s druge strane sam Server 2008 uzdigao u nebesa, a Vistu sa istim kodom sam popljuvao, zato što više volim da uključujem ono što mi je potrebno nego da isključujem nepotrebno

čekam server baziran na win7. e to će biti zver

Dusan64

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 16. nov. 2009. u 22:29h

Svakako,ali ja sam i sa ovim zadovoljan.. Jos sad uzeo net 4Mb/s,nebo je granica.. mrgreen

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 17. nov. 2009. u 00:41h

Sada imam Win XP SP2 i isključen mi je automatic update i nemam pojma kako je on uspio da skine onaj WGA, jer koliko znam to dolazi updateom.
Vistu nisam htjeo da instaliram jer onoliko koliko sam radio na računarima drugova koji su imali Vistu ni malo mi se nije svidjela.
Win7 koliko sam vidio jako je slična vizuelno Visti ali sam čuo da su mnogo grešaka popravili i da je bolji od Viste, bolje sređen sistem. Razmišljam da pređem na Win7 ali ne mogu da nađem drajvere za moj laptop za Win7. Našao sam samo 2, tražio sam na sajtu njihovih proizvođača ali nisam uspjeo. Sačekat ću još malo. Najviše bi prešao na 7 zbog drajvera za externu memoriju. Koliko sam mogao da vidim kod mene kad uključim externi HDD i MP3, flash ili mobilni preko USB-a zajedno u lap počne da brljavi i ti uređaji zablokiraju, pa onda isključi pa ponovo uključuj. A kad sam bio kod druga on ima Vistu, uključio sam svoj HDD, flash je bio uključen i njegov mobilni preko USB-a i ni malo nije trokirao.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

microslav

Poruka od microslav » utorak, 17. nov. 2009. u 09:52h

ako ti je laptop iole "normalan", hoću reći nešto stariji od win7 i mlađi od dve godine nećeš imati problema sa drajverima, win7 je što se tiče drajvera izuzetno bogat. ja nisam imao problema sa Asus X51RL (iako je to jedan od najlošijih čipsetova koje sam sreo u životu) čak su se bez problema automatski instalirali drajveri za onaj čuveni Asusov ACPI utility.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 17. nov. 2009. u 10:48h

Ja sam imao taj Asus X51R nisam siguran da li je bilo još i L. Sada imam HP 6720s. Na stranici HP-a za update ima samo za Vistu i XP.

Uradio sam ono sa Safe Mode pa regedit itd. I rješio sam problem, nema ga više. :)

Hvala Scorpio, sledeći put kad te vidim u gradu bacam ti se na haubu pa idemo na pivo. :)
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » utorak, 17. nov. 2009. u 14:47h

Iosis piše:Hvala Scorpio, sledeći put kad te vidim u gradu bacam ti se na haubu pa idemo na pivo. :)
:D nema na cemu.
Nemoj samo da te pandur vidi kako kako se bacas jel ce i on hteti na pivo :D a ja cu morat da castim.
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 17. nov. 2009. u 15:13h

Ha valjda neću biti toliki baksuz da i pandur hoće na pivo.

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » utorak, 17. nov. 2009. u 15:36h

Ceprkanjem po registry bazi se moze dosta toga napraviti samo treba biti pazljiv i znati sta i kako radi. I uvek backup pre bilo kakve intervencije.

Sto se operativnih sistema tice, neznam zasto se mesaju serveri i korisnicke masine kada imaju potpuno drugaciju upotrebnu vrednost. Instalirati Win2008 server i podesiti ga da radi kao client mashina je u krajnju ruku cudno resenje.

Ko nema (ili nece) da plati za OS (Windows), moze uvek da koristi Linux, koji se u poslednje vreme dosta priblizio "obicnim' korisnicima. Moze cak i da radi u Win compatibile modu.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

peca
VIP
Poruka: 2469
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » utorak, 17. nov. 2009. u 21:47h

Windows 7 je naj bolji Windows za PC racunare koji je do sada izashao, a Windows Server 2008 je tata shto se tice servera...

@Iosis

Drajveri od Viste rade na Win 7, kao i neki drajveri od XP-a ;) ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 17. nov. 2009. u 22:59h

E ako je tako onda ću da poskidam drajvere za vistu. Ali šta bi uradio ne bi skidao XP nego bi izbrisao dio jedne od 3 particije na disku pa bi tu instalirao Win 7. E sad da li tu ima nekih peripetija i zezanja prije same instalacije ako hoću 2 OS-a na jednom lapu? Ili je to klasika, napravit particiju, odrediti na koju da se instalira i to je to i kako kasnije kada diže sistem da biram koji ću Win XP ili 7? Nisam nikad tako nešto radio, a vidio sam da su tako nešto neki radili.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 18. nov. 2009. u 00:05h

Zasto bi imao dva OS?

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » sreda, 18. nov. 2009. u 05:57h

Verovatno da moze da se namesti dva os-a ali vodi racuna da w7 zauzima dosta vise prostora od xp-a (cista instalacija 64-bit je oko 18GB)
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. nov. 2009. u 08:20h

Pa ne bi ostavio 2 OS-a za stalno, za početak ne bi dirao ovaj XP ako nešto zeznem sa Win 7, kasnije bi izbrisiao XP.
Što se tiče memorije nije frka, imam disk od 120 GB u lapu i externi od 1 TB tako da sve držim na externom.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 18. nov. 2009. u 11:37h

I ja ne vidim razlog ostavljanja dva Windows-a osim u slucaju da koristis neku staru aplikaciju koja je ne-kompatibilna sa novim Win-om.
Inace jednostavno je instalirati dva Windows-a na jednoj masini i podesiti da 'start-up meni' da 'te pita' koji ces OS da koristis prilikom startovanja racunara. Kolicinu memorije ne treba shvatati olako, jer dva OS su dva razlicita okruzenja. Sve sto se instalira na jednom OS-u nece se prikazati na drugom dok se naknadno ne instalira. Znaci dupla instalacija svega sto je potrebno za rad. Tu dalje idu paging fajlovi, users profiles fajlovi i jos mnogo toga i zacas se prostor na disku pokaze kao nedovoljan. I savet je da se sistemska particija uvek drzi ispod 60% popunjenosti kada je god to moguce.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. nov. 2009. u 12:29h

Pa što se tiče memorije nije mi problem. Pošto imam disk u laptopu koji je 120 GB, njega mogu podjelit na particije tako da sistemske particije mi budu dovljno velike da radi bez potrebe. Ostatak slobodnog prostora koristim samo za fajlove koje trenutno skinem sa neta dok ih ne prebacim na externi disk koji je kapaciteta 1 TB. I ovako mi od ukupne količine memorije na disku je je 55% prazno. Od onih 45% posto 50% se može brisat jer tu su samo privremeno.
I kažem da ne bi ostavljao dva OS-a nego samo bi tako privremeno, ako mi instalacija Win 7 ne uspije da mogu se vratiti koristit XP koji je još uvjek u dobrom stanju i ne bi da ga diram. Da je XP sad pobenavio onda bi bilo kompletan format diska pa instalacija samo Win 7.

microslav

Poruka od microslav » četvrtak, 19. nov. 2009. u 10:40h

a što lepo ne Ghostuješ taj XP na externi disk i instaliraš Win7 po propisu sa formatiranjem particije i sve što sleduje...

kažeš da ti je XP u super stanju, te kao takav vredi da se sačuva za "ne daj bože". lepo počisti particiju od svih nepotrebnih stvari i Ghost-om iskopiraj sistemsku particiju na eksterni disk ili (ako ti je hard u mašini podeljen u particije) na neku drugu particiju. tme ćeš imati imidž koji ćeš uvek moći da vratiš bez ikakvih problema i posle eventualnog vraćanja sve će raditi, bez potrebe da instaliraš programe, podešavaš XP, zezaš se sa serijskim brojevima itd...
ghostovanjem si napravio izvanredan backup, te se možeš zezati sa instalacijom Win7 na primer, a dobro je i za sadašnji XP jer će vremenom sam po sebi početi da zeza, pa kad nešto krene po zlu samo vratiš imidž i uštedeo si gomilu vremena.
kako ništa ne dolazi za dž, uštedu u vremenu i lakoću vraćanja na prethodno stanje ćeš platiti prostorom na disku za imidž. za imidž ti treba onoliko koliko ti je podataka na particiji koju backup-uješ.

imaš nekoliko verzija Ghosta, ali je meni najlakša i najbolja ona koja radi iz "DOS"-a (preciznije rečeno podigne svoj operativni sistem) a najlakše ćeš Ghost naći na Hiren's Boot CD-u

P.S.
ako ti nešto znači ja professionalno za backup servera koristim Ghost (mnogo je jednostavniji i sigurniji za rad i nema komplikacija kod vraćanja kakvih ima na primer ntbackup)
P.P.S.
ntbackup je jako zgodan za backup podataka, ali je vrlo neprijatan za vraćanje sistema. ako npr imaš instaliranu prvu varijantu XP-a, pa si vremenom instalirao SP1, zatim SP2 i na kraju SP3 i imaš uredno napravljen backup (ntbackup-om) i nešto krene po zlu, crkne disk npr. (pu, pu, daleko bilo + bež' sotono) moraš najpre instalirati XP da bi pokrenuo ntbackup. Pri ruci ti je XP SP2 i instaliraš njega i ništa, ne možeš vratiti sistem... zato što ntbackup zahteva IDENTIČNU konfiguraciju operativnog sistema, znači najpre moraš instalirati XP, onda SP1, pa SP2, pa tek pošto instaliraš SP3 i dovedeš sistem u identično stanje, tek onda možeš vratiti podatke. komplikovano jel da?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 19. nov. 2009. u 12:18h

Uh, mnogo tog ima. Čini mi se da nisam dovoljno stručan za to sve kao što sam mislio. mrgreen Ipak ću ostaviti još ovaj XP pa kad još malo se naučim onda ću nešto da radim. U svakom slučaju puno hvala na informacijam i pomoći.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » četvrtak, 19. nov. 2009. u 16:25h

Ghost je jako lepa i korisna stvar, i trebalo bi je koristiti i u 'kucnim' uslovima koriscenja kompjutera. Mada je prava namena ghost-a za lakse 'pravljenje' veceg broja identicnih mashina.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 26. nov. 2009. u 13:05h

Šta je najbolje za poliranje niklovanih djelova?

microslav

Poruka od microslav » četvrtak, 26. nov. 2009. u 14:47h

pa po mithbustersima najbolje sredstvo je coca-cola i gužvica staniola

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 26. nov. 2009. u 18:44h

Zavisi od oštećenja i stanja podloge.
Postoje različite granulacije pasti.
Zgužvani staniol sa Coca Colom je dobar kada je velika zaprljanost ili površinska rdja, ali ova metoda hoće da ostavi fine riseve.
Generalno, kupi Purol pastu ili sredstvo u AP Sportu (bočica 400 ml od 300 dinara‚ nemoj da čekaš da se osuši već trljaj dok je mokro).
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 26. nov. 2009. u 19:15h

OK hvala.

Neša
VIP
Poruka: 5052
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 27. nov. 2009. u 16:41h

Ljudi!!! Aj se druzimo malo! Ajde jedan vikend okupljanje u prirodi sad je lepo vreme ako je ladno grejacemo se pored vatre! Sta kazete ?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » petak, 27. nov. 2009. u 22:18h

Evo sa moje strane jedan predlog da vi u Prokuplju nesto organizujete a mi cemo da dodjemo a ne samo da se skupljamo u beogradu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“